• essemess

    BIM dec 2020

    fruitloop skrev 2020-11-24 06:50:49 följande:

    ÄL+7 idag. Molvärk och dragningar i livmodern. Men eftersom jag får spottings 5-7 dagar innan mens varje månad (när jag inte är gravid) så kan det lika gärna vara det som är på G. Bim 3 december (16 dagar lutealfas).

    Vill så himla gärna nu! Började försöka i maj och har sen dess fått två kemiska graviditeter och ett MA i vecka 9 i september :(

    Förra månaden missade vi ägglossning med flera dagar (kunde inte äl-testa pga MA påverka hormoner) men nu körde vi på rejält och jag åt rosenrot fram till ÄL, och sen har jag kört progesteronkräm sedan ÄL, nån mer som testar det?

    Tänkte börja testa imorgon. Har tidigare fått plus på ÄL+9 med vanliga test, och har nu förberett med ett Testa tidigt till imorgon :O Men jag är medveten om att även om jag är gravid så kan det synas mycket senare denna gång beroende på befruktning och när ägget fäst.

    Men håller tummarna stenhårt!! Ville bara skriva av mig lite <3 Känner mig så ensam i detta just nu då sambon knappt vågar prata om det längre pga våra mf/ma. Så det är skönt att forum finns!


    Så tuff bakgrund du har, jag hoppas verkligen att det tar sig denna gång för dig! Så grymt att en del blir gravida på första försöket/utan att försöka medan andra måste gå igenom både det ena och det andra. Håller tummarna för dig och alla andra som kämpar!! Hoppas på solskenshistorier som kan ge en lite hopp!

    Med första barnet tog det ca 8 månader för mig att bli gravid, då var jag 27. Blev helt besatt, testade med ÄL-test och blev lika besviken varje gång grav-testen var negativa och mensen kom. Efter 7 månader gav jag upp, kastade alla stickor, blev magsjuk och då vart mensen sen och plusset dök till min stora förvåning upp! Denna gång är starten på bebisverkstan oroväckande lik. Är bara på 4e försöket men känner igen känslan från första gången, tänker inte på annat än detta. Har typ 4 appar igång och ÄL-testar igen. Analyserar allt. Det är så svårt då att stressa ner. Blir arg på mig själv för att jag inte bara kan "låta det ske" utan måste kontrollera och analysera in i minsta detalj.. Jäkla kontrollbehov!

    Har för övrigt blinkande glad gubbe idag igen, 5e dagen i rad. Börjar tro att jag inte kommer ägglossa.
  • essemess
    fruitloop skrev 2020-11-24 08:45:51 följande:

    Glömde fråga om du tempar? Jag tycker det är ett väldigt bra komplement till äl-tester! Spec när de inte alltid fungerar helt. Stegringen kan ske så fort att man inte hinner se den på äl-test.


    Nej jag tempar inte, gjorde även det när vi försökte få första barnet, men inte gjort det denna gång. Tänker att jag gör det nästa cykel i så fall! Måste köpa ny termometer dock, min gamla verkar ja fått ben..

    Jag tänker också att det inte är hundra procent säkert med ÄL-test, det sägs ju att ÄL endast kan bekräftas med hjälp av temp.
  • essemess
    fruitloop skrev 2020-11-24 08:45:51 följande:

    Glömde fråga om du tempar? Jag tycker det är ett väldigt bra komplement till äl-tester! Spec när de inte alltid fungerar helt. Stegringen kan ske så fort att man inte hinner se den på äl-test.


    Nej jag tempar inte, gjorde även det när vi försökte få första barnet, men inte gjort det denna gång. Tänker att jag gör det nästa cykel i så fall! Måste köpa ny termometer dock, min gamla verkar ja fått ben..

