Inlägg från: Anonym (Undrande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Undrande)

    Vad tusan har hänt med svenska skrivkunskaper?

    I var och varannan text man läser så särskriver folk. Går ren inflation i detta. I artiklar skrivna av s k journalister kan man se felstavningar.

    Personligen tycker jag det är extremt pinsamt med vuxna människor som inte vet att man inte särskriver och det ska inte krävas ett rättstavningsprogram för att man ska ha en chans att få en text korrekt stavad. 

    Vad har hänt? Är det att man är van vid engelska och därför särskriver? Har svårt att tro att alla särskrivare kan skylla på detta. Är det dom inbyggda rättstavningens fel så folk är så vana att saker autokorrigeras att dom inte bryr sig om att kunna stava själva?

    Och sen vad gäller ungdomar och deras text när dom skriver för hand... Det ser ju för j*vligt ut i dom allra flesta fall. Jag har aldrig tyckt att jag har nån vidare tjusig handstil men ungdomarna slår man med hästlängder för dom textar ju allt och definitivt inte snyggt.

  • Svar på tråden Vad tusan har hänt med svenska skrivkunskaper?
  • Anonym (Undrande)

    Skönt att det inte bara är jag som märker av förfallet.

    Vad gäller just skrivstil kan jag tycka det är väldigt ineffektivt att behöva lyfta pennan som man gör när man textar. Är det ingen som tänkt på det? Nån som förresten vet varför skrivstilen försvann från skolan?

    Det där med syftningsfel märkte jag av en hel del tidigare framför allt i uppgifter från barnens mattelärare. Det var helt omöjligt att veta exakt vad uppgiften gick ut på eftersom texten gick att tolka på flera olika sätt. Var grymt frustrerande.

Svar på tråden Vad tusan har hänt med svenska skrivkunskaper?