Inlägg från: Anonym (Mommo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mommo)

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Sprallan skrev 2021-03-22 10:03:03 följande:

    Här är det lite mer ovisst, imorgon är det dags för VUL igen för att kolla hur allt ser ut. Då har mina två veckors tränings och sexförbud förlöpt så jag hoppas verkligen att jag framförallt fortsatt får se ett litet pickande hjärta på tvillingen som fanns kvar samt att kroppen absorberat det mesta av det andra fostret så jag kan få vara igång som vanligt igen. Att inte få träna eller vara fullt igång har varit extremt påfrestande för mig som alltid är igång, men givetvis värt det om allt ser bra ut :) vet inte riktigt hur jag kommer reagera om MA konstateras även denna gång :(

    Inte haft någon blödning nu de senaste tio dagarna så jag hoppas att det är ett bra tecken. Är i 8+2 idag enligt beräkningar men hoppas också få mer bekräftelse på det på VUL imorgon så min vanliga barnmorska vet när hon kan boka in KUB. Håll tummarna för mig o den lille!

    Kul att höra att det går bra för er andra :)


    Håller tummarna för att allt ser bra ut imorgon och att du får se det lilla hjärtat picka. Lycka till!
  • Anonym (Mommo)
    Sprallan skrev 2021-03-22 21:22:45 följande:

    Så himla härligt :) hoppas du känner att du kan njuta ordentligt nu av andra halvan, vilken dröm att ta sig dit :)

    Har ni tagit reda på kön? När har du BF? :)


    Ja, det känns underbart. Jag har bf 15 augusti. Jag valde att inte ta reda på kön, det kändes så oviktigt när jag var där. Då ville jag bara veta att allt var bra med den lilla.
  • Anonym (Mommo)
    Sprallan skrev 2021-03-23 11:30:05 följande:

    Kul med någon annan som också tänker så, känns som att de flesta tar reda på könet nuförtiden. Jag har alltid sagt ända sedan jag var liten att jag vill att de ska va överraskning men min sambo vill ta reda på det så jag känner nästan att vi nog kommer göra det om han vill, nu när han inte får vara med på några möten hos BM, inga ultraljud ingenting så kan han ju få lov att bestämma något ;) kanske blir det snäppet lättare för honom att knyta an då också eftersom han inte får vara med. Vi får se hur det blir :)

    Mitt VUL idag visade en livlig krabat som vuxit så det knakade, allt såg toppen ut trots blödningarna. SÅ Skönt! Men hon tycker fortf att jag ska ta det väldigt lugnt med träning, så det känns lite påfrestande, men givetvis värt det om lilla krabaten får må bra! Där är ett ganska stort hematom i livmodern efter vad hon nu är säker på var en tvillinggraviditet från början.


    Så skönt att allt såg bra ut med den lilla. Tufft för dig med träningsförbudet, men man gör ju som sagt allt för att bebis ska må bra.
  • Anonym (Mommo)
    33villbligravid skrev 2021-03-25 08:38:19 följande:

    Hej på er!

    Det gick tyvärr inte så bra här. Igår på sjukhuset konstaterades att fostrtets hjärta inte längre slog :/ Det mätte 8 +4 så måste ha avstannat precis efter senaste ultraljudet för knappt två veckor sedan som mätte samma och då allting ännu såg bra ut.

    Läkarna kan så klart inte säga vad det beror på med säkerhet, men de gissade på problem med utvecklingen och att naturen därför "tar bort" individer som inte har förutsättningar att klara sig.

    Jag fick tabletter igår och tror det kom ut i natt. Ngt som liknade ett foster och där man kunde ana huvud, kropp och ryggrad låg i bindan då vaknade med ont i magen på natten ...

    Jag hoppas så att jag är den negativa statistiken i den här tråden och att det går bra för er alla andra! Jag har varit så glad över att så många av oss verkar ha lyckats bli gravida - det ger hopp <3 Samtidigt vet jag att många här haft missfall och MA på vägen. Det är för jävligt - i synnerhet när man vet att det inte är "sådärbara" att bli gravid igen .. Önskar inte ens minst värsta fiende detta.

    Mig hjälper så klart också en 2,5 åring som kryper upp under täcket glad som en sol för att mysa utan en minsta aning om vad som hänt i natt <3

    Själv tror jag testar några cykler utan letrozol till nästa. Har två missfall i bagaget och båda har fått sin början med letrozol, medan den graviditeten som gick bra kom till spontant. 

    Jag har en teori om att letrozolen kan göra att sådana av mina ägg som egentligen inte borde befruktas utvecklas och mognar mhja letrozol och därför blir det missfall. Ingen läkare har dock bekräftat detta, så bara lösa teorier. kan ju vara förskräcklig otur också bara.

    Hur som helst! Sköt om er - och hoppas allt går bra!


    Stor styrkekram till dig! Så tråkigt att höra att den lilla inte ville stanna kvar. Du gör rätt i att lyssna på din kropp och lita på din egen instinkt. Jag önskar dig så att få ett syskon till ditt barn, när det än kommer.
  • Anonym (Mommo)
    Sprallan skrev 2021-04-13 15:45:39 följande:

    MA igen konstaterades för mig idag. Pallar snart inte längre. Denna gången får jag dessutom inte hjälp av min privata läkare då fostret är så stort (11+3) utan remmiterats till gynakuten. Livet suger just nu, andra MA på 5 månader.


