Inlägg från: Sprallan |Visa alla inlägg
  • Sprallan

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Marimardi skrev 2021-04-21 20:38:05 följande:

    Men gud självklart bör man ju ha rätt till att få ut hela fostret :o

    Vilken tur du hade att din kropp stötte ut den iaf!

    Jag har inte tagit provera men har ätit primolut nor och det är ju i princip samma sak, båda är ju till för att framkalla mens. Jag fick min mens inom typ två dagar efter avslutad kur. Så på tredje dagen tog jag letrozol som vanligt. Jag hoppas verkligen att det tar sig denna gång för er och att det kommer gå fort också! Vet folk som har fått missfall enbart pga lågt progesteron, men sen när de har fått progesterontillskott så har graviditeten gått hur bra som helst. Tänk att ett enda ämne i kroppen kan ha så stor påverkan :/


    Ja, jag har också hört det om peogesteronet och frågade min läkare om vi kunde monitorera det vid nästa graviditet och sätta in behandling om det behövdes men hon var bara allmänt sur när hon ringde mig igår och sa nej till allt jag föreslog. ?Man gör inget utan en utredning först? (vilket är ungefär tvärtemot hur jag upplevt henne innan) så jag får väl helt enkelt vänta in mitt nästa missfall och sen äntligen förhoppningsvis få vidare hjälp.

    Just progesteronet samt blodförtunnande har jag hört hjälper jättemånga och det behövs ingen hel missfallsutredning för att fastställa det, men tyvärr verkar hon ha tröttnat på att hjälpa mig så det är väl bara att bita ihop och invänta nästa missfall :(
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-05-13 22:51:57 följande:

    Hur går det för dig? <3


    Händer tyvärr inte så mycket här.. ska börja äta provera på måndag men sen dröjer det ju ett par veckor till innan jag kan börja med letrozol. Så här blir ju inte dags för ÄL förrän tidigast i mitten på juni, förmodligen senare. Så tiden går extremt sakta och att behöva avvakta känns bara frustrerande.

    Jag kommer köra med progesteronkräm nästa gång jag plussar, trots att läkaren inte vill hjälpa mig kolla de värdena förrän efter ett tredje missfall. Kan jag göra något för o förändra situationen som inte är farligt, då kommer jag göra det.

    Skönt att höra att din graviditet fortsatt flyter på bra, lycka till på RUL om ett par veckor :)
  • Sprallan
    Asparaghus skrev 2021-05-29 13:24:11 följande:

    Förstår verkligen hur det är att slitas mellan hopp och förtvivlan. Och att komma till ivf känns ofta som en lättnad när man försökt länge själv.

    Förhållandet får ju ofta en rejäl smäll av att bli mer av en fabrik... är nog skönt många ggr att kunna få lägga allt i händerna på nån annan en stund.

    Skicka gärna ett dm till mig här på familjeliv så kan vi ju se hur vi ska lösa en mötesplats på fb

    Hur går det för alla?

    Dag 5 efter ovetrielle här och jag har SÅ ont i livmodern och den känns så tung. Och svullen... och hela jag mår kasst. Ska det va såhär? Hujjedamej! Är andfådd med utan anledning.. måste vara reaktion på sprutan.. men kommer det såhär sent?


    Hej,

    Varit inaktiv i tråden här ett tag efter mitt andra (och tredje..) missfall/MA för ett par månader sedan men följer er andra. Kul att det gått så bra för många :)

    Avslutade min 12-dagars kur provera i fredags så inväntar nu blödning för att kunna starta om med Letrozol, dubbel dos precis som tidigare. Aldrig tagit provera innan utan bara startat med letrozol direkt eftersom jag inte har nån egen ägglossning att ta hänsyn till.

    Känner ingen tendens till blödning alls änsålänge. Någon av er andra som tagit provera, och hur lång tid fick ni vänta på blödningen i så fall?

    Har VUL inbokat i mitten på juni som är tanken ska klaffa hyfsat med ÄL.
  • Sprallan
    Asparaghus skrev 2021-05-31 14:13:25 följande:

    Hej Sprallan!

    Ska bli spännande att följa dig!

    Jag har inte ätit provera (än). Åt däremot Primolut-Nor i min förra sväng i det här träsket..men det är så många år sedan att jag nu inte minns hur det var för just mig.

    Men vad jag har förstått brukar isf blödningen inte vänta allt för länge efter piller-stopp.

