Inlägg från: Anonym (eh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (eh)

    Hur lever ni nu när corona sprids mer igen?

    Anonym (Fauci) skrev 2020-10-25 19:49:14 följande:

    Alltså ni svenskar är värre än MAGA folk när det gäller covid. De flesta verkar leva på som vanligt.


    Ja det är häpnadsväckande! "Lever som vanligt, lalala,,," Fy fan! De är dem som driver smittan här i Sverige! Det är därför så många har dött, för folk tar inte sitt jävla ansvar!
  • Anonym (eh)
    Anonym (A) skrev 2020-10-26 17:13:47 följande:
    Ja det är häpnadsväckande! "Lever som vanligt, lalala,,," Fy fan! De är dem som driver smittan här i Sverige! Det är därför så många har dött, för folk tar inte sitt jävla ansvar!

    Varken jag eller maken har ens haft en förkylning i år och vi har ändå testat oss för att ha koll och båda är fortsatt negativa. Vi anser då att gå till jobbet, ett litet kontor om 7 personer med egna rum, är okej då vårt jobb inte går att utföra hemifrån. Inte heller anser vi att det är fel att träffa samma människor då och då, förutsatt att de också är friska.
    Javisst det är ju klart att det är ok, om man lever på ett sätt som följer restriktionerna någorlunda. Jag tänkte på de som lever på som vanligt för att de inte anser att coronasmittan är nåt att bry sig om för det är så få som dör av det 
    ändå. Alltså går ut och festar, går på krogen, gymmet osv. Om alla hadfe gjort så hade det det dött massor i Sverige och massor hade blivit sjuka, och folk som behövde hjälp för andra sjukdomar hade inte fått den (och så har det ju varit nu med).
  • Anonym (eh)
    Anonym (A) skrev 2020-10-26 19:13:20 följande:

    (Eh) jag besöker gymet och går ut och äter också men med viss eftertanke.


    Hade det varit krav på munskydd på gym så hade det varit mindre riskfyllt, men antar att folk där inte har det.
  • Anonym (eh)
    Anonym (Maja) skrev 2020-10-26 19:12:29 följande:

    Ja jag håller med jag tycker folk generellt inte verkar ändra på livet. Å detta stressar mig. Jag har sista två veckorna blivit bjuden på två födelsedagsfester hemma hos folk och jag har avbokat en hotellvistelse som jag ändå sett fram emot att göra, men den bokade jag innan spridningen satte igång igen. Jag får bara frågande blickar och det känns som att alla i min omgivning tycker jag gör fel som inte vill ha kul.... När jag sagt saker som "är det inte onödigt att åka iväg nu och åka på spa`? Så får jag svaret: Neeeeej åk! 


    Jag känner mig lite som ensam i detta.


    Ja jag känner igen det, det är som att man är konstigt om man väljer att inte gå med på något kalas eller om man vill hålla avstånd osv. Mycket märkligt hur det blivit. Men jag tror det är delvis nåt i den svenska kulturen. Att man ska visa sig lite cool och tuff, inte vara mesig. Det känns så som många är på det viset. Jag menar varför detta motstånd till att använda munskydd?

    Jag tror det kan komma att gå ritkigt illa runt jul då folk börjar umgås mer inomhus iom julfirandet och fester som följer med det. Under vintern trivs ju viruset som allra bäst. Dessutom om någon får både influensa och covid så kan det gå ännu värre. 
  • Anonym (eh)
    Anonym (M) skrev 2020-10-26 19:47:39 följande:
    Min första tanke var faktiskt att svara ungefär att jag lever som vanligt Skrattande för nu efter drygt 7 månader börjar det faktiskt kännas som vanligt att jobba hemma, inte umgås med andra med familjen, bara gå och handla när det är absolut nödvändigt och då på udda tider osv.... 
    Jo det klart, det har ju blivit det nya normala för många faktiskt. Men många syftar nog på att leva som innan pandemin.
  • Anonym (eh)
    Anonym (Skärpning!) skrev 2020-10-26 19:43:13 följande:

    Jag har sedan i mars följt FHM:s rekommendationer, så jag har inte varit på restaurang, shoppat eller rest, och jobbar hemma. Så länge folk beter sig som idioter och lallar runt som vanligt kommer vi aldrig att bli av med den här skiten. SÅ SKÄRP ER FÖR FAN!!!!!!


