Inlägg från: Sprallan |Visa alla inlägg
  • Sprallan

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Anonym (St92e) skrev 2021-03-12 14:37:43 följande:

    Hej alla! Älskar att så många har plussat.

    Jag har tagit letrozol enkeldos cd 3-7 och hade en 17 mm follikel och endometrium på 7.8 mm på cd 12. Chansar på att jag ägglossade någon dag efter det. Har inte pco men oförklarlig barnlöshet. Åh vad jag hoppas att detta är den lilla knuffen vi behöver och att vi slipper ivf..


    Vi håller tummarna massor att det går bra för dig!! När är det dags att testa? Håll oss uppdaterade :)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-03-13 10:43:57 följande:

    Ja precis, man får hålla tummarna helt enkelt!

    Ja jag kommer bli erbjuden KUB, ska till mvc nästa vecka och då kommer jag vara i vecka 9:) Själv då?


    Ja, mycket mer kan man inte göra tyvärr :)

    Jag har också min inskrivning nästa vecka, på tisdag. gick in i vecka 8 idag (under förutsättning att lilla bönan fort lever, har blött igen under gårdagen men fortf ingen smärta och har avtagit, så hoppas att det bara är det andra som behöver ut)

    Skönt o få KUB! Då är det ju snart dags, typ bara en månad kvar. Vi får också KUB :)

    Har ju också min tid hos min specialist den 23/3 då vi ska se hur det gått med den andra fostersäcken, eller om det ?bara? är en koagel.

    Längtar tills man kommit förbi KUB, då har jag lovat mig själv att jag ska börja njuta om vi klarat oss dit med goda besked <3
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-03-15 14:35:44 följande:

    Åh vad roligt, jag tror att det kommer gå bra för dig! Men jag har funderat över en grej, har hört att risken för missfall ökar om man gör KUB:/ vet du varför? Har alltid sagt att jag vill göra kub men blev så nojig när jag hörde det så vet inte om jag vågar längre haha :(


    Det är bara en skröna. KUB är ett vanligt ultraljud som kombineras med ett vanligt blodprov. De mäter vissa delar på fostret och kombinerar med ett blodprov för att se sannolikheten för kromosomavvikelser. Så de är inte inne hos fostret på något vis.

    Risken är precis likadan som vid ett ?vanligt? ultraljud, vilken är noll.

    Det finns ingenting som visar på att det skulle vara skadligt på något sätt för fostret med ultraljud. Så du kan vara helt lugn :)

    Jag ser det bara som en chans att få se att fostret lever och mår bra en extra gång :)
  • Sprallan
    fluffan84 skrev 2021-03-15 19:30:48 följande:

    Är det ngt som ökar risken för missfall så är det ju fostervattenprov eller moderkaksprov.. inte kub som de andra nämnt. Jag tog bara vanligt blodprov i armen o sen gjorde ultraljud utanpå magen vid kub sen beräknade bm massa olika saker såsom mätte fostrets nackspalt bl.a.


    Ja precis, skulle KUB visa något som avviker från det normala så går man ju vidare med de grejerna, men bara om mamman samtycker. Du är aldrig tvingad till något :) och även vid de tillfällena är det en väldigt liten förhöjd risk, typ 1% (om jag minns rätt, ta inte procenten på blodigt allvar, men låg är den i alla fall ;) )
  • Sprallan
    fluffan84 skrev 2021-03-16 06:21:42 följande:

    Dock behöver man inte ta varken fostervattensprov eller moderkaksprov om man får dåligs siffror vid kub. Då kan man istället göra NIPT.


