Inlägg från: Anonym (Fa2021) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fa2021)

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Hej. Har följt er tråd ett tag. Förlorade min bebis i magen i vecka 20 i januari. Har varit väldigt tufft men vi vill gärna försöka igen .Har precis börjat på ny Letrozolkur, har pcos. Idag (dag 11) hade jag en blåsa på 20 mm, slemhinna på 10. Min Gyn tyckte jag skulle ta otrivillen om två dagar. Sist tog jag otrivillen, den gången jag blev gravid, på dag 12 efter ultraljud. Då mätte äggblåsan 24 mm och hade nog en slemhinna på 8. Funderar på att ta otrivillen imorgonkväll istället. Är det dumt? Hur hade ni gjort? Ska jag kolla med ägglossningstest? Min gyn sa att det inte behövdes för då är det för sent. Förstod inte det riktigt. Hur mycket växer äggen per dag? När släpper ägget efter man tagit otrivillen?

  • Anonym (Fa2021)

    Hej. Ni har gett mig så kloka svar innan så tänkte kolla med er.

    Kollade min journal idag och såg att läkaren skrivit att jag hade en follikel på 19x19x21 samt en på 11x12. Hur stora var blåsorna då? Typ 20 mm och 12 mm?

    Jag var på ul på tisdagen, tog sprutan på torsdagen så borde ha haft äl på lördagen. Är det möjligt att blåsorna i så fall växt till 28 mm samt 20 mm?

    Finns det chans för tvillingar då eller är det för stor skillnad på blåsorna?

  • Anonym (Fa2021)
    Anonym (25medpcos) skrev 2021-04-06 18:39:25 följande:

    Ja, jag var på VUL på cd12 och där såg de en blåsa på 16mm så barnmorskan var väldigt positiv, skulle tagit blodprov igår på cd23 men blev nekad pga röddag trots remiss..... så var idag och gjorde blodprov dvs cd24. Hoppas det syns något på provet ändå så jag får veta om det räcker med enkeldos eller om vi ska öka..

    Nu är de 5 dagar kvar till BIM så helst av allt vill jag ju såklart att det blir ett plus på stickan till helgen...

    men vi får se....


    Tänkte tipsa om temp-metoden. Du kanske kör på den redan, men där jag bor så får man inget test för att veta om man har ägglossning. Så då har jag tempat istället för att se om jag ägglossat. Kan ju va bra om det skulle infalla på en helgdag en annan gång. Håller tummarna för att du slipper ta för tester dock och att du får ett fint plus i dagarna.
  • Anonym (Fa2021)
    Sprallan skrev 2021-04-06 20:11:12 följande:

    Tror inte det ska vara någon risk för tvillingar men eventuellt en liten liten. Tror de brukar säga att de släpper först kring 22-24mm men den infon skiljer sig säkert och skiljer sig nog från person till person. Men normalt sett brukar de råda till avhållsamhet om där är risk för tvillingar eller fler, framförallt vara tydliga med att ?varna? för det vid VUL undersökningen om de ser en risk för det.

    Håller tummarna att du får ett plus :)


    Ja det e ju sant med tempmetoden! Vore ju synd om man missade det.

    Tack! Hoppas verkligen det blir något.
  • Anonym (Fa2021)
    Anonym (25medpcos) skrev 2021-04-07 12:28:05 följande:

    Ja, jag kör med Natural Cycles, har har gjort i 4 månader... men den verkar vara helt åt skogen då det står att jag skulle haft ägglossning igår. Trots att jag haft alla symtom på ÄL förr förra helgen, plus att VUL bekräftade att en blåsa växt till sig för snart två veckor sen.. min NC app verkar leva sitt egna liv och tro att jag har en cykel på 40 dagar då jag innan provera och letrozol inte haft varken mens eller ÄL. Så vågar inte lita på det tyvärr... :(


    Nä låter ju skumt. Då litar man ju mer på VUL. Man vill ju bara att saker ska funka, men då hade du säkert ägglossning för två veckor sen:)
  • Anonym (Fa2021)
    Sprallan skrev 2021-04-13 15:45:39 följande:

    MA igen konstaterades för mig idag. Pallar snart inte längre. Denna gången får jag dessutom inte hjälp av min privata läkare då fostret är så stort (11+3) utan remmiterats till gynakuten. Livet suger just nu, andra MA på 5 månader.


    Så otroligt tråkigt att höra. Ibland är livet bara för orättvist. Det är så mycket saker som ska stämma och så mycket malningen kan kontrollera. Det är otroligt tungt att behöva bära den oron och smärtan. Hoppas du har bra stöd och att tiden kan de dig någon läkning.
  • Anonym (Fa2021)

    Fick min mens idag. Äl plus 11. Fick även en spotting äl plus 9. Brukar få min mens äl plus 15. Någon annan vars lutealfas ändrades efter ovitrelle och Letrozol? Hade ju ett missfall i vecka 20 för tre månader sen, tror ni det kan ha ruckat på menscykeln?

  • Anonym (Fa2021)

    Fick min mens idag. Äl plus 11. Fick även en spotting äl plus 9. Brukar få min mens äl plus 15. Någon annan vars lutealfas ändrades efter ovitrelle och Letrozol? Hade ju ett missfall i vecka 20 för tre månader sen, tror ni det kan ha ruckat på menscykeln?

  • Anonym (Fa2021)

    Till alla oss som kämpar med att få barn. Jag vet att det enda som snurrar i huvudet på oss just nu är önskan att få bli gravida. Sorgen när mensen infinner sig, hoppet i att få börja en ny kur och den eviga väntan på ett plus. Sen kommer oron, ska bebis verkligen få vara kvar i magen. För tre månader sedan föddes min lilla tjej i vecka 20. Alldeles för tidigt. Jag kämpar nu på nytt. Det finns inget annat alternativ. Vi är mammor. Mammor i hjärtat och 2022 är vårt år. All väntan, allt kämpande och all sorg kommer vara värt det tillslut. Ni är inte ensamma!

Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?