Inlägg från: Sprallan |Visa alla inlägg
  • Sprallan

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Russin112 skrev 2020-12-10 08:53:10 följande:

    Okej, förstår dig. Bättre att avvakta:)

    Hur mår du psykiskt nu? <3

    Ja men precis! När vi väl får våra barn kommer det ha varit värt varenda tår:D

    Jag fick mens igår efter ytterligare ett misslyckat försök:( så jag är på cd 2, imorgon drar jag igång med kvadrupeldos letrozol igen.


    Lite upp och ner. Har mycket på jobb samt en hund som alltid är med mig och 2 hästar som rider och tar hand om varje dag efter jobb så jag håller mig ganska sysselsatt, tror det hjälper. Grät extremt mycket första 2 dagarna men min sambo och jag är båda sådana som gärna pratar om saker och mår bra av att ventilera och prata av oss, så det har hjälpt massor. Känner mig ändå ganska ok mentalt, har liksom landat i det hela. Var lite orolig då jag inte blött nu alls på 1 dygn efter bara 6 dagars blödning och kändes ju som sagt orimligt att allt skulle ha kommit ut men nu hade det kommit igång lite igen kände/såg jag så det går nog lite i cykler, hoppas på bra besked nästa vecka på VUL så vi kan komma igång snabbt igen, tror det kommer hjälpa mig att se framåt.

    Åh nej, vad tråkigt att höra! Håller tummarna massor för att denna månaden blir er månad! Hur känner du dig själv, sitter det kvar en del mentalt från MA att du tänker på det mycket nu i samband med nya försök eller du är mer bara fokuserad på att försöka få ett nytt plus? Så olika hur man är och reagerar :)

    Ja precis, fy bubblan vad de kommer vara välkomna våra små när de väl är här! :) <3
  • Sprallan
    Goose01 skrev 2020-12-10 17:05:44 följande:

    Åh nej jag beklagar! :/ i vilken vecka va du i då? :/

    Tack! Jag har beställt ett CB testa tidigt och hoppas jag får det till imorgon! Har även kontaktat kliniken o har fått ett vul inbokad om 1.5v med order att åka till akuten vid förvärrade smärtor! Så jag håller tummarna. Nu ska jag inte testa förrän på lördag. Då tycker jag det borde vara tydligare streck oavsett om det är ett x eller en riktig graviditet! Eller om jag bara är rejält skendräktig!


    Tack! <3 vecka 10, men fostret hade avstannat i v.6/7. Upptäcktes på VUL :(

    Skönt att du pratat med dom, så vet man iaf hur man ska agera. Låter bra, jag märkte stor skillnad i tydlighet på strecket tidigt i graviditeten på testa tidigt och vanligt :)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-01-15 17:38:31 följande:

    Hallå igen!

    Idag tog jag min första letrozoltablett, börjar på kur 4 nu... hoppas på en förändring strax, kanske dubbeldos eller så. Ska på vul den 25e. Hur går det för er?


    Jag har startat min andra kur efter MA (i början av december) idag (min 5:e kur totalt).

    Kunde starta med Letrozol igen 2 veckor efter missfallet då det via VUL 17/12 konstaterades att allt var ute och Hcg tillräckligt lågt. Var i v.10 när MA konstaterades så glad ändå att kroppen skötte ?aborten?/missfallet så pass snabbt ändå även om det var kämpigt och smärtsamt.

    Första kuren nu efteråt tog det sig inte, tror inte kroppen var riktigt redo om jag ska vara ärlig, ägglossning indikerades med sticka på dag 14, 15 OCH 16. Innan har jag endast fått utslag en enda dag och då alltid dag 17 eller 18. Cykeln har alltid varit 30 eller 31 dagar, nu dröjde det ända till dag 33 innan mensen kom, trots tidigare ägglossning enligt sticka så som sagt, kroppen behövde nog denna cykeln för att hitta rytmen. Vi håller tummarna att denna månaden är vår månad :)

    Nu första omgången efter MA fick jag inget VUL i samband med väntad ägglossning så ska ligga på för att få det denna månaden igen, eftersom kroppen inte verkar följa samma mönster som innan jag blev gravid första gången. Det ger ju en lite indikation och bekräftelse på om Letrozolen gör vad den ska. Upplever att kroppen haft det lite kämpigt att hitta rätt nu med alla hormoner, först Letrozol, sen gravidhormoner i 2 månader, sen mediciner för att få ut den avbrutna graviditeten och nu Letrozol igen.

    Det gäller väl bara att ha tålamod. Upplever det dock som att man är ÄNNU otåligare och tiden går ÄNNU långsammare nu när man lyckats bli gravid en gång. Skulle ju varit i vecka 16 nu.. Innan tog jag det lite mer med ro, nu vill jag bara att tiden till ÄL ska gå.

    Stort grattis till alla er som plussat, 2021 verkar vara denna trådens år! ;)
  • Sprallan
    33villbligravid skrev 2021-01-20 09:38:22 följande:

    Hej!

    Stort grattis till er som plussat!! 