    Så slutet av denna veckan borde du vara på Letro-banan igen tycker jag

    Jag har idag lämnat progesteronprov på dag 21. Tycker återigen det känns tidigt. Tog ovitrielle i Måndags förra veckan vid lunchtid. Så äl tidigast under Onsdagen skulle jag tro.

    Förra cykeln, en ostimulerad, när jag tog progesteron föröskte jag förklara för mottagningen att jag inte ägglossar förrän efter dag 21... och just cykeln hade jag inte positivt äl-test förrän dag 23.

    Men jag skulle iaf ta prov dag 21 då. Suck! Och som väntat kom det tillbaka nära 0.

    Denna ggn tog jag inte ens upp ämnet. Jag vet ju att de aldrig lyssnar ändå för de tänker liksom inte efter utan går endast efter sina mallar utarbetade efter en exakt 28 dagars cykel. (Precis samma förfarande vid graviditeter).

    Så vi får hoppas att kroppen hunnit jobba upp progesteronet tills idag om den nu har ägglossat.

    Kunde ju inte heller testa med äl-stickor sista dagarna eftersom jag tog Ovitrielle.

    Men hade iaf en blinkande gubbe för andra dagen på cb-digital äl-test och en blåsa på 18-19 mm.


    Ush vad drygt! Jag har också lång cykel (ingen egen cykel alls men när jag äter letrozol vill säga) oftast på 33-35 dagar. Jag fick själv boka på sjukhusets provtagning via remiss från min privata läkare, hon var tvärtom, sket helt och hållet vilken dag i cykeln man var på utan jag skulle ta det 7 dagar efter ÄL på stickorna och det funkade toppen. Hopplöst att inte sjukvården fattar att alla inte har en cykel på exakt 28 dagar.. hoppas du får nått vettigt provsvar ändå :)

    Haft en minimal blödning sen igårkväll, typ snäppet mer än en flytning bara men tydligt färskt blod det lilla som kommer. Så man undrar ju om det kommer att komma igång mer eller om jag ska räkna igår som dag 1 och starta med letrozol imorgon. Vi får se hur jag gör..
  • Sprallan
    Arezo89 skrev 2021-05-31 20:31:38 följande:

    Hej alla! Jag är nyss fyllda 32 år och min sambo och jag ska just börja vår resa mot att skaffa vårt första barn. Jag har PCOS och har just avslutat en Provera-kurs och är på första blödningsdagen. Hämtade ut Letrozol idag och känner mig väldigt förväntansfull och lite nervös. Flera av mina vänner har barn och har haft det så lätt att bli gravida, så det har känts rätt ensamt då jag haft en stark barnlängtan i många år. Känns väldigt skönt att den här gruppen finns och blir glad av att se det fina stödet alla ger varandra här! Tacksam att få vara med. 


    Vad spännande! Lycka till, håller tummarna massor :)

    Letrozol har funkat toppen för mig, har också PCOS och ingen egen ägglossning alls. Blev gravid i höstas på min tredje kur (jag äter dubbel dos). Tyvärr slutade det i MA i vecka 10. Men sedan blev jag gravid igen på andra kuren efter MA med tvillingar. Tyvärr fick jag missfall med den ena i v7 och sen MA med den andra i vecka 12. Jag fattas uppenbarligen något mer i min kropp som gör att fostrena tyvärr inte överlever, men det har funkat toppen att bli gravid på, hoppas att det gör det för dig också :) håller tummarna!
  • Sprallan
    Arezo89 skrev 2021-05-31 21:16:19 följande:

    Hej Sprallan, tack snälla för dina fina ord! Jag är så ledsen att höra att dina graviditeter inte har gått hela vägen, men jag tror och hoppas att det kommer vända för dig! Håller tummarna för dig. Vi lär ju påbörja våra kurer nästan samtidigt så blir spännande att följa varandra. Får jag fråga hur du har mått på Letrozol-kurerna? Biverkningarna verkar inte så roliga vad jag har läst..

    Såg förresten att du hade frågat om när folk fått blödning efter Provera-kur. Det här är andra gången jag tar Provera och har båda gångerna fått blödning dagen efter avslutad kur, men har förstått att det är väldigt olika för alla. Hoppas din kommer snart så du kan börja kuren!