    Nej! Så tungt för dig. Du kommer att kämpa dig igenom det här också. Styrkekramar till dig
  • Anonym (Mommo)
    Anonym (Första) skrev 2021-05-19 16:47:23 följande:

    Hej på er :) 

    Måste få råd av er..

    Idag var jag på vul efter att jag fått blinkade gubbe på clearblue. Idag har det gått 8 dagar sedan jag åt första tabletten Letrozol. Tog sista tabletten i söndags den 16/5. 

    Iaf visade sig att jag har en äggblåsa på 14mm och en på 13mm sedan två på 10mm. Ska tillbaka på fredag 12 dagar efter första tabletten.. Tror ni det är kört? eller vad är "normalt"? Blir så nervös..


    Nej, det låter bra! De brukar släppa runt 20 mm.
  • Anonym (Mommo)
    Anonym (Första) skrev 2021-05-21 11:55:58 följande:

    Hej, 

    Har precis varit på vul, vet inte riktigt vilken cd jag är på idag men tror jag är på dag 14. Hade en äggblåsa på runt 15mm och slemhinnan var enbart på 3mm.. Är det kört nu? :( 


    Det behöver det inte vara , men ibland tar det några cyklar att ställa in dosen rätt. Du kanske behöver en högre dos. Jag fick även Lutinus förskrivet, som ska hjälpa till att bygga upp slemhinnan och underlätta för ägget att fästa.
  • Anonym (Mommo)
    33villbligravid skrev 2021-05-25 07:54:58 följande:

    Hej på er alla!

    Hängde här i tråden i höst och tidigare i vår och blev faktiskt gravid på min tredje kur (dubbel) men slutade i MA i slutet av mars. Tänkte det nog var kört iom att vi försökte nästan ett år innan plusset MEN nu är jag gravid igen :) Helt utan letrozol också - kroppen är bra underlig. Få se om det går bättre denna gång!

    Håller tummar för er alla!


    Så underbart att höra! Stort grattis! Hoppas så att den lilla vill stanna kvar denna gång.

    Lycka till.
  • Anonym (Mommo)
    33villbligravid skrev 2021-05-25 08:54:06 följande:

    Tack <3 Du är väl rätt långt gången redan?


    Ja. Vecka 29 redan, så det börjar närma sig. Vi förbereder för fullt här hemma nu och jag känner mig så tacksam varje dag för miraklet.
  • Anonym (Mommo)
    Gulgja skrev 2021-07-21 23:33:19 följande:

    Kul att få följa er!

    Har ni fått Ovitrelle någon av er? Själv tog jag Ovitrelle i måndags och imorgon ska jag på en till VUL för att se hur allting gått.


    Jag har fått Ovitrelle och blivit gravid två gånger. Jag var inte på VUL efter, utan ombads ta gravtest 16 dagar efter att jag hade tagit sprutan.
  • Anonym (Mommo)
    Arezo89 skrev 2021-07-26 18:06:45 följande:

    Jag är på dag 12 efter ÄL och har haft en del symptom så kunde inte vänta längre. Testade med CB early och det var positivt. Jag är gravid!! :D


    Wow, stort grattis!
  • Anonym (Mommo)
    Arezo89 skrev 2021-07-26 22:30:18 följande:

    Tack så mycket, håller tummarna för att det är din tur snart med!


    Tack. Jag är redan gravid, men fortsätter titta in i tråden emellanåt. Jag är så nyfiken på hur det går för alla andra.
  • Anonym (Mommo)
    Sola13 skrev 2021-07-27 20:57:11 följande:

    Det är verkligen fantastiskt! Vilken vecka är du i?

    Hur länge/många letrozol omgångar försökte du?


    Vecka 38, så det är snart dags. Jag blev gravid på andra försöket. Jag gjorde först ett försök med enkel dos, men VUL visade att äggblåsorna inte mognade som de borde. Då fick jag direkt höja till dubbel dos och även hjälp med Ovitrelle. Då blev jag gravid direkt. Jag förstår att jag hade extrem tur då jag även har åldern emot mig. Men har också förstått att jag haft en väldigt inlyssnande läkare.
  • Anonym (Mommo)
    Gulgja skrev 2021-07-29 09:58:29 följande:

    Gud vad kul att höra! Grattis! Hoppas det gått bra med graviditeten trots denna värme!

    Jag är på min andra dos jag också. Minns du hur äggblåsa och slemhinnan mätte i mm den cykeln du blev gravid? Och så undrar jag om du bor i Stockholm och kan rekommendera kliniken du gått till med tanke på din läkare som verkligen lyssnade.


    Äggblåsan var 19 mm. Jag vet inte hur tjock slemhinnan var. Läkaren sa bara att den var treskiktad och såg bra ut.

    Jag var på VUL på förmiddagen och fick ta ägglossningsspruta samma kväll.

    Vi var på Livio i Falun. Men jag har hört väldigt bra om Livio i Stockholm också, speciellt Livio på Gärdet.
  • Anonym (Mommo)

    Hej!

    Nu är det dags för mig att lämna den här tråden. Fram till för nio månader sedan gav den ett ovärderligt stöd i min kamp för att få barn. Sedan jag blev gravid, har jag hållit mig i bakgrunden men ändå läst och kommenterat era inlägg. Men nu, i morse, föddes mitt underverk och jag känner att det är dags för mig att gå vidare.

    Letrozol har varit en mirakelkur för mig. Jag önskar verkligen att alla ni som deltar i tråden snart ska lyckas i er kamp att bli gravida. Ni förtjänar det och kommer att bli fantastiska mammor.

    Tack för mig och stort lycka till.

Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?