    Jag är inne på kur nr 3 och har precis haft ÄL. Vet inte om vi fick till det så bra denna cykel. Hade sex på vad jag tror var ÄL-dagen, men har inte testat eller varit på VUL så det är mer känsla en vetenskap. Kan vara att vi var för sent ute med andra ord.

    Nu är det bara att vänta ett par veckor då! Vet faktiskt inte om tänker fortsätta med Letrozol mer efter denna kur om inte tar sig. Tror jag tar paus åtminstone någon månad emellan. Om det inte funkat på 3 månader med Letrozol så tror jag problemet inte ligger där, eller rättare sagt problemet inte löses av Letrozol. Har tagit dubbelkur hela vägen. 

    Hur tänker ni andra som ätit flere kurer? Hur länge ska ni hålla på?

    Kämparglädje!


    Jag blev gravid på kur 3 i höstas men tyvärr MA i vecka 10. Idag har jag tagit sista tabletten på kur 2 efter missfallet. Man lever verkligen sitt liv i 2 veckors cykler vilket ju är lite påfrestande..

    3 kurer är ingenting så sålänge du ägglossar ska det inte vara några konstigheter. Min läkare sa till mig att även om exakt alla förutsättningar är helt perfekta hos både mig och min partner samt att vi tajmar själva ägglossningen bra med sexet så är chansen ändå bara 25% att bli gravid. Så känner du att du vill ha barn nu så hade jag ?bara? fortsatt kämpa på. Det kommer gå tillslut!

    Man blir frustrerad när det går så lätt för många andra men oddsen är ju faktiskt också för vanliga människor både som ovan och att var fjärde graviditet sedan slutar i missfall, så man är inte ensam, bara att många nog inte är så öppna med det. Behöver du paus ska du såklart ge dig tid till det, men annars hade jag fortsatt, så kommer det gå tillslut :)
  • Sprallan
    33villbligravid skrev 2021-01-21 15:43:00 följande:

    Ja - jag vet 3 kurer inte är ngt om det är letrozolen som ger en ägglossning. Jag har däremot inte pco utan ägglossar också av mig själv och tanken här var väl att letrozol skulle ge ngn slags boost, men jag undrar om det funkar då inte blivit plus ... Har sammanlagt försökt i snart ett år!

    Men absolut - annars säkert värt att köra fler kurer! 

    Trist med MA! Håller tummarna att det går vägen snart för dig nu. Jag har en son som är 2,5 år och före honom hade jag ett sent missfall i vecka 11. Det var jobbigt, men sedan gick det vägen! Man får försöka hålla i minnet att det oftast löser sig till sist, fast det inte alls känns så när man är mitt inne i försökandet!


    Ah okej, då förstår jag att det känns lite mer osäkert om det verkligen hjälper. Jag ägglossar inte alls själv så här finns inte så mycket val ;)

    Tack! Ja jag känner mig väl ganska trygg med att förr eller senare löser det sig, är mer otålig nu bara märker jag, eftersom man redan blivit gravid en gång, och är lite ledsen över att det känns som att man aldrig kommer kunna njuta av det när man väl blir gravid igen utan vara konstant orolig.. men sålänge allt så småningom går vägen så kommer det ju såklart att vara värt det :) hoppas att du också får ett syskon till lillkillen snart som du önskar :) för oss är det försök till första barnet :)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-01-25 21:35:38 följande:

    Hej igen!

    Idag på VUL så såg gyn ett ägg på 18 mm som hon sa skulle släppa, jag har lite känningar på höger sida ibland så det är ju positivt. Detta är min fjärde kur och vi skulle köra enkelkur några kurer till innan vi väljer att lägga till ovitrelle om jag inte hunnit bli gravid än. Någon mer som varit på VUL?


    Härligt :) håller tummarna att detta blir er månad!

    För mig är det dags för VUL imorgon, andra kuren efter MA i slutet på förra året. Håller tummarna för ett stort härligt ägg som är redo att släppa :)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-01-30 10:00:30 följande:

    Såg meddelandet nu, hur gick det på VUL? Kör du endast letrozol? Håller tummarna för dig!


    Gick väl halvbra, var dag 13 vid kollen och ett ägg på bara 11mm, innan har vi alltid kollat på dag 14 och då har det varit minst 18mm, alltid fått ägglossning på dag 17 eller 18 innan. Men hon kände sig övertygad om att det skulle släppa men inte förrän en vecka senare ungefär (typ på onsdag troligtvis, så tänkte börja testa med stickor idag)

    Men för säkerhets skull ska jag ta ett blodprov för progesteron efter indikerad ägglossning så vi säkert vet att det lossat (gjorde det en under en av cyklerna i höstas också innan jag lyckades bli gravid och det visade ju ägglossning) men känns överlag som att kroppen är mindre känslig mot letrozolen efter missfallet :( som att den inte ger samma effekt. Frågade om det var vanligt men det hade hon inget svar på riktigt, trots att hon jobbat med infertilitet i många år.

    Så nu går vi och inväntar ägglossningen och hoppas den kommer i veckan, men blir troligtvis absolut tidigast på dag 20, är på dag 17 nu.

