Inlägg från: Marimardi |Visa alla inlägg
  • Marimardi

    Vår letrozol resa- följas åt?

    33villbligravid skrev 2020-12-23 14:52:31 följande:

    Hej!

    Hur går det för er alla? Jag tror typ hade ÄL igår/idag. Har varken varit på vul eller gjort ÄL-test men fick sådan galen ÄL-smärta idag precis som förra månaden och är på CD 14 så borde ju stämma.

    Hade ett överblivet ÄL-test från förra cykeln så testade det, men streket var rätt svagt. Gissar peaken var igår eller förrgår. Jaja... bara att vänta och se. BIM 5.12, men nu blir det ju jul och nyår så månne dagarna inte går snabbare än vanligt!

    Ha en härlig jul ni alla - hoppas på julmirakel och positiva graviditetstest år 2021!!


    Hej, jag var på VUL idag och hade en äggblåsa på 18mm och en på 14mm, och det tycker jag ändå låter ganska bra med tanke på att jag bara är på cd11 :D Dock så ville hon inte skriva ut ovitrelle, hon vill testa några kurer till och om jag fortfarande inte blir gravid så skulle vi diskutera antingen dubbeldos eller kanske ovitrelle. Känns segt, men man får försöka hålla tålamodet uppe.

    Vad kul att du fick ÄL! Tar du inga blodprov eller vul alls??Hoppas också på att vi alla får en mirakelbebis 2021
  • Marimardi
    barnlängtan2021 skrev 2021-01-03 11:31:43 följande:

    Jag är helt chockad och förstår inte riktigt.

    Ena är efter en minut och andra efter 5 minuter.


    Ååå stort grattis!!
  • Marimardi
    33villbligravid skrev 2021-01-05 06:38:42 följande:

    Hejhej! Här blev det negativt test imorse på BIM. Har känt på mig att inte gått vägen, men deppigt är det ju ändå. Äh, får nog snart ställa in mig på att det inte blir ngt syskon här ... :/


    Hej, åh vad tråkigt! Ge inte upp, nya tag nästa gång! Det är hemskt, jag vet. Fick också senast igår reda på en släkting som ska få barn. Alla runtom skaffar barn hela tiden, man bryter ihop och tappar hoppet men på ett eller annat sätt kommer det att gå! Du kommer fixa ett till syskon<3 Känner mig inte heller gravid så det får bli nya tag här också
  • Marimardi

    Hallå igen!

    Idag tog jag min första letrozoltablett, börjar på kur 4 nu... hoppas på en förändring strax, kanske dubbeldos eller så. Ska på vul den 25e. Hur går det för er?

  • Marimardi
    Anonym (Mommo) skrev 2021-01-15 21:31:32 följande:

    Lycka till! Hoppas att det tar sig den här gången. Du tar fortfarande enkel dos?


    Ja fortfarande enkeldos, men jag tänker faktiskt säga till gyn att jag vill ha någon förändring nu för det börjar kännas som att man inte kommer någon vart. Vi diskuterade sist att jag skulle ev ta dubbeldos, så hoppas hon låter mig göra det nästa kur.
  • Marimardi
    Pcostjejen skrev 2021-01-15 18:37:01 följande:

    Jag fick ett positivt test imorse (eller ja, 4 eftersom jag inte kunde tro det) har bim på söndag. Känns helt otroligt! Är livrädd att det inte ska vilja stanna kvar! Det var tredje kuren för oss!

    Hoppas så att det tar sig för er denna gången! <3


    Men gud grattis!! Så roligt!!
  • Marimardi

    Hej igen!

    Idag på VUL så såg gyn ett ägg på 18 mm som hon sa skulle släppa, jag har lite känningar på höger sida ibland så det är ju positivt. Detta är min fjärde kur och vi skulle köra enkelkur några kurer till innan vi väljer att lägga till ovitrelle om jag inte hunnit bli gravid än. Någon mer som varit på VUL?

  • Marimardi
    Sprallan skrev 2021-01-26 11:58:47 följande:

    Härligt :) håller tummarna att detta blir er månad!

    För mig är det dags för VUL imorgon, andra kuren efter MA i slutet på förra året. Håller tummarna för ett stort härligt ägg som är redo att släppa :)


    Såg meddelandet nu, hur gick det på VUL? Kör du endast letrozol? Håller tummarna för dig!
  • Marimardi
    Sprallan skrev 2021-01-31 12:02:06 följande:

    Gick väl halvbra, var dag 13 vid kollen och ett ägg på bara 11mm, innan har vi alltid kollat på dag 14 och då har det varit minst 18mm, alltid fått ägglossning på dag 17 eller 18 innan. Men hon kände sig övertygad om att det skulle släppa men inte förrän en vecka senare ungefär (typ på onsdag troligtvis, så tänkte börja testa med stickor idag)

    Men för säkerhets skull ska jag ta ett blodprov för progesteron efter indikerad ägglossning så vi säkert vet att det lossat (gjorde det en under en av cyklerna i höstas också innan jag lyckades bli gravid och det visade ju ägglossning) men känns överlag som att kroppen är mindre känslig mot letrozolen efter missfallet :( som att den inte ger samma effekt. Frågade om det var vanligt men det hade hon inget svar på riktigt, trots att hon jobbat med infertilitet i många år.

    Så nu går vi och inväntar ägglossningen och hoppas den kommer i veckan, men blir troligtvis absolut tidigast på dag 20, är på dag 17 nu.

    Har det inte lossat denna cykeln så tror jag att ovitrelle eller någon form av hormonsprutor kan bli aktuellt. Men hon säger hela tiden att det är en jätteseger att jag visat att jag kan bli gravid, det ska vi se som något väldigt positivt trots att det slutade i MA.

    Hur har det gått för dig, känt av några symptom eller fått indikation på ÄL ännu? :)


    Okej vi får hoppas att inte missfallet påverkade letrozolen men det tror jag inte! Det är ju bra iallafall att ni har diskuterat ovitrelle, känns ju mycket säkrare att man tar spruta för då vet man ju att ägget kommer släppa. Brukar du ha tydliga äl symptom?

    Jag har inte känt så mycket äl symptom men jag har aldrig känt av äl i mina förra kurer heller, just därför är jag orolig om jag ens ägglossar. Men gyn sa iaf att vi kör 1-2 kurer till med enbart letrozol och om jag fortfarande inte är gravid så kör vi med ovitrelle också så jag känner mig ändå ganska lugn eftersom vi har en plan :)
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?