• Anonym (Svar på tal)

    Min dotter vill inte åka till pappa

    Du ska fortsätta prata med soc inför varje tillfälle, det är det viktigaste, för endera dagen kommer han att påstå att du försvårar umgänget. Fråga dem vilka möjligheter du har, men man kan så klart inte tvinga ett barn som verkligen inte vill träffa sin pappa, och jag förstår henne!

    Blockera pappan på, du behöver inte ha honom där och då slipper du se hans idiotier.

    Du ska försäkra din dotter om att du inte tänker tvinga henne att umgås med pappan, du måste vara hennes trygghet i livet. Om du tvingar henne tappar hon förtroendet för dig, det kan ge henne ärr för livet och svårigheter med relationer i framtiden, t ex att hon låter sig bli psykiskt och fysiskt misshandlad istället för att lämna en osund relation för hon är så van vid att bli illa behandlad mot sin vilja. Jag vill inte skrämma dig men det kan få långtgående följder om man tvingar ett barn till upprepade obehagliga upplevelser, och det är ens egen älskade förälder som utsätter en för det dessutom.

  • Anonym (Svar på tal)
    Anonym (K) skrev 2020-11-02 09:31:24 följande:

    Föreslår att du filmar när han är där, att du försöker få henne att åka med.


    Varför skulle man det? Jag förstår att du menar att ha det som bevis men det går ut över barnets förtroende för sin mamma. Den man älskar ska inte försöka truga en till att göra saker man egentligen inte vill, och mamman vet ju redan hur dåligt barnet mår.

    Det man däremot kan spela in är ett samtal mellan sig själv och barnet där man ställer öppna frågor kring varför hon inte vill åka till pappan, vilka problem som finns där osv.
  • Anonym (Svar på tal)
    Anonym (ooo) skrev 2020-11-02 11:48:37 följande:
    Klart man kan filma? Allt som man kan samla på sig om det går till vårdnadstvist är vettigt. 

    Om pappan kommer för att hämta flickan och de alla tre finns där så klart att man kan rigga upp något som filmar, och alla tre finns eller hörs på inspelningen. Det är inte olagligt på något sätt. 
    Jo men jag menar mer hur man hanterar flickan så klart. Ett barn som konfronteras med en fråga mitt framför sin pappa om hon vill åka dit eller inte kommer att känna sig väldigt pressad, och ännu mer om mamman försöker övertala henne. Det går att fråga mjukt men man måste vara varsam med hur man hanterar barnet.

    Och jag vet att det är fullt lagligt att filma, och spela in :)
Svar på tråden Min dotter vill inte åka till pappa