• Anonym (Trams)

    Måste man skämmas för att man vill ha ett sexliv?

    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 08:09:10 följande:

    De flesta kvinnor får ens aldrig orgasm vid sex så inte så konstigt kanske att man tröttnar på att ha sex.


    Det stämmer absolut inte - de flesta kvinnor får visst orgasm vid sex men inte av enbart klitorisstimulans. Det betyder inte att de inte får orgasm.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 17:00:07 följande:

    Jaså? Har jag aldrig hört, varför känner jag ingen som får

    orgasm vid sex då? Vi är ändå en 6 st tjejer i mitt kompisgäng, då borde ju ngn av dem få orgasm om nu de flesta får det?


    Då får du nog vidga sina vyer en aning. Du måste ha en unik vänkrets om ingen får orgasm vid sex. Ingen av er får alltså orgasm av oralsex innan eller efter penetrering, smek av klitoris innan, under tiden eller efter etc etc??
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 19:17:00 följande:

    Nej precis, ingen får orgasm vid sex.


    Inte av någon form av stimulans alla? Onanerar ni? Får ni orgasm då? Din vänkrets låter väldigt unik. Majoriteten kvinnor får orgasm, de flesta får inte orgasm av enbart penetrering men de får orgasm med annan stimulans under tiden.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 19:17:00 följande:

    Nej precis, ingen får orgasm vid sex.


    Hur gamla är ni?
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 20:34:18 följande:

    Jag kan få orgasm när jag onanerar, vet inte om mina tjejkompisar onanerar eller får orgasm vid onani. Nja unik? Vi tycker liksom att det är normalt att inte kunna få orgasm vid sex, som kvinna då alltså. Vi ser oss inte som onormala på något sätt iaf.


    Fast det är inte det normala.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 20:51:04 följande:

    Fast jo, det har man ju fått höra och läst överallt, att kvinnor har svårt att få orgasm och inte alltid eller aldrig får det vid sex och att det är helt normalt och inget att stressa upp sig över osv. Så kom inte och kalla oss onormala nu.


    Du måste ha svårt att tolka text eller läsa på märkliga ställen. Kvinnor får oftast inte orgasm av enbart penetrering nej, en del kan behöva mer tid på sig etc men det innebär inte att kvinnor överlag har svårt att få orgasm alls eller att det är det normala att man inte får det. De allra flesta får orgasm på ett eller annat sätt.

    Vad är det som gör att ni inte får orgasm? Är mannen inte intresserad av att du ska njuta - eller är du en sådan som fejkar och låtsas? Har du/ni berättat vad du gillar? Har du/ni visat? Har ni bara gett upp och ens slutat att försöka?
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 21:27:12 följande:

    Ja men då är väl vi onormala då, känns det skönt nu att ha fått det kastat i mitt ansikte?

    Jag har inte bara läst, utan fått höra det från min gynekolog bland annat. Tror knappast en gynekolog skulle sitta och ljuga för mig direkt.

    Jag har försökt massvis med gånger men det går helt enkelt inte och det är inget konstigt eller onormalt. Min partner tycker inte heller det är konstigt, hans ex fick aldrig heller orgasm vid sex.


    Jag skrev inte att ni är onormala, jag svarade på ditt påstående att det skulle vara det vanliga - att kvinnor inte får orgasm vid sex - det är det inte. Att hela din bekantskapskrets består av kvinnor som inte får orgasm måste vara extremt ovanligt.

    Varför ger ni upp? Varför inte leka, testa och njuta under tiden, hela tiden? Tycker enbart det är ledsamt att nöja sig och tro att det skulle vara det vanligaste - mängder av kvinnor njuter av sex och får orgasm under sex. Jag skulle tycka det var skittrist att ha sex med en partner som inte ens gillar sex eller vill försöka att njuta ihop. Då kan man ju lika gärna onanera.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-26 21:47:42 följande:

    Vad du håller på. Det är inte extremt ovanligt, jag väljer att lyssna på min gynekolog här. Orkar inte hålla på och diskutera det här längre.

    Nöjt sig? Jag sa att jag har försökt men att det inte går! Vart har jag skrivit att jag inte gillar sex? Vad håller du på med?


    Tycker bara att det är tragiskt att du tror att kvinnor över lag har svårt att få orgasm under sex när det inte stämmer. Hoppas att du någon gång i livet får uppleva det. Så du har försökt och gett upp för alltid då? Kul. Varför diskuterar du orgasmer med din gynekolog? De är knappast experter på det utan på det medicinska. Läs lite fakta istället :)
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-27 07:53:18 följande:

    Läs fakta? En gynekolog har ganska lång utbildning och jag väljer såklart att lita på henne, istället för att läsa ?fakta? på nätet.


    Ditt val, ditt sexliv. Tragiskt
  • Anonym (Trams)
    Anonym (G) skrev 2020-10-28 10:23:33 följande:

    Kapitlet orgasmer är nog ganska litet i gynekologutbildningen.


    Precis. En gynekolog kan det rent kliniska, inte sex och samlevnad
  • Anonym (Trams)
    Anonym (G) skrev 2020-10-28 10:23:33 följande:

    Kapitlet orgasmer är nog ganska litet i gynekologutbildningen.