    Ja och även det är frivilligt. All form av fosterdiagnostik är frivilligt och din BM på MVC går igenom allt samt eventuella risker @Marimardi så känner du dig osäker så prata med henne :) länken till 1177.se ovan sammanfattar också allt väldigt bra :)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-03-21 21:31:46 följande:

    Hur går det för alla?:)


    Här är det lite mer ovisst, imorgon är det dags för VUL igen för att kolla hur allt ser ut. Då har mina två veckors tränings och sexförbud förlöpt så jag hoppas verkligen att jag framförallt fortsatt får se ett litet pickande hjärta på tvillingen som fanns kvar samt att kroppen absorberat det mesta av det andra fostret så jag kan få vara igång som vanligt igen. Att inte få träna eller vara fullt igång har varit extremt påfrestande för mig som alltid är igång, men givetvis värt det om allt ser bra ut :) vet inte riktigt hur jag kommer reagera om MA konstateras även denna gång :(

    Inte haft någon blödning nu de senaste tio dagarna så jag hoppas att det är ett bra tecken. Är i 8+2 idag enligt beräkningar men hoppas också få mer bekräftelse på det på VUL imorgon så min vanliga barnmorska vet när hon kan boka in KUB. Håll tummarna för mig o den lille!

    Kul att höra att det går bra för er andra :)
  • Sprallan
    Marimardi skrev 2021-03-22 17:03:57 följande:

    Förstår, jobbigt när ens vardag ändras sådär fort. Det kommer gå bra ska du se, det är nog ett bra tecken att du inte har blödit. Håller tummarna för er! Det är alltid den här väntan tills nästa ultraljud som är jobbig tycker jag, även fast jag var på ultraljud för två veckor sen så längtar jag tills jag ska göra det igen i vecka 12. Man vill ju se så att allting ser bra ut där inne


    Ja, vi får hålla tummarna :) Försöker ändå gå in i det utan att hoppas för mycket.. Intalade ju mig under hela min förra graviditet att blöder du inte kan du va lugn, men när det då slutade med MA i vecka 10 så kan man inte ens lita på att kroppen berättar för en att man fått missfall.

    Tror de e därför jag liksom inte vågar lita på något annat än VUL med ett pickande hjärta. Allt annat som symptom, inga blödningar, högt hcg etc kan lika gärna vara ?fejk? med tanke på MA:t jag fick där allt tydde på att allt var fine. Men men, imorgon vet vi :)
  • Sprallan
    Anonym (Mommo) skrev 2021-03-22 21:10:28 följande:

    Jag är redan halvvägs, vilket känns helt overkligt. Jag har precis varit på RUL och där såg allt bra ut. Det känns som att varje milstolpe gör en lite tryggare och säkrare på att det faktiskt kommer att finnas en bebis i vårt liv snart.


    Så himla härligt :) hoppas du känner att du kan njuta ordentligt nu av andra halvan, vilken dröm att ta sig dit :)

    Har ni tagit reda på kön? När har du BF? :)
  • Sprallan
    Anonym (Mommo) skrev 2021-03-22 21:13:25 följande:

    Håller tummarna för att allt ser bra ut imorgon och att du får se det lilla hjärtat picka. Lycka till!


    1000 tack! <3
  • Sprallan
    Anonym (Mommo) skrev 2021-03-23 05:40:09 följande:

    Ja, det känns underbart. Jag har bf 15 augusti. Jag valde att inte ta reda på kön, det kändes så oviktigt när jag var där. Då ville jag bara veta att allt var bra med den lilla.


    Kul med någon annan som också tänker så, känns som att de flesta tar reda på könet nuförtiden. Jag har alltid sagt ända sedan jag var liten att jag vill att de ska va överraskning men min sambo vill ta reda på det så jag känner nästan att vi nog kommer göra det om han vill, nu när han inte får vara med på några möten hos BM, inga ultraljud ingenting så kan han ju få lov att bestämma något ;) kanske blir det snäppet lättare för honom att knyta an då också eftersom han inte får vara med. Vi får se hur det blir :)

    Mitt VUL idag visade en livlig krabat som vuxit så det knakade, allt såg toppen ut trots blödningarna. SÅ Skönt! Men hon tycker fortf att jag ska ta det väldigt lugnt med träning, så det känns lite påfrestande, men givetvis värt det om lilla krabaten får må bra! Där är ett ganska stort hematom i livmodern efter vad hon nu är säker på var en tvillinggraviditet från början.
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?