    Jag tänker också att det inte är hundra procent säkert med ÄL-test, det sägs ju att ÄL endast kan bekräftas med hjälp av temp.
    fruitloop skrev 2020-11-24 08:43:17 följande:

    Tack!! <3

    Ja, det är verkligen så olika. Med första barnet blev jag gravid direkt, och det gick hela vägen. Så det känns som att jag måste gå igenom detta för att jämna ut det :( Är orolig att kejsarsnittet eller operation av cellförändringar nu gjort att jag inte får behålla mina barn...

    Jag är likadan. Överanalyserar allt. Tog till och med ett gravtest igår. Fastän jag vet att det är OMÖJLIGT att se så tidigt. Blir galen på mig själv. Sen är jag redan orolig över hur orolig jag kommer vara när jag väl blir gravid. Att förlora ännu ett barn... 

    Hoppas 4e försöket har guldägget nu! Det kommer nog ska du se. Kroppen verkar ju förbereda med östrogenet. Sen har jag blivit gravid utan att fått positivt på äl-test (fastän jag testat 1-2 ggr om dagen), så det känns inte som testen alltid fungerar.

    Håller tummarna för oss nu!


    Vill skriva "släpp all oro" men det är ju verkligen lättare sagt än gjort, speciellt som jag är likadan haha! Vi får helt enkelt peppa varandra!
  • essemess

    Fick äntligen en fast gubbe idag på CB, efter 5 dagar med blinkande! Är på CD14 idag. Så skönt att se, även om jag förstår att det inte är en garanti för att ägget släpper och blir befruktat osv osv. Men lite hopp tändes!

    Justerar BIM..

    1/12 Eliales, 38, andra barnet

    1/12 sockerikaffet, 32 år, första barnet

    1/12 DaraM, 36 år, andra barnet

    2/12 Holy93

    3/12 Bacon89, 31, 3e barnet

    3/12 Fruitloop, 32, 2a barnet

    4/12 Mickis89, 31, 2a barnet

    5/12 VirreP­irre06

    6/12 mamma91a , 3e barnet

    6/12 Nowoli

    8/12 hadt, 25 år, 2a barnet

    8/12 myownworstenemy

    9/12 EllieJo, 28år - 2:a barnet

    10/12 Snäckan92, 28 år, första barnet

    10/12 T3, 30år, första barnet

    10/12 essemess, 34 år, 3e barnet

    12/12 FruH2

    12/12 Bessan­91

    12/12 SML89

    13/12 skaviblifyra,38 år, 3e barnet

    17/12 Stickling, 32 år, första barnet

    19/12 Maximi­n

    21/12 banjas, 28 år, första barnet

    22/12 MomK

    22/12 Snöflingaan, 28 år, 3e barnet

  • essemess
    Elin1991 skrev 2020-11-24 23:57:42 följande:

    Hej.

    Hoppar in här. Jag och min sambo har nu bestämt oss för att försöka med vårt andra barn. Vi har en dotter på 2,5. BIM enligt app är 21/12. Har beställt ägglossningstest men har senaste tiden haft cyklar som varat mellan 28-32 dagar. Någon som har tips på när man ska börja med CB test?

    Tack på förhand och håller tummarna för oss alla.


    Välkommen hit!

    Vilket test har du beställt, CB advanced digital eller vanliga CB? Jag har använt den förstnämnda, med dubbel hormonindikator . Det står i instruktionerna när du ska börja testa. Man går efter sin kortaste cykel. Min kortaste var 24 dagar så jag skulle börja redan på dag 7. Kan vara dag 9 eller 10 som du ska börja på, men som sagt, titta i instruktionerna i förpackningen :) Vilken dag är du på nu?

    Lycka till! :)
  • essemess
    fruitloop skrev 2020-11-25 06:13:59 följande:

    Tror jag är gravid! Känner mig as gravid. Tog test igår: negativt. Men idag skymtas ett svagt streck! Behöver inte ens vrida o vinkla i verkligheten! Oredigerat (förutom pilarna).

    ÄL+8-9 idag.


    Woho grattis! Svårt att se strecket från mobilen, men ta ett nytt imorgon eller i övermorgon så syns det säkert ännu mer! :D
  • essemess
    Elin1991 skrev 2020-11-25 10:14:02 följande:

    Jag beställde båda, den avancerade och vanliga :) Desperat tydligen.. haha.

