• Anonym (:()

    Julledighet avslagen - gråter

    Är 27 år, arbetar som sjuksköterska.
    Inför julledigheten sökte jag enbart om en dag, julafton ledigt. Detta just för att jag inte vill att min mamma ska behöva spendera den första julen utan min pappa i livet helt själv. 
    Fick den ansökan avslagen, fanns inget utrymme att vara ledig.
    Jag gråter och mår så dåligt.
    Jag kan inte ens berätta för mamma ännu.
    Jag mår så sjukt dåligt över att ansökan om en enda dag blev avslagen och att mamma ska sitta helt fucking jävla själv på julafton. Jag hatar min arbetsplats just nu, jag förklarade varför just den dagen var så himla viktig och att jag kan jobba alla mellandagar, nyår mm, så länge jag får den dagen ledig. Men nej, får jobba julafton, juldag, mellandagarna, nyår mm. 


    Om jag blir sjuk då så har vi möjlighet till administrativa uppgifter hemifrån vilket folk gör mycket nu under pandemin men jag vill bara umgås med min mamma. Första julen utan min pappa, jag vill inte att hon ska sitta själv. Vad ska jag göra. Jag har tappat all livslust. Sitter och gråter på jobbet. 

  • Svar på tråden Julledighet avslagen - gråter
  • andraadvent

    Du kan inte tänka dig att köra engelska datumet på julen, att du och din mamma firar jul hemma hos dig kvällen den 25:e? Kalle kan du sätta på tv kl 15 (spela in eller om det finns på svtplay) och de andra tv programmen man ev ser kan ni ju köra från svtplay om de finns där. 

    Själv har jag kört julafton fejkdagar förut på julen.. Det blir liksom ingen skillnad vilken dag man gör det då det ändå är ungefär liknande sysslor, mat, paket, lite TV.. Har ett gammalt avsnitt av Kalle Anka från början av 1990 talet på VHS.

    Förstår din frustration om det känns bittert iaf om det känns som du fått ett dåligt schema jämfört med kollegor. Men just att fira julafton promt på julafton är egenligen inte så viktigt enligt mig..

  • Anonym (Anonym 666)

    Prata med facket om hur långt i förväg man ska ansöka om ledighet, ring dem idag. NU.

    Annars måste du nog förlika dig med tanken på att jobba. Om du sjukskriver dig så kommer det se otroligt suspekt ut, det kommer de inte glömma i första taget.

  • Mandel

    Förmodligen inte ett råd du vill ha, men ifrån en som sitter ensam på jul och nyår...

    Kan inte du och mamma fira julafton en annan dag? Se till att skaffa er en egen dag för eran egen julafton och gör något speciellt av den dagen. 
    Jag intalar mig att det bara är en dag som vilken annan dag som helst i almanackan och då försöker jag förtränga att alla andra umgås med vänner/familj/släktingar. 
    Och det brukar sändas en del gamla godingar på tv som man kan fördriva tiden med.

    Värst var nog faktiskt att vara ensam nyårsafton i fjol. Första gången i livet som jag inte hade vare sig vänner eller familj att krama om och önska gott nytt år vid tolvslaget. Då kom faktiskt tårarna av självömkan...
    Det är svårt att skåla vid tolvslaget och önska gott nytt år och skjuta raketer en annan dag...


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Anonym (:()

    För min del tänker jag inte att det måste ske på rätt dag som är viktig mm men jag vet att min mamma tycker att det är sjukt viktigt, det är hon som har berättat för mig att hon själv mår så dåligt över första julen utan pappa, hon som säger att hon mår så dåligt och är så orolig över det och att hon vill ha sällskap just då.


    Ska ringa VF under lunchrasten senare idag.

  • Anonym (A)

    Fy fanken vad tråkigt ts och galet att du ska jobba varenda jädra dag hela julen.

    Säger som redan föreslagits, kan inte din mamma komma till dig så är hon inte ensam hela tiden i alla fall. 

  • Anonym (:()

    Passet på julafton är 12-22, har en timme till jobbet, om hon kommer till mig så blir det ändå att hon sitter själv stora delen av dagen fast hos mig.. Hon blir ju själv mellan 11-23 iallafall och sen börjar jag 7 dagen efter så skulle behöva åka vid 6. Visst blir det något litet att umgås men jag sökta om ledigt just så att hon inte behöver vara själv hela dagen..

  • Anonym (A)

    Riktigt ledsamt och att du inte ens fick ledigt dan innan eller efter. Har inga goda råd men ser att du fått lite tips av andra mer kunniga. Jag hoppas att det löser sig på nåt vis för dig ts.

  • Anonym (En annan ssk)

    Hur lång uppsägningstid har du?

    Säg upp dig! Du är tydligen inte värd nånting för din arbetsgivare ändå. Sen kan de sitta där med sin pandemiskit själva.

  • Anonym (Million)

    Det är klart att det är just julafton som är viktig det här året. Hade det bara rört sig om att mamman inte ville fira jul ensam hade det kanske varit rimligt att säga att man kan fira en annan dag. Men om mamman alltid tidigare firat på just julafton med sin man som nu gått bort och detta är första julen utan honom så är det väl självklart att det är hemskt att hon ska sitta själv på julafton,

Svar på tråden Julledighet avslagen - gråter