Inlägg från: Pcostjejen |Visa alla inlägg
  • Pcostjejen

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Marimardi skrev 2020-11-16 23:50:05 följande:

    Hur går det? Har du fått mens?


    Japp mensen kom igår eftermiddag äntligen. Så imorgon börjar jag med letrozole, såg dock på vår kliniks hemsida att de minskar ner på all verksamhet där pga att personalen behövs på covidmottagning istället... skulle vara så pissigt om allt blir satt på paus :( de ska ringa i eftermiddag så får vi se vad de säger...
  • Pcostjejen
    Marimardi skrev 2020-11-17 13:05:52 följande:

    Okej skönt! Tråkigt om de hade blivit en paus, men personligen är jag ganska ivrig (och dum kanske haha) så själv så hade inte jag tagit risken att vänta flera månader på att försöka få barn enbart pga personalbrist, jag hade nog fortsatt tagit enkelkur eftersom jag vet att det funkar :S Men som sagt så är det ju inget som rekommenderas, men det är ju på eget ansvar


    Haha ja så kände jag också! Men som tur var så fortsätter de med all behandling förutom vissa ivf och där är vi ju inte än, så det känns bra! :) hur går det för dig?
  • Pcostjejen
    Marimardi skrev 2020-11-17 17:02:39 följande:

    Vilken tur! Vi får hoppas att ingen av oss behöver hamna på ivf :/ det går bra för mig, ska ta min sista tablett imorgon och sen ska jag försöka få tag i kliniken och boka tid för VUL :)


    Ja verkligen!

    Åh men vad spännande! Hoppas du får tag i kliniken och att ägget växer på bra! Jag börjar med letrozole idag!
  • Pcostjejen
    Anonym (Mommo) skrev 2020-11-18 09:37:24 följande:

    Hej!

    Jag kommer precis från VUL. 19mm och treskiktad slemhinna. Jag känner mig så glad just. Hoppas att det här är mitt guldägg.


    Åh vad kul! Håller tummarna för att det är ett guldägg!!!!
  • Pcostjejen
    Anonym (Maria) skrev 2020-11-18 20:55:01 följande:

    Hejhej! Jag blev så himla glad när jag hittade den här tråden, och hoppas att det är okej att jag hoppar in jag med 

    Jag har pco och har påbörjat min andra kur (eller har gjort 1,5 egentligen innan..) med provera och letrozol. Omgång 1 fick jag ta provera och redan efter 4 piller/dagar började jag blöda och tog letrozol dag 3-5. Var sen på VUL där gyn sa att ingen blåsa har vuxit och han sa att jag skulle köra igång med en ny omgång. Jag gjorde det, men min magkänsla sa emot lite så jag fortsatte ta äl-tester ändå. Efter 4 dagar fick jag glad gubbe och avslutade kuren och hoppades på det bästa. Tog sen progesteronprov på eget bevåg som visade att ingen äl hade skett. Väntade någon vecka till för säkerhetsskull i hopp om att mens skulle dyka upp. Men nej. Nu har jag tagit provera igen och började blöda efter 9 piller/dagar och började ta dubbel dos letrozol idag, wohoo! Min klinik hade ingen tid för vul kring beräknad äl så jag bokade hos en annan gynmottagning.

    VIll bara att dagarna ska gå fort nu!!


    Jag började också min andra kul letrozole idag!

    Hoppas den här omgången går bättre för dig och att ett fint ägg växer till sig! När ska du på vul? Jag ska dit den 26 :)
  • Pcostjejen
    Anonym (Maria) skrev 2020-11-19 08:48:59 följande:

    Hoppas det går bättre för dig också den här gången! Och kul att kunna följas åt!

    I och med att jag fick positivt äl-test cd16 sist tyckte min gyn att jag kunde komma på vul senare den här gången, på cd15 och det är måndag 30e. Men jag känner mig lite nervös över det1. Då tog jag enkel dos och nu dubbel, vet inte om den kan kommer tidigare då2. Blodprov visade att ingen äl hade skett, så går det ens att lita på äl-testet dåVet inte om jag bör boka ett innan helgen också? den 27e kanske.