    Precis! Det går inte att ta nån mellanväg, att några skiter i det och andra följer rekommendationerna. Blir ju bara en enda röra av det och man vet inte hur smittan kommer sprida sig alls, ingen kontroll på det. Det kan väl inte vara för mycket begärt att folk avstår från att gå på krogen, gymmet och hemmafester tills detta är över. Sen måste ju dessa företag få hjälp att gå runt på nåt vis men det är ju så det måste gå till. De kommande 2-3 månaderna är ju dessutom de värsta månaderna. Fattar inte varför inte FHM kan gå ut med att man ska ha på sig munskydd. Det skyddar inte en själv så mycket men kan rädda livet på andra.
  • Anonym (eh)
    Anonym (Maja) skrev 2020-10-26 22:41:35 följande:
    Lite märkligt ändå att chef på sjukhus förespråkar julbord på krogen måste jag säga....
    Mycket märkligt och oroväckande skulle jag säga... 
  • Anonym (eh)
    Anonym (Går inte på vansinnet) skrev 2020-10-26 22:12:23 följande:

    Naivt att tro att viruset skulle gå att utrota, det fungerar inte så. Eller är du beredd att leva så i minst 10 år till? 


    Vet du skillnaden på "att driva smittan" och "utrota smittan"?  Är du som "jobbar inom sjukvården" medveten om att det kommer komma ett vaccin och att vi nästa vinter kan i stort sett leva som vanligt igen?
  • Anonym (eh)
    Anonym (Går inte på vansinnet) skrev 2020-10-26 23:10:06 följande:
    Så länge den inte är utrotad kommer den öka igen när man släpper på restrektionerna. Vi kommer inte undan.
    Med vaccination kan man uppnå flockimmunitet. Borde inte en som jobbar inom sjukvården veta sånt?
  • Anonym (eh)
    Anonym (covid1984) skrev 2020-10-27 11:25:10 följande:
    Ok, Karen....

    mobile.twitter.com/Inchture54/status/1318981550764138500

    off-guardian.org/2020/10/08/who-accidentally-confirms-covid-is-no-more-dangerous-than-flu/

    www.telegraph.co.uk/news/2020/09/15/flu-pneumonia-have-contributed-deaths-covid-since-june-new-ons/&utm_medium=Social&utm_campaign=Echobox&utm_source=Twitter

    mobile.twitter.com/venivici27/status/1318958018080493568

    mobile.twitter.com/InProportion2/status/1317026849097134080

    Annars så har respiratorerna inte tagit slut. Dödligheten i USA gick dessutom ner efter att man slutat lägga folk i respirator hur som helst(det är en mycket tuff behandling)Fältsjukhus världen över har stått oanvända(men kostat skjortan att bygga). Till och med Cuomo erkänner att vården inte överbelastades ens i NY. Vården i Sverige har inte heller överbelastats. Vi har hela tiden haft kapacitet. Återkommer strax med lite mer länkar kring Sverige och influensa.
    Vården har inte överbelastats för man har vidtagit drastiska åtgärder för att förhindra smittan. De flesta lever inte som vanligt idag, i alla fall inte i början av pandemin. Folk tvättar händerna som aldrig förr, de tar inte i hand, de håller avstånd, många tänker på att inte träffas flera i grupp inomhus, de allra flesta sociala evenemang och andra typer av träffar är helt inställda, många jobbar hemifrån, man nyser eller hostar inte rakt, butiker har plexiglas för kassorna, och i alla fall i resten av världen så använder folk munskydd. Trots ALLT detta så har över 1 miljon dött av det hittills och jättemånga är långtidssjukskrivna. 

    Kan du tänka dig hur det skulle sett ut om inget land hade några restriktioner?
  • Anonym (eh)
    Anonym (covid1984) skrev 2020-10-27 12:23:15 följande:
    Vården har inte överbelastats därför att man dels skalat upp och dels så har alla modeller varit brutalt fel. Som herr Fergusons modell som förutspådde 90 000 döda svenskar i juli.... För att alla åtgärder bygger på dessa högst tveksamma modeller. Annars är inget jättedrastiskt i Sverige på så sätt att restriktionerna är så tvingande för privatpersoner. Så de flesta lever på ganska som vanligt och med det kommer det ständiga gnället i media om fulla bussar, fester, skolgång, evenemang,  folk som har mage att leva i största allmänhet. Att tvätta händerna, inte grovhångla med främlingar, inte nysa folk i ansiktet och att inte stå näsa mot näsa i butiker är inte precis något nytt. Det är sådant som de allra flesta alltid pysslat med. 

    Som jag skrivit innan så har vi sjukdomar som dödar långt fler än covid och allt pågår ändå som vanligt. Ingen sjukdom räknas heller lika aggressivt som covid. Skulle vi testa hur många som dör med herpesvirus i kroppen så skulle det se ut som att herpes-apokalypsen kommit. Men så gör vi inte. Vi testar inte heller influensa eller andra smittsamma sjukdomar på samma vis. Lägg till att testen är av högst tveksam kvalitet ( www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html ) och "coviddöd" är ett mycket vitt begrepp. INGEN annan sjukdom räknar död av något helt annat bara för att man inom en viss tid haft ett positivt(igen, testen är tveksamma och covid-19 har heller aldrig isolerats) test. INGEN annan sjukdom. Varför gör vi så med covid? 