    Tack! Ja, vi får hoppas att jag bara haft otur :)

    Ja precis, jag kommer starta min imorgon eller på onsdag. Jag tror det blir på onsdag om blödningen tilltar lite till, då räknar jag nog idag som dag 1 eftersom det började så smått först på kvällen igår.

    Jag har faktiskt mått bra tycker jag, ingen större skillnad mot vanligt utöver att jag fått väldigt dålig hy tyvärr :( visst har man kunnat känna sig lite trött och kanske ha lite mer humör sådär men inget påtagligt alls så det kan lika gärna bero på annat :) jag har försökt att inte känna efter så mycket. hyn är såklart verkligen inte kul, och det syns ju så tydligt, folk reagerar märker man för att den blivit så mycket sämre så snabbt, men jag fick dålig hy under mina graviditeter också så det är nog bara att gilla läget ;) nu har det blivit mer standard att jag har kass hy eftersom det pågått ett helt år. det där glowet som vissa nämner har inte jag kunnat skryta med tyvärr ;) men får man en liten bebis i slutändan är det såklart värt det :)
  • Sprallan
    Arezo89 skrev 2021-06-02 09:17:58 följande:

    Vad kul, jag börjar också idag! Brukar du ta tabletterna morgon eller kväll? Gör det någon skillnad när man tar dem? Min läkare sa bara att jag skulle ta dem samma tid varje dag..

    Skönt att höra att du mått bra under kurerna, även om det är riktigt pissigt med dålig hy. Som du säger får man försöka fokusera på slutmålet. :) Håller tummarna hårt för oss alla!


    Jag brukar ta dom på morgonen men har nog inte varit så supernoga med att ta samma tid. Det har varierat en del, men funkat bra ändå :)

    Jag började ta mina i morse, fick inget svar från läkaren om jag borde invänta mer blödning, men nu får vi se om det blev fel ändå.. blödde måttligt från sön kväll-mån kväll bara ett dygn sen inget mer. Sen i morse 1,5 dygn senare preciiis efter att jag tagit letrozolen började en ordentlig blödning från ingenstans som är som en ordentlig mens med svullen mage och molvärk. Så nu känns det som att idag skulle räknats som dag 1.. men men, svårt att veta när man inte tagit provera innan hur kroppen reagerar. Nu får det bli som det blir, eftersom jag redan börjat så kör jag 5 dagar från och med idag och hoppas kroppen reagerar bra på letrozolen ändå :)

    Detta var din första kur? Spännande :) min första kur åt jag enkel dos men det var inte tillräckligt för mig så från cykel 2 har jag ätit dubbel dos istället vilket som sagt funkat super och gett två graviditeter. Håller tummarna för dig :)
  • Sprallan
    Arezo89 skrev 2021-06-06 19:05:07 följande:

    Åh ja det där är så svårt, men tror du gjorde rätt. Jag blödde inte mycket första dagen men räknade det ändå som CD 1. Tog du också din sista tablett idag?

    Precis, det är första kuren och jag som nojade så mycket över biverkningar har mått helt som vanligt. Nu hoppas jag verkligen att kroppen svarar bra och att det blir en ägglossning. På torsdag ska jag på mitt första vul så det ska bli spännande. :)

    Brukar du testa med äl-stickor eller vet du ungefär när du brukar ägglossa från tidigare kurer? Håller tummarna för oss båda!!


    Skönt att höra att du mått bra :) japp, sista idag. Jag har inte VUL förrän tisdag nästa vecka (CD 16) vilket känns lite sent men tyvärr hade hon ingen möjlighet tidigare. Första cykeln kollade vid CD 13, efter det har vi oftast kollat på CD 14 men jag har haft relativt långa cykler, fått ÄL på CD 17 eller 18 alla cykler utom en där den kom på CD 21 (det var då jag blev gravid med tvillingar). Men bättre att kolla lite tidigare när det är din första cykel så man inte missar ÄL, syns det inget ännu får du säkert en tid några dagar senare igen, eller så konstateras att du behöver dubbel dos. Blir spännande på torsdag :) håller tummarna för dig!

    hört att det inte funkar med ÄL stickor för en del som har PCOS men för mig har det funkat klockrent, ser ett par dagar innan hur det stegras på stickan och när linjen är starkare än testlinjen då är det skarpt läge, då släpper ägget inom 48h. Eftersom jag inte har nån egen ägglossning har jag aldrig fattat det här med att du kan se på dina flytningar hur de förändras när du har ägglossning (aldrig upplevt nån förändring) men jag har fått det supertydligt nu i samband med letrozol, inte så fräsch info kanske men sjukt bra att kroppen själv berättar, så det kan du också hålla utkik efter :)
  • Sprallan
    Arezo89 skrev 2021-06-10 21:55:17 följande:

