• Bjoer

    Bryr ni er om strålningen i hemmet? Stänger ni av wifi på natten?

    Anonym (fundersam) skrev 2020-10-26 15:32:38 följande:
    Vad är den stora skillnaden och vad är skadligast att utsättas för? (har noll koll på detta) 
    Elektromagnetisk strålning (dvs, ljus) kan vara farligt vid tillräckligt höga frekvenser. Men då pratar vi ultraviolett och uppåt. Under det är den inte joniserande och kommer inte påverka DNA och är inte farlig vid normala effekter. Dvs, en mikrovågsugn har lågfrekvent strålning men är ändå farlig för att effekten är så stor att du får brännskador. Men det är inte mer cancerframkallande än en vanlig brännskada. Wifi, mobiltelefoner etc. har extremt låg effekt, tusen gånger lägre än en mikro. Dvs, noll risk.
  • Bjoer
    Anonym (fundersam) skrev 2020-10-26 15:55:13 följande:
    Tack! Då förstår jag lite bättre. Men är det då farligt att stå mittemot eller i samma rum som en micro när den är på? Eller menar du inuti micron. 
    Det är inte farligt att vara i samma rum eftersom micron har ett skyddande lager. Ofta kan du se det i glasrutan som ett metallnät. Det fångar upp all strålning så den inte tar sig ut. Inne i mikron när den är på däremot är det inte så bra. Men det är ju samma som att vara i en vanlig ugn när den är på. Brännskador.
  • Bjoer

    En intressant jämförelse: Ditt barn ger ifrån sig större mängd och farligare strålning än ditt wifi eller mobiltelefon.

  • Bjoer
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-26 16:10:05 följande:
    Men sluta förvirra TS, man ska inte lyssna på vad de där token säger!
    Trollar du nu eller?
  • Bjoer
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-26 16:25:43 följande:
    Ska det verkligen komma från dig det?? Du sitter ju och dillar i ts att barn har farlig utstrålning! Till och med mer än mobiltelefoner, där man ändå kan misstänka en viss påverkan.

    Troll kan du vara själv, eller länka till det du påstår innan du kastar anklagelser omkring dig!
    Lol! Well, bra försök iaf. Seså, stick iväg nu.
  • Bjoer
    Anonym (faktor) skrev 2020-10-26 17:56:52 följande:

    Här är en kort film om Tjernobyl som snabbt ger en begrepp om radioaktivitet i form av "banan-ekvivalenta mängder".


    Nu är iofs. strålning från mobiltelefoner och wifi inte radioaktiv strålning utan elektromagnetisk.
  • Bjoer
    Anonym (gammal) skrev 2020-10-28 12:04:13 följande:

    Jag har en gammal walkman som jag använder när jag är ute och vill lyssna på gamla ljudböcker!  Kassetter funkar betydligt bättre än när det ska läsas av CD-skivor. Hackigt och besvärligt och den "bärbara" CD-apparaten man har klarar inte att man rör sig. Snick snack och till saken. Ngt jag noterat som inte hände förr är att det blir rejäla störningar i min walkman då och då, brus och knaster som varar typ 30 sek.  Antar att det handlar om strålning från...mobilmaster....? Är den farlig? Vill jag inte tro.


    Det är (troligen, vet inte exakt vilket knaster du pratar om) högtalarelementen som kan reagera på radiotrafik. Klassiskt förr var att precis när du ringde upp eller blev uppringd så hörde man ljud i högtalare eftersom magneterna i dem svängde lite pga. radiokommunikationen.
  • Bjoer
    Anonym (gammal) skrev 2020-10-28 14:02:35 följande:
    Ja jag kopplar också ihop detta med mobilnätet. Vet inte hur jag ska känna och tycka egentligen men jag vill ju inte tro att det är ngt farligt. Då är vi illa ute.
    Det är ofarligt.
  • Bjoer
    Anonym (Varför) skrev 2020-10-28 14:12:03 följande:

    Nu är inte jag någon expert och har helt min egna övertygelse att strålning vi utsatts för i samhället inte är sunt. Det är mobiler, micro, trådlösa lampor, apparater plus mycket mer. Något jag helt klart tror påverkar den ökning som finns av cancer. Ni som tror strålning är ofarligt, vad tror ni själv är orsaken till att så många får cancer idag??


    Först måste vi fastställa att fler faktiskt får cancer i de åldersgrupper som var relevanta tidigare. Med det menar jag att ifall fler får cancer idag men en stor del av fallen är i högre åldergrupper som inte existerade förut eftersom folk dog tidigare så är ju inte risken att få cancer egentligen högre i sig. Givetvis är det lättare att få cancer under din livstid om du lever längre men det är ju inte ett tecken på annat än att vi faktiskt är friskare generellt så att vi kan leva längre.

    Som jag nämnde tidigare, den mängd stålning du får från mobiltelefoner eller wifi är mindre än du får av ditt barn, eller en stol eller marken under dig. Allt som har temperatur ger ifrån sig elektromagnetisk strålning (andra ord för detta är ljus, värmestrålning, ultraviolett, infrarött etc). Det är alltså något som förekommer i naturen hela tiden, i större mängder och "farligare" frekvenser än mobilstrålning.
Svar på tråden Bryr ni er om strålningen i hemmet? Stänger ni av wifi på natten?