    Faktiskt så har vi en kontrollgrupp. Belarus vägrade stänga ner(trots mutor), inte heller där har massgravarna uppenbarat sig. 
    Många som haft fel, som herr Tegnell som förutspådde flera gånger att viruset inte skulle komma hit, att vi nåt peaken vid 130 fall, som tyckte att det inte var farligare än att gå över ett övergångställe. Eller herr Tom Britton som trodde vi skulle nå flockimmunitet redan i juni, vid 40%. FHM har även sagt att de utgått från datamodeller som visat sig inte stämma alls, när de skulle beräkna för när man skulle sätta in restriktion för antal personer vid folksamlingar.

    Vi kunde se att runt april så var det betydligt fler som dog, bara att kolla i dödsannonserna. Sida efter sida var det dödsannonser. 

    Att folk dör är en del av samhället vi lever i. Vi har strukturerat samhället och sjukvården efter det. Vi vet att folk dör av sjukdomar och annat. Men när pandemin kom så visste vi inte alls hur många som skulle dö och hur viruset agerade och hur mycket vård som behövdes. Därför måste man agera med försiktighet, och vi hade exempel från andra länder och städer där det gått riktigt illa. Det är inget påhitt, många städer har haft det riktigt tufft med alla sjuka, och det med hårda restriktioner, men som satts in försent.

    Folk lever inte som vanligt. Biografer och teatrar går back som bara den, även krogar och uteställen, hotell, flyg... alltså listan kan göra LÅNG! Allt detta har effekt på smittspridningen. 
  • Anonym (eh)
    Anonym (covid1984) skrev 2020-10-27 14:46:56 följande:
    Är du rädd att handla mjölk under influensatider(dvs samma riskgrupper med undantaget att influensa är farligare för barn och unga)? Om inte behöver du inte vara det nu heller. 

    Barn är väldigt skyddade från att påverkas av covid och är dessutom inte drivande i smittspridningen, vissa studier hittar inte ens ett enda fall där barn smittat vuxna. Studier som hittat smitta från barn till vuxen finner att vuxna som smittats av barn får mildare sjukdomsförlopp. 

    Den här skiten kommer inte att vara över. Covid-19 kommer förmodligen att finnas kvar i många, många generationer. Precis som influensa finns kvar trots vaccin. Så antingen får man acceptera verkligheten eller stänga in sig för alltid(vilket såklart kommer med andra risker).

    Detta säger jag inte för att raljera eller för att göra dig rädd. Tvärtom faktiskt. Jag säger det för att sätta saker i sitt perspektiv och säga att det inte finns någon direkt anledning till att vara rädd. 
    Tycker det är respektlöst hur du resonerar för dels de som vill hjälpa till och hålla smittan nere och dels de som tillhör riskgrupper! Vi har inget vaccin, det är därför det är farligt framförallt för de som tillhör riskgrupp. Säsongsinfluensan har vi ett vaccin mot. Att det finns de som du som tonar ner riskerna och säger att man inte ska vara rädd osv gör att de som är rädda för sin egen hälsa och rädda för att en nära anhörig i riskgrupp ska avlida kommer ständigt vara rädda och tycka det är obehaglitg att t ex gå ut och handla. Rätt som det är kan det komma nån som skiter helt i rekommenationerna och inte bryr sig för den tänker kanske" det är inget farligt, de flesta blir bara lite förkylda, alla kommer ändå få det till slut...".
  • Anonym (eh)
    Anonym (Går inte på vansinnet) skrev 2020-10-27 20:13:51 följande:

    Att bromsa smittan till ett högt pris med restriktioner som hotar folkhälsan är inte rimligt. 


    Det är ju så man måste bromsa smittan. Man kan inte gå nån mellanväg och säga att några får göra så, gå på krogen ha lite kul, och andra ska vara isolerade. Blir ju väldigt rörigt och nästan omöjligt att ha nån koll på då. De som får gå på krogen får ju uppfattningen att det inte är så farligt och glömmer kanske bort att det är en stor grupp i samhället som det ÄR farligt för. Dessa kanske måste gå och handla osv och där finns de andra grupperna som inte bryr sig eller som t o m glömt bort att det pågår en pandemi. 

    Den psykiska hälsan kommer vara sämre för de i riskgrupper oavsett, för de flesta där är tvingade att hålla sig isolerade.
Svar på tråden Hur lever ni nu när corona sprids mer igen?