    Har det inte lossat denna cykeln så tror jag att ovitrelle eller någon form av hormonsprutor kan bli aktuellt. Men hon säger hela tiden att det är en jätteseger att jag visat att jag kan bli gravid, det ska vi se som något väldigt positivt trots att det slutade i MA.

    Hur har det gått för dig, känt av några symptom eller fått indikation på ÄL ännu? :)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-01-31 15:50:29 följande:

    Okej vi får hoppas att inte missfallet påverkade letrozolen men det tror jag inte! Det är ju bra iallafall att ni har diskuterat ovitrelle, känns ju mycket säkrare att man tar spruta för då vet man ju att ägget kommer släppa. Brukar du ha tydliga äl symptom?

    Jag har inte känt så mycket äl symptom men jag har aldrig känt av äl i mina förra kurer heller, just därför är jag orolig om jag ens ägglossar. Men gyn sa iaf att vi kör 1-2 kurer till med enbart letrozol och om jag fortfarande inte är gravid så kör vi med ovitrelle också så jag känner mig ändå ganska lugn eftersom vi har en plan :)


    Ja, har man en plan så känner man ju sig ändå lite mer motiverad och målmedveten, man har lite milstolpar man kan bocka av efterhand liksom :)

    Första gången jag hade ÄL hade jag väldigt tydliga symptom, kroppen reagerade nog extra starkt eftersom jag inte haft ÄL av mig själv på flera år.. då var det superömma bröst och kände i äggledarna/äggstockarna. Efter det har jag inte haft så mycket symptom de andra gångerna, tydligast har varit hur flytningarna förändras i samband med ÄL så försöker gå efter det så gott jag kan tillsammans med stickorna. Ingen indikation på stickan ännu men borde va inom de närmsta dagarna för tycker flytningarna börjat förändras.

    Får du tydligt indikation på stickorna? Annars hade jag provat att försöka typ varannan dag från att du varit på VUL och typ 5 dagar framåt om hon ägget är så pass stort vid hennes koll. Då missar ni iaf inte ÄL, om du ägglossar samt om stickorna är otydliga. Vilken dag är du på nu?

    Jag är på 17.
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-02-05 23:17:34 följande:

    Skönt ändå att du har äl flytningar! Förstår att det är drygt när man inte har tydliga äl symptom, man får ju liksom höra från varenda person att det gör ont och man blir jättelön osv.

    Jag får inte tydliga utslag på stickorna, även de starkaste utslagen som jag får är inte helt positivt heller så det är så svårt att veta. Nu är jag på cd 24, de senaste två cyklerna så har jag fått mens på cd31 så detta ska bli spännande.


    Ja, det är svårt att lita på något annat än stickorna. Igår, ÄNTLIGEN, på CD 22 fick jag tydligt utslag på ÄL stickorna, men eftersom det var 10 dagar efter ÄL Med en äggblåsa på 11 mm så hade jag nästan gett upp hoppet, och tänkt att det inte blir nått denna månaden. Vi har försökt i princip varannan dag sen i söndags för att inte missa om den nu inte skulle synas på stickorna, så man undrar ju om där var nått av värde kvar hos sambon när ÄL nu äntligen kom, haha. Bara att hålla tummarna, men lär ju inte vara dags för mens förrän om kanske 2 veckor då, så blir en väldigt lång cykel. Nu är det bara att vänta :) detta eviga väntande!

    Spännande! Bara en vecka kvar då :) håller tummarna massor för dig! Kommer du hålla dig tills dess innan du testar eller brukar du testa lite tidigare?

    När jag fick mitt plus i höstas kunde jag inte hålla mig längre dagen innan mensen skulle komma, och då kunde man ju faktiskt se det tydligt på CB testa tidigt.

    Jag ska verkligen försöka hålla mig i 2 veckor nu innan jag testar. Får liksom för mig att det inte kommer ta när det tog sån himla tid för ägget att bakas klart och släppa..

    Ska till BM på torsdag för blodprov på progesteron för att säkerställa att jag verkligen haft ÄL (blev bestämt i onsdags eftersom hon tyckte att stickorna borde gett utslag tills dess) men kommer gå ändå, all hjälp och svar man kan få tackar man ju inte nej till även om nu stickorna gett utslag tillslut ;)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-02-09 14:19:18 följande:

    Men gud vad kul att du fick utslag!! Håller tummarna!! Ja väntan är det jobbigaste haha :/ Vad bra att du iallafall får blodprov, man vill ju inte gå flera cykler och inte ens veta om man ägglossar.

    Jag bör få min mens vilken dag som helst nu och jag har känt av lite mensvärk så jag tänker vänta 3-4 dagar till och om jag inte fått mensen än så tänker jag testa mig:)


    Ja tillslut så! Ska på blodprov på torsdag.

    Spännande! Jag kände faktiskt väldigt likt mensvärk de första veckorna när jag plussade i höstas så det kan också vara ett gott tecken. Jag håller tummarna att detta är din månad :) uppdatera gärna hur det går! :)
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?