• Anonym (k)

    Gör mina föräldrar rätt? Betala hemma

    Det där med A-kassan får du släppa, mina föräldrar borde gjort vissa andra saker för mig men nu är det inget att göra åt eller fundera över. A-kassan var lätt att kolla upp innan du reste och en person som inte utnyttjat den har givetvis inte koll. Hon antog nog att du googlade. Att de pressar dig att plugga och sedan förväntar sig en hyra över din inkomst känns dock konstigt.


    Jag förstår om de tycker att det är dags att flytta och bäst är att söka alla jobb och kanske även fundera på plugg.

  • Anonym (k)
    Törstiga tuppen skrev 2020-10-28 20:14:39 följande:
    För 5000 inkl. Mat?
    Studentrum och låga matkostnader så går det.
  • Anonym (k)

    Att resa, plugga och sånt som kanske inte var det smartaste hör ju till ungdomen. Man måste göra misstag för att lära sig livet. Jag tror de flesta ungdomar faktiskt inte riktigt kan ta in allt även om man försöker vägleda. Mina föräldrar gjorde en del fel och jag hade NPF:s som inte framkommit vilket blev en stort problem...Men det mesta kunde de inte gjort på så mycket andra sätt.

  • Anonym (k)
    Anonym (Snälla...) skrev 2020-10-28 20:30:49 följande:
    Det är ju fritt fram för TS att flytta.

    Jaha, någon som missat det? Onödig kommentar kan tyckas.


     


    Allt detta med hyran blev ett missförstånd för TS så nu får hen ta beslutet om flytt. För att få en så låg hyra bör man bo i en mindre stad eller studentrum och studier trodde TS inte var så akut men är tydligt det nu när inkomsten är lägre än hyran. (att få a-kassa tror jag inte på dock)

  • Anonym (k)
    Törstiga tuppen skrev 2020-10-28 20:44:50 följande:
    TS har ju 2800 i aktivitetsstöd. Var skall hon/ han ta vägen med den inkomsten?

    Frågan var om man kunde hyra ett rum för 5000 och även ha råd med mat. Vilket absolut går.


     


    Att ha 2800 in går inte men TS lär ha rätt till bostadsbidrag och försörjningsstöd om inte CSN/jobb som täcker allt blir nästa inkomst.

  • Anonym (k)
    Fliselisan skrev 2020-10-29 11:39:51 följande:

    Du har helt rätt i att dina föräldrar gav dig fel uppgifter och att du pga dem nu inte får a-kassa. Förvisso har man som vuxen ett eget ansvar och du kunde ha ringt och kollat reglerna själv, men någonstans litar man ju på sina föräldrar.


    "När jag började jobba på det jobbet så frågade jag min mamma om jag borde gå med i a-kassan men hon sa efter som att jag planerade att resa var det nog ingen större idé"


    Med ett sånt svar på mamman skulle jag litat på henne lika mycket som om "har vi nog med mjölk" utan att dubbelkolla om det var viktigt... En mamma som jobbat i x antal år och inte utnyttjat a-kassan. Det blev fel men felet kan inte ligga hos mamman :) Trist situation hursomhelst men tror ändå mamman hade rätt om TS skulle ut på lång resa så var det onödigt.

Svar på tråden Gör mina föräldrar rätt? Betala hemma