    Jag var på mitt första VUL idag (cd11) och inga äggblåsor hade vuxit... ska tillbaka om en vecka för att kolla igen. Han sa att det kan vara så att jag ägglossar senare, eller så får jag testa dubbeldos efter sommaren. Känner mig rätt besviken, tyckte jag hade ÄL-känningar men det var väl bara placebo. Hoppas ändå på att det händer nåt till nästa vecka!


    Skönt att du får komma igen om en vecka iaf :) det kan ju vara att du får en ganska lång cykel, jag har som sagt fått så sent som dag 21 en gång och den slutade i graviditet så ge inte upp hoppet om ÄL ännu :) för mig funkade inte heller enkeldos men på dubbeldos har jag fått ÄL varje gång :)

    Jag är själv ganska förvirrad, ÄL sekret började dyka upp redan igår på CD 11, jag har som sagt fått ÄL som tidigast CD 17 alla andra cykler med letrozol. Tog ÄL test idag och det ser ut som att det har börjat stegras så fortsätter nog att testa varje dag nu och förmodligen börja försöka till helgen för att inte missa. Men har VUL först på tisdag (CD 16) så känns som att vi riskerar att missa ÄL på VUL. Följer det samma mönster denna cykeln så bör ÄL ske på sön eller mån utifrån sekret samt stickorna.. aldrig hänt förut så det är ju bara att hoppas att där inte är mer än en mogen äggblåsa som släpper om det blir så, eftersom jag är rätt säker på att något mer fattas mig eftersom jag inte kunnat behålla 3st foster så vill jag helst slippa flerbörd, för jag förutsätter att det blir missfall igen och då slipper jag gärna behöva stöta bort mer än 1 foster. Samtidigt vill jag inte riskera att ha slängt bort en månad för att vi missar ÄL för att jag ska invänta VUL för o få status hur det ser ut.

    Nu har jag bara fokus på att bli gravid så jag kan få mitt tredje missfall överstökat och därefter få hjälp med en missfallsutredning. Låter hemskt men måste tänka så för att skydda mig själv när/om jag blir gravid igen med tanke på allt som varit.

    Jag håller tummarna att det räcker med enkel dos för dig och att ÄL ser ut att vara på G vid ditt nästa VUL om en vecka :)
  • Sprallan
    Arezo89 skrev 2021-06-16 22:16:41 följande:

    Åh missade helt att du hade skrivit, gillar inte att man inte får någon notifikation vid nya meddelanden här :/ 

    Hur har det gått för dig med vul och stickor? Jag förstår att du tänker så, man vill ju bara skydda sig mot smärta och besvikelse, men jag hoppas verkligen att det går bra hela vägen den här gången. Håller alla tummar och tår!

    Tack för peppen, jag hoppas verkligen att jag får sen ÄL som du men har testat med stickor men inte fått positivt än. Har dock haft vad jag tror varit fertilt sekret.. Har inte höga förhoppningar inför morgondagens vul för orkar inte bli besviken. Tänker mest att jag ska få ställa mina frågor om hur vi ska gå vidare nu. Känns surt att behöva ta uppehåll över sommaren, vill gärna påbörja nästa kur så snart som möjligt..


    Fick en tydlig höjning i lördags redan CD 13, var rätt säker på att det inte stämde trots sekret och att stickorna alltid visat rätt innan, men aldrig fått tidigare än CD 17 innan så rätt markant skillnad.

    Hade VUL i tisdags och hon kunde se att jag nyligen haft ÄL så stickorna stämde. Så nu är det bara att hålla tummarna. Känns dock inte som att det tagit denna gången, haft missfärgade flytningar flera dagar och känns som att kroppen fortf inte riktigt reagerat klart på proveran. Bara att vänta o se :)

    Hur gick ditt återbesök idag? Är du säker på att du måste göra uppehåll under sommaren? Jag var i exakt samma situation som du är nu (att enkel dos inte räckte) förra sommaren, och trots att de hade semesterstängt fick jag komma på ett VUL precis innan ÄL var beräknad. Har du tur kanske du kan få komma ändå :) håller tummarna att du redan fått ÄL på enkel dos!
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?