    Åh, jag fick också positivt dag 16! Ja jag förstår det känns ju väldigt tätt inpå men de har säkert koll!

    Jag tog också blodprov men har inte fått svar på det.. konstigt att det visade positivt om det inte släppte? Kommer du få köra med sprutor nu för att försäkra dig om att det släpper?
  • Pcostjejen
    Marimardi skrev 2020-12-15 12:20:26 följande:

    Jag fick min mens ännu en gång men ska ringa kliniken och be om ovitrelle denna kur! Kommer även be att mannen får gå och lämna spermieprover. Om de inte vill ge mig ovitrelle så tänker jag ta dubbelkur på egen risk. Känns annars som att man bara slösar tid och pengar på enkeldos som inte ens funkar... Hur går det för er andra?


    Min mens är på väg också, kommer nog igång ordentligt ikväll eller imorgon. Känner mig så besviken, hade höga förhoppningar denna gång :( men men, hoppas på tredje gången gillt!
  • Pcostjejen
    Marimardi skrev 2020-12-15 21:03:28 följande:

    Förstår, man får ju ganska höga förhoppningar eftersom man hör så mycket mirakelhistorier om letrozol :/


    Ja men precis, känns så himla pissigt nu.. hur känns allt för dig? Hur många kurer har du kört hittills? Jag har kört två så påbörjar min tredje nu i veckan hoppas jag, de kanske ev var tvungna att pausa behandlingen pga julstängt... funderar på att köra på ändå isf, har alltid haft bara ett ägg och ägglossning dag 18 båda gångerna så borde inte vara någon fara?
  • Pcostjejen
    Marimardi skrev 2020-12-16 12:28:23 följande:

    Började min tredje kur igår, så får hoppas det tar sig snart:/ Ja jag hade kört på som vanligt faktiskt om jag vore du


    Då ligger vi väldigt lika varandra! Ja får verkligen hoppas att det tar sig snart för oss båda!

    Ja jag kör nog på, känns inte så kul att behöva pausa liksom..
  • Pcostjejen
    33villbligravid skrev 2020-12-16 12:50:12 följande:

    Ja, kör på! Jag ska inte in på koll alls efter första cykeln. Och det är ju bara dubbelchhans att det funkar om två blåsor sku råka mogna - och tvillingar våre väl ingen katastrof heller ;)


    Jaha okej, men då kommer jag köra på! Nej men precis, tar alla barn jag kan få oavsett om det ett eller två haha!
  • Pcostjejen
    Marimardi skrev 2021-01-15 17:38:31 följande:

    Hallå igen!

    Idag tog jag min första letrozoltablett, börjar på kur 4 nu... hoppas på en förändring strax, kanske dubbeldos eller så. Ska på vul den 25e. Hur går det för er?


    Jag fick ett positivt test imorse (eller ja, 4 eftersom jag inte kunde tro det) har bim på söndag. Känns helt otroligt! Är livrädd att det inte ska vilja stanna kvar! Det var tredje kuren för oss!

    Hoppas så att det tar sig för er denna gången! <3
  • Pcostjejen
    Anonym (Mommo) skrev 2021-01-15 21:32:55 följande:

    Grattis! Har du fått boka in ett tidigt UL?


    Nej jag var i sån chock att jag inte kom på att ringa på en gång så alla telefontider tog slut haha... får försöka på måndag!
  • Pcostjejen
    barnlängtan2021 skrev 2021-01-16 09:22:48 följande:

    Kontakta mvc också :) Jag ska på hälsosamtal på måndag och tidigt ultraljud den 29. Är i vecka 7 just nu :)


    Ja men just det, tack för påminnelsen! Hoppas jag också får ett tidigt ul! :)
  • Pcostjejen
    Anonym (Mommo) skrev 2021-01-16 10:19:41 följande:

    JA! Det missade jag, eller rättare sagt vågade jag inte ringa MVC innan VUL och nu var de så fullbokade att jag eventuellt missar KUB. Dumt av mig.


    Oj okej! Jag tänkte först också att man kanske skulle vänta till efter vul, men då ringer jag på måndag! Hoppas de kan klämma in dig så du inte missar KUB!
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?