Inlägg från: Marimardi |Visa alla inlägg
  • Marimardi

    Vår letrozol resa- följas åt?

    33villbligravid skrev 2021-02-05 14:05:07 följande:

    Hej vet ni vad!! Jag plussade precis :D

    Det var tredje dubbelkuren och hade helt gett upp hoppet! Såå galet. Väntade mens ons eller senast to och testade precis. Har dock kännts som mensen ska börja vilken minut som helst hela tiden!

    Stort lycka till ni andra nu!!!


    Men grattis!!:)
  • Marimardi
    Sprallan skrev 2021-01-31 20:12:37 följande:

    Ja, har man en plan så känner man ju sig ändå lite mer motiverad och målmedveten, man har lite milstolpar man kan bocka av efterhand liksom :)

    Första gången jag hade ÄL hade jag väldigt tydliga symptom, kroppen reagerade nog extra starkt eftersom jag inte haft ÄL av mig själv på flera år.. då var det superömma bröst och kände i äggledarna/äggstockarna. Efter det har jag inte haft så mycket symptom de andra gångerna, tydligast har varit hur flytningarna förändras i samband med ÄL så försöker gå efter det så gott jag kan tillsammans med stickorna. Ingen indikation på stickan ännu men borde va inom de närmsta dagarna för tycker flytningarna börjat förändras.

    Får du tydligt indikation på stickorna? Annars hade jag provat att försöka typ varannan dag från att du varit på VUL och typ 5 dagar framåt om hon ägget är så pass stort vid hennes koll. Då missar ni iaf inte ÄL, om du ägglossar samt om stickorna är otydliga. Vilken dag är du på nu?

    Jag är på 17.


    Skönt ändå att du har äl flytningar! Förstår att det är drygt när man inte har tydliga äl symptom, man får ju liksom höra från varenda person att det gör ont och man blir jättelön osv.

    Jag får inte tydliga utslag på stickorna, även de starkaste utslagen som jag får är inte helt positivt heller så det är så svårt att veta. Nu är jag på cd 24, de senaste två cyklerna så har jag fått mens på cd31 så detta ska bli spännande.
  • Marimardi
    Sprallan skrev 2021-02-06 20:40:16 följande:

    Ja, det är svårt att lita på något annat än stickorna. Igår, ÄNTLIGEN, på CD 22 fick jag tydligt utslag på ÄL stickorna, men eftersom det var 10 dagar efter ÄL Med en äggblåsa på 11 mm så hade jag nästan gett upp hoppet, och tänkt att det inte blir nått denna månaden. Vi har försökt i princip varannan dag sen i söndags för att inte missa om den nu inte skulle synas på stickorna, så man undrar ju om där var nått av värde kvar hos sambon när ÄL nu äntligen kom, haha. Bara att hålla tummarna, men lär ju inte vara dags för mens förrän om kanske 2 veckor då, så blir en väldigt lång cykel. Nu är det bara att vänta :) detta eviga väntande!

    Spännande! Bara en vecka kvar då :) håller tummarna massor för dig! Kommer du hålla dig tills dess innan du testar eller brukar du testa lite tidigare?

    När jag fick mitt plus i höstas kunde jag inte hålla mig längre dagen innan mensen skulle komma, och då kunde man ju faktiskt se det tydligt på CB testa tidigt.

    Jag ska verkligen försöka hålla mig i 2 veckor nu innan jag testar. Får liksom för mig att det inte kommer ta när det tog sån himla tid för ägget att bakas klart och släppa..

    Ska till BM på torsdag för blodprov på progesteron för att säkerställa att jag verkligen haft ÄL (blev bestämt i onsdags eftersom hon tyckte att stickorna borde gett utslag tills dess) men kommer gå ändå, all hjälp och svar man kan få tackar man ju inte nej till även om nu stickorna gett utslag tillslut ;)


    Men gud vad kul att du fick utslag!! Håller tummarna!! Ja väntan är det jobbigaste haha :/ Vad bra att du iallafall får blodprov, man vill ju inte gå flera cykler och inte ens veta om man ägglossar.

    Jag bör få min mens vilken dag som helst nu och jag har känt av lite mensvärk så jag tänker vänta 3-4 dagar till och om jag inte fått mensen än så tänker jag testa mig:)
  • Marimardi
    Sprallan skrev 2021-02-09 17:20:49 följande:

    Ja tillslut så! Ska på blodprov på torsdag.

    Spännande! Jag kände faktiskt väldigt likt mensvärk de första veckorna när jag plussade i höstas så det kan också vara ett gott tecken. Jag håller tummarna att detta är din månad :) uppdatera gärna hur det går! :)


    Okej uppdatera oss gärna efter ditt besök! :D

    Omg nu när du skrev det där så vill jag nästan testa mig hahaha, även fast jag är 99% säker att jag inte blivit gravid.
  • Marimardi
    Kvinnamedpco skrev 2021-02-10 16:14:03 följande:

    Hejsan!

