• Anonym (ooo)

    Min dotter vill inte åka till pappa

    Anonym (Svar på tal) skrev 2020-11-02 09:43:57 följande:
    Varför skulle man det? Jag förstår att du menar att ha det som bevis men det går ut över barnets förtroende för sin mamma. Den man älskar ska inte försöka truga en till att göra saker man egentligen inte vill, och mamman vet ju redan hur dåligt barnet mår.

    Det man däremot kan spela in är ett samtal mellan sig själv och barnet där man ställer öppna frågor kring varför hon inte vill åka till pappan, vilka problem som finns där osv.
    Klart man kan filma? Allt som man kan samla på sig om det går till vårdnadstvist är vettigt. 

    Om pappan kommer för att hämta flickan och de alla tre finns där så klart att man kan rigga upp något som filmar, och alla tre finns eller hörs på inspelningen. Det är inte olagligt på något sätt. 
  • Anonym (ooo)

    Nu med barnkonventionen så SKA soc och andra insatser ta ännu mer hänsyn till barnens reaktioner. Tyvärr är hon så liten så mycket bestämmer de vuxna.

    Men du får gå till advokat om detta inte löser sig. När min man hade stått ut med flera soc-utredningar pga barnens mamma (eftersom båda då utreds och varje gång konstaterade de att alla problem fanns hos mamman och inga hos honom)  och det enda som till slut återstod var att ta det via advokat, så hände det grejer. Soc och familjerätt jobbar enligt principen om att folk ska vilja samarbeta, men när så inte sker så är de ganska tandlösa. Då är det juridiken som är nästa instans. 

    Tycker du ska kontakta en advokat TS, och boka in en rådgivningstimme och be dem bedöma vad som är möjligt att göra. 

Svar på tråden Min dotter vill inte åka till pappa