• Anonvm

    Gör mina föräldrar rätt? Betala hemma

    Dina föräldrar gör dig ju redan en enorm tjänst genom att låta dig nu bo utan att betala för att sen betala retroaktivt.. Den dealen får du svårt att hitta nån annanstans.

    Men som andra redan sagt, försök omförhandla dealen med päronen. Se om de är öppna för en lägre summa pengar om du tar på dig mer praktiskt ansvar kring hushållet, typ städninig, handling, matlagning....

    Tid lär du, om ja förstår det rätt, ha rätt gott om.....

  • Anonvm
    Anonym (?) skrev 2020-10-28 19:05:36 följande:

    Jag hade behövt bättre vägledning. Hade jag vetat hur det skulle bli hade jag definitivt gjort andra val än de jag gjort. Inte börjat plugga tex. Kanske inte rest.

    Jag bad liksom inte att bli född, det var deras egoistiska val. För att de ville ha ett barn. Känner mig väldigt utlämnad och ensam.


    Jag försöker verkligen bita mig i läppen här, men det går f*an inte.

    Bättre vägledning? Det resonemanget kommer enbart nu eftersom du inte önskar att leva med de negativa konsekvenserna av dina tidigare val.
    Alla som klarar av att knyta sina egna skor förstår att det en chansning att säga upp sig ifrån ett fast jobb för att "resa runt" några år.... Det finns inga garantier för att "allt löser sig".

    Dina föräldrar är nu goda nog att nu ta emot dig igen som vuxen och erbjuda dig mat och husrum till fördelaktiga villkor eftersom du sitter i en dålig sits.
    Du ska veta att de gör detta fullständigt frivilligt, förmodligen för att de älskar dig o vill hjälpa dig. Det finns absolut ingenting som tvingar dem till att erbjuda dig detta, de har precis noll o inget ansvar att försörja dig.
    Tänk om de sålt villan och köpt en centralt belägen 2a istället efter att barnen flyttat ut, då hade de inte ens haft möjligheten att erbjuda dig detta för dig mycket fördelaktiga upplägg.

    Som förälder blir jag rasande av ditt skitsnack att "jag har inte bett om att bli född".
    Innan du blir förälder själv så har du inte ens förmåga att greppa vidden av alla uppoffringar de har gjort för dig, o det ansvar som de tagit för dig och din försörjning under din uppväxt... Av din beskrivning av din uppväxt så har dina föräldrar gett dig alla chanser och möjligheter att göra ett bra liv åt dig själv. Det är lååååååångt ifrån alla barn som växer upp under så gynnsamma förhållanden.

    Du känner dig utlämnad och ensam?  HALLÅ!?!?!?!? Du är VUXEN för helv*te!
    DU ska ta hand om DIG, DU ska försörja DIG. DU ska se till att DU har tak över huvudet och mat i magen.... Precis som alla andra vuxna

    Det som händer dig just nu är helt enkelt att ditt vuxenansvar ger dig en kalldusch, och en rak höger rätt i nyllet. Du var helt oförberedd på detta eftersom du blivit precis "söndercurlad" av dina föräldrar under din uppväxt.
    Du har levt i en värld omringad av rosa fluffiga moln som skyddat dig ifrån allt ont, du har aldrig behövt ta konsekvenserna av dina val, du har aldrig behövt ta ansvar för dina val eftersom hur illa någonting blivt så har allt hela tiden löst sig... Nu är du en vuxen som tror att världen fungerar så....

Svar på tråden Gör mina föräldrar rätt? Betala hemma