    Precis. En gynekolog kan det rent kliniska, inte sex och samlevnad
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-28 22:19:30 följande:

    Så du kan sex och samlevnad bättre då menar du?


    Uppenbarligen rätt mycket bättre än dig :)
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-28 23:46:17 följande:

    Fast det vet du väl inte? Vad fjantig du är.


    Eftersom du skriver rena felaktigheter så jo.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-29 07:38:28 följande:

    Så det är felaktigheter för att DU säger att det är felaktigheter? Och du vet mer om sex och samlevnad än min gynekolog? Haha ok då vet jag.


    Det är inte min enskilda åsikt, det är fakta. Finns mängder av seriösa studier om du är läskunnig. Har fin gynekolog sagt att kvinnor generellt inte får orgasm vid sex har hen fel.
  • Anonym (Trams)
    Anders 386 skrev 2020-10-29 14:48:25 följande:

    Jag tror att det handlar om en missuppfattning eller hopblandning av begrepp.

    Jag håller med dig, visst får det stora flertalet kvinnor orgasm vid sex, det är ingen tvekan om det. Det räcker med egna erfarenheter + allt som framkommer på FL så inser man att du/vi har rätt.

    Min teori är att gynekologen har menat att dom flesta inte får orgasm enbart av samlaget. Dom flesta kvinnor behöver samtidig stimulans av klitoris. Och många gör som mig - ger min partner orgasm innan samlaget. Men det är ju definitivt när man har sex som kvinnan får orgasm.

    Undantagen är nog ganska få - och oftast handlar det nog om unga kvinnor som inte riktigt kommit igång med sexlivet ännu. Sen finns det säkert vissa kvinnor som har sex för husfridens skull och inte njuter av sexet - pga bristande attraktion eller bristande kommunikation. Men som sagt - det är odiskutabelt att flertalet kvinnor får orgasm när dom har sex.

    Den som säger något annat är dåligt informerad.


    Precis
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-29 18:07:47 följande:

    Jag är läskunnig, men jag väljer att lita på en gynekolog istället för att sitta på aftonbladet och läsa eller vart du nu har hämtat din ?fakta?.


    Du lyssnar på EN gynekolog som har helt fel, resten av oss läser seriösa studier och källor och tittar på verkligheten. Intala dig att kvinnor inte får orgasm om det får dig att känna dig bättre, resten av oss njuter av sex och orgasmer med partners som är lika delaktiga som oss själva.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-29 19:06:20 följande:

    Ja jag lyssnar hellre på en gynekolog med utbildning än en okänd på FL som påstår sig ha läst seriösa studier.


    Det är ju inte bara en person som säger samma sak till dig. Läs lite studier, det finns många, lyssna på vad folk säger. Vad du än tror så är du och dina väninnor inte som majoriteten kvinnor om ni aldrig får eller har fått orgasm vid sex.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-29 20:52:45 följande:

    Jag lyssnar hellre på vad min gynekolog säger som har lång utbildning än någon som påstår sig ha läst studier.


    Men snälla, läs studierna. Varför vill du så gärna att din gynekolog ska ha rätt? Bitter över bristen på orgasmer?Med tanke på hur du misstolkar text här så lär du ha missuppfattat din gynekolog också - vem frågar ens en gynekolog om orgasmer? Om din gynekolog har sagt att kvinnor överlag inte får orgasm under sex borde hen läsa om sexologikursen från början.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (Flesta) skrev 2020-10-29 21:09:28 följande:

    Vilka studier ska jag läsa? Jag är absolut inte bitter, som jag sa ser jag det som helt normalt att inte få orgasm vid sex som kvinna. Vad har jag misstolkat för text? Vi kom in på ämnet orgasmer av en slump som jag inte vill berätta om här, känns lite privat.

    Varför vill du så gärna få kvinnor som inte får orgasm vid sex att känna sig onormala?


    Fast det är ju att du ser att det är helt normalt och det vanligaste som är tragiskt.
  • Anonym (Trams)
    Anonym (efter 40) skrev 2020-10-30 07:46:09 följande:

    Orkar inte läsa alla inlägg här utan svarar enbart på TS och främst rubriken.

    Jag är man och skäms för min sexlust. Jag vet att rent intellektuellt skall man inte behöva göra det. Jag vet att de självklara och nyktra svaren är att sexlust är något som är sunt och friskt och som skall bejakas. Men i den verklighet som jag lever i så är det något som jag skäms över. Jag skäms över att vara den som vill ha sex men bli avvisad. Jag skäms över att inse att min fru känner sig hemsk och otillräcklig när hon inte kan möta min sexlust. Jag skäms över att min sexlust ställer henne i den situationen. Och mig.

    Jag skäms över att även jag bekräftar stereotypen. En man som vill ha sex och har en fru som är ointresserad. Jag vet att det är en naturlig drift. Men jag skäms över att plågas under den. 


    Varför ska du skämmas för en naturlig drift? Då kan ju din fru skämmas för att hon nekar sin partner sex och inte är intresserad av att hitta en lösning
Svar på tråden Måste man skämmas för att man vill ha ett sexliv?