    Jag är ny i tråden och anledningen till att jag söker mig hit är för att jag har PCO och går på Provera och Letrozol (andra kuren), jag och min fästman har varit utan skydd i två år men försökt aktivt i ca ett år. Min första kur fungerade inte alls, kunde inte mäta med ägglossningsstickor att jag fick ägglossning och mycket riktigt så bekräftades detta med utebliven menstruation (och ingen graviditet).

    Ska nu börja med Provera igen för att få igång en blödning så att jag kan börja äta dubbla dosen av Letrozol. Är det någon som behövt göra liknande?

    Jag blir nyfiken hur fungerar det för alla er i tråden? Jag har läst lite men funderar på vilket stadie ni är idag? Får ni menstruationsblödningar efter letrozolbehandlinge? Kan ni mäta ägglossningen? OSV.  Vi börjar med IVF i maj om det inte blivit en "naturlig" graviditet innan dess.

    Så bra tråd, blir tungt att gå igenom "ensamma". 


    Hej och välkommen! Det är jag som är trådskaparen, och jag kände precis som du att jag ville kunna ha folk att prata med som går igenom samma resa som jag själv. Jag ska börja min 5e kur med enkeldos letrozol, jag har bra ägg och slemhinna men jag misstänker att mina ägg inte släpper så min gyn sa att jag ska få ovitrelle snart och kombinera det med letrozol. Jag brukar få mens på cd31 när jag har kört letrozol, så jag har inte behövt provera eller så som tur är. Hoppas verkligen att ni lyckas plussa innan ni behlver gå vidare till IVF!!
  • Marimardi

    Hörrni jag tog ett RFSU test spontant bara för att trots att jag inte alls känner mig gravid, och det visade två streck!! Köpte ett digitalt också bara för att vara säker och den visade gravid 1-2 veckor!! Är i chock!!:D

  • Marimardi
    Sprallan skrev 2021-02-11 14:37:39 följande:

    Så himla kul!!! Stort grattis :) kände det på mig ;)

    Jag var och tog blodprov för progesteron samt för mina sköldkörtelvärden (har inte bara PCO utan även hypotyreos) så nu är det bara att avvakta svar, samt mens eller positivt svar på stickan om drygt en vecka. Håll tummarna :)


    Tack så mycket!! :D

    Åh hoppas det visar positivt! Håller tummarna för dig!
  • Marimardi
    Anonym (St92e) skrev 2021-02-12 15:35:05 följande:

    När ni tar letrozol, märker ni av äggvitesekret vid ägglossning?


    Nej har aldrig känt av ägglossning, har till och med tvekat om jag ens fått äl men eftersom jag är gravid så antar jag att det har skett :)
  • Marimardi
    barnlängtan2021 skrev 2021-02-12 11:31:18 följande:

    Jag var först på ett ultraljud i slutet av januari, skulle då ha varit i vecka 8+0 men blev flyttad till 6+3. Men allt såg ändå bra ut och hjärtat slog. 10 dagar senare (i måndags) hade fostret krympt från 6,4 mm till 3,5 mm och inget hjärtslag.

    Får hoppas att jag börjar blöda snart eller att det går snabbt sen med tabletterna. Det är vårt första barn så det var väldigt efterlängtat.


    Beklagar ditt missfall! Det är så tråkigt att man inte kan vara gravid utan att behöva oroa sig :( Hoppas ni får ett plus snart igen!
  • Marimardi
    Sprallan skrev 2021-02-18 08:49:42 följande:

    I morse orkade jag inte vänta längre, mensen beräknad imorgon. Innan sambon skulle åka till jobbet vid 6.30 testade vi, och minsann! Trots lång krånglig cykel med ÄL inte förrän dag 22 så visade det postivt :) (är ett CB testa tidigt så man ska inte få plus utan bara två streck)

    Man blev glad men inte alls som första gången som slutade med MA i början av december, man vågar liksom inte vara glad, det är så himla synd :( Men hoppas så att det är vår tur att det går hela vägen nu.

    Känner mig samtidigt hemsk som postar detta samma dag som jag vet att du ska sätta igång utdrivningen av ditt MA barnlängtan2021, för jag vet hur tufft du har det nu :( tänker så på dig! Men tänkte att samtidigt kanske det kan peppa att se att man kan lyckas igen, fick mitt MA konstaterat 2 dec i vecka 10, nu på andra cykeln med letrozol, inte ens 3 månader senare plussar jag igen. Kanske kan det vara en lite tröst eller pepp i allt det tuffa du går igenom, jag vet ju exakt hur det känns.

    Nu hoppas jag bara av hela mitt hjärta att allt ska gå vägen denna gången för oss, men jag tror det först när jag sitter med bebisen i min famn.


    Men grattis!! Hoppas allting går bra för oss alla nu, 2021 ska bli vårt år <3
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?