• fjanten

    Gör mina föräldrar rätt? Betala hemma

    Fast lite eget ansvar får man ju ta som en myndig, vuxen individ, inte bara gnälla över allt som ingen annan lärt en.

  • fjanten
    Anonym (A) skrev 2020-10-28 16:58:45 följande:

    Låter ju inte som att du hade fått a-kassa även om du hade varit med i den de korta perioder du arbetat med tanke på glappen du haft emellan


    Nej, jag tänker också det. Först jobb. Sedan resa. Sedan utbildning. Det ger ju ingen rätt till någon a-kassa. Fast sånt får man ju läsa in sig på själv innan man fattar beslut...
  • fjanten
    Silverjenny skrev 2020-10-29 12:04:13 följande:

    Nu är jag nyfiken, vad har du för jobb och inkomst om du vid 27 års ålder hade hunnit skaffa dig BR i storstad, egen sommarstuga och dessutom fått barn dvs varit föräldraledig ca ett år?

    Utan att få pengar från dina föräldrar, arv, familjeförmögenhet e.dyl? Inga sparkonton eller fonder där föräldrarna sparat till dig? Det är alltså du själv och inte en make/sambo som har köpt bostadsrätten och sommarstugan? Och vi pratar BR i en storstad och en sommarstuga som inte är en husvagn med förtält eller ett ruckel i skogen utan en sommarstuga av normalstandard?

    Snälla berätta vilken utbildning du gått och var du jobbar om du lyckats arbeta ihop allt detta på vanligt lönearbete för då vill jag själv utbilda mig inom ditt yrke!


    Nu är det inte MIG du frågar, och Västerås är väl ingen storstad, men jag är 25 år gift med en 26-åring. Vi båda är utbildade, han är idag chef med lön på 55 innan skatt, jag har en 'vanlig' kontorstjänst med 42 innan skatt. Vi har tre barn och fjärde påväg. Ingen av oss hade några sparpengar eller arvspengar som vi fått från någon annan, men har båda arbetat vid sidan av studier från högstadiet till högskoleexamen, 90 % lagts på spar. Så under högskoletiden kunde vi köpa och sälja bostadsrätter och göra bostadskarriär. Vilket gjorde att vi kunde köpa en villa i Västerås med ca 50 % belåning (tog lån på den nivå det redan fanns pantbrev helt enkelt), för 3,7 miljoner 2018. Idag har vi absolut råd att skaffa sommarhus om vi hade sån önskan (men definitivt inte... Ett hus innebär NOG arbete för oss).

    Hur som helst fattar jag att det är "extremt" åt ett annat håll, men jag hade ju lika gärna kunnat sitta och gnälla på FL om hur synd det är om mig som har föräldrar som ställer krav på mig som bor hemma. Fast jag inte bett om att bli född... Lite driv och egenansvar får man ju ta som vuxen.
Svar på tråden Gör mina föräldrar rätt? Betala hemma