Inlägg från: Anonym (dr Strange) |Visa alla inlägg
  • Anonym (dr Strange)

    Regeringen vill införa pandemilag

    Håller med TS på många punkter och vill absolut inte ha en lagstiftning som möjliggör att jag kan bli gripen på gatan för något så grundläggande som att vistas ute. Så jävla känsliga är vi inte, människor har funnits på den här planeten ett bra tag och vi har klarat oss bra trots alla bakterier och virus som finns (och skall finnas) runt omkring oss. Rädsla, isolering och ensamhet är mycket skadligare i mitt tycke och kommer skörda och förstöra många fler liv än vad Corona någonsin kan.
    Jag respekterar dock andra människor som verkar lida mer av rädsla för Corona än vad jag gör och stressar inte dessa medmänniskor genom att gå för nära eller tränga mig förbi. Inte pga av Corona utan pga. att jag känner att jag gör dessa människor illa om jag stresar dem på det sättet. (Så jag "sprider inte död" som någon sa ovan)
    Att medierna amplifierar hela snacket och jobbar hårt för att upprätthålla panikkänslan om det här förvånar mig inte det minsta, rädsla säljer. Därför söker jag min information via källor som räknas som trovärdiga och pålitliga. Då menar jag inte att jag söker mig till konspirationsteoretiker, utan i det här fallet till läkare och utbildade, kunniga människor som har genom sitt arbete förtjänat respekt inom sitt yrke och som inte sitter i beroendeställning gentemot t.ex. läkemedelsföretag.
    Politiker ska i mitt tycke inte låtsas vara kunniga och engagerade inom områden som de inte är utbildade för, t.ex. hälsovård. Symbolpolitiken är det värsta som finns.
    Tegnel litar jag på, han är en kunnig människa inom sitt område, jordnära och har varit med om att bekämpa mycket värre saker under sin karrier, t.ex. ebola. Han har rejäla kunskaper inom epidemiologi och hur smittor och sånt funkar, så den dagen då han säger att vi behöver isoleringen då kan jag börja fundera på det. Under tiden, äter jag nyttigt, tar mina vitaminer, promenerar, tränar och gör allt som kan stärka kroppens egna imunförsvar. Många läkare är överens om att dessa är mycket vettigare åtgärder än någon snabbt framtagen vaccin som man inte ens vet om den funkar och om det är säkert att ta den. Kom ihåg svininfluensan, vaccinen Pandemrix och efterföljande sömnsjuka (narkolepsi).

  • Anonym (dr Strange)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-21 10:39:04 följande:
    Grejen är att ts pratar om en lag i Usa, inte i Sverige, och i Sverige har det inte varit tal om att en s.k. pandemilag skulle inbegripa utegångsförbud utan hela tanken är att man ska kunna begränsa antalet besökare i affärer, på olika offentliga tillställningar som sport/kulturevenemang eller demonstrationer, antalet resande i kollektivtrafik och öppettider för butiker. Det betyder inte att man ska bli gripen på gatan!!

    Du som påstår att du håller dig till trovärdiga källor sväljer ju ts utsagor med hull och hår, utan att ens ta reda på ett uns fakta först.
    Vi verkar ha olika uppfattningar om vad fakta är för något men det får man ha. 
  • Anonym (dr Strange)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-21 11:40:06 följande:
    Ja jag brukar iaf läsa SVT nyheter, duger inte det kanske? Men om du tar ts och hens länkar som tillförlitliga har vi verkligen inget att säga varandra.
    Det gör jag med men nöjer mig litar inte blint på SVT heller, eftersom de verkar också känna sig tvungna att sälja lite rädsla här och där för att klara konkurensen. Det finns en hel del människor, institutioner, m.m. som har kunskaper i ämnet och kan komma med vettiga, fakta- och vetenskapsbaserade saker om den här situationen, bl.a. en del nobelpristagare. Den som söker, finner.
    Tycker inte du att det känns nästan som tabu att säga emot alla panikspridande halvexperter som ibland verkar tycka att vi ska gå runt klädda i gigantiska kondomer och helt sluta kommunicera med varandra. 
    Men OK, jag håller med dig om att vi två har våra egna, väldigt olika uppfattningar om det hela så det kan bli svårt att komma till något konstruktivt om vi fortsätter dialogen.  
    Tråden är startad för att höra människornas åsikter i frågan och föra en nyanserad diskussion. En del verkar inte hålla med TS medan jag delar dennes uppfattning på många punkter, så det verkar funka.
    Allt gott!
  • Anonym (dr Strange)
    Anonym (Toppen) skrev 2020-12-12 21:00:26 följande:
    Men snälla nån! Från länken du hänvisar till:

    stoppa att den ?Pandemilag? som Regeringen nu försöker rusa igenom, för det strider mot Svensk Grundlag att så allvarligt frihetsberöva de svenska medborgarna. Finns inget medicinsk underlag då pandemin redan klingat av och Covid-influensan är medicinsk hanterbar.

    Verkligen??
    Det går säkert att diskutera om och hur Covid är hanterbar eller ej. men det är har flesta av oss här inte rätt kompetens för.
    Själv vill jag lite mer fokusera på några av resterande punkterna i uppropet som jag helhjärtat stödjer, nämligen dessa:

    att inga doser av det experimentella Covid-l9 vaccinet ska köpas in förrän alla säkerhetstester och långtidstester gjorts.
    att läkemedelsindustrin ska vara ekonomiskt ansvariga för den vaccinprodukt de säljer. De ska kunna stämmas och betala ut skadestånd om deras produkt ger skador, handikapp eller död. För det är våra skattepengar som finansierar inköpet ? det finns inget ?gratis? vaccin.
    att stormedia upphör att skrämma upp folk och blåsa upp något som orsakat 5 procent av alla dödsfall i år, inte mer. Vi kan hantera detta och rädslor, ekonomisk osäkerhet och arbetslöshet är oerhört mycker mer skadande för samhället än denna influensa.
  • Anonym (dr Strange)

    Det tycker jag, människornas hälsa är inget som någon bör få fria händer att experimentera med.
    När det är så stora pengar i spelet, kan man då verkligen förlita sig att de gör sitt jobb på ett sätt som inte bara ser till att deras aktievärde går upp?

  • Anonym (dr Strange)
    Anonym (Toppen) skrev 2020-12-14 14:51:53 följande:
    Jag tror att precis alla har kompentensen att inse att den INTE har "klingat av".
    Jag är inte läkare/epidemiolog och vill därmed inte påstå att jag har den kompetensen.
  • Anonym (dr Strange)
    AndreaBD skrev 2020-12-18 12:54:15 följande:
    Skrämselpropaganda. 
    En del använder samma benämning för mediebevakningen och olika besked från regeringar och myndigheter världen över..
    Men, men..

    Idag kl 16.15 har regeringen presskonferens och ska informera oss om vad vi inte får göra mer. Vi hörs då.
  • Anonym (dr Strange)

    Ja, man undrar ju hur har vi människorna klarat oss att överleva så här långt på denna jord.. 
     
    Grattis alla rädda, nu får ni fortsätta vara det. Chockdoktrinen när den är som bäst.
    Tro det eller ej, jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att jag sliper komma tillbaka till den här tråden med orden "vad var det jag sa", men är ganska säker att jag kommer ha anledning att göra det. 
    Allt gott till alla.

  • Anonym (dr Strange)

    Kallar du detta ett bra liv då tar jag hellre och halsar en dunk med koncentrerad corona.. Frågan är dock om det skulle hända något mer än att jag blir snuvig.. 

Svar på tråden Regeringen vill införa pandemilag