    Okej. Jag tittade lite igår på CB hemsida och där kunde man räkna ut när man skulle börja. Mina 2 senaste cyklar har vart på 31 och 32 dagar och innan dess 36, i somras var det på 28-29 dagar... Så det är svårt att veta när jag ska börja.

    Menar du vilken CD jag är på nu? Isåfall är jag på dag 7.

    Tack att du tog dig tid att svara :)


    Haha nejdå här inne finns det inget som heter "desperat" :)

    Googlade också och hittade detta på CBs hemsida (kanske var samma som du hittade?) :

    se.clearblue.com/agglossningstester/nar-ska-du-borja-testa-agglossningen

    Villen dag kom du fram till att du ska börja testa på?

    Själv är jag lite irriterad på min kära make. Jag berättade idag att jag äntligen fick fast gubbe och såg att hans ansiktsuttryck förändrades. "Men det räcker att vi ligger imorn va?" var hans reaktion.. Vi har legat varannan dag från att jag fick blinkande gubbe, låg igår, och nu är han orolig för att det inte kommer gå eftersom det blir så tätt inpå.. Suck jag blir så trött. Han vill också ha barn igen och är med på tåget, men känner pressen vilket gör att han inte alltid kommer om vi ligger för tätt. Vågar man hoppa över idag? Känns inte så eftersom ägget till och med redan kan ha släppt?
  • essemess
    Elin1991 skrev 2020-11-25 16:37:21 följande:

    Ja precis det var den jag hittade. Där står det att man ska titta tillbaka 6 månader på sina cyklar om man har oregelbundna och välja den kortaste. Då ska jag börja testa imorgon men enligt min app har jag inte ägglossnings förens nästa helg. Det gör mig osäker när jag ska börja testa. Tror du det gör något ifall man börjar testa någon dag senare än vad som skrivs? Svårt för dig att veta dock..

    Hmm jag förstår att du blir irriterad. Det är ju bra att ni legat när den har blinkat. Satsa på imorgon då om det är bättre chans för mannen :)


    Svårt läge! Man vill ju inte börja för sent men samtidigt är det ju trist om alla stickor tar slut innan ÄL nås.. Jag fick använda 8 av 10 och var på vippen att beställa en förpackning till, men slapp eftersom den fasta gubben dök upp idag. Men en dag kan du säkert vänta!

    Vi fick faktiskt till det idag ändå :D, så nu känner jag mig lite lugnare. Ingen chans att ligga imorgon, dock, så får hoppas att detta räcker. Får satsa på i övermorgon och hoppas att det inte är för sent då. Jag gissar på ÄL imorgon för mig (CD15).
  • essemess
    fruitloop skrev 2020-11-26 06:09:14 följande:

    Ingen tvekan idag. Hoppas så innerligt att denna stannar! <3


    Nu ser jag också! Stort grattis!!
  • essemess
    Holy93 skrev 2020-11-27 15:47:16 följande:

    Jag plussade precis! Jag är lite skakig och kan inte riktigt tro att det är sant haha


    Åh, grattis! :D
  • essemess
    Holy93 skrev 2020-11-28 22:35:12 följande:

    Tog ett digitalt test efter att jag tog ett testa tidigt först. Visar gravid 2-3 veckor så har nog haft en extremt tidig ägglossning denna månaden, eller så har jag extremt mycket hormoner haha.


    Älskar de testen, det blir så svart på vitt att se veckor och allt! Grattis igen :)
  • essemess

    [quote=80794956][quote-nick]DaraM skrev 2020-11-29 07:07:23 följande:[/quote-nick][/quote]

    Stort grattis! :)

  • essemess
    SML89 skrev 2020-12-02 13:22:29 följande:

    Jag har testat 9 dagar totalt nu. Först 4 dagar negativt och nu 5 dagar blinkande. Så tror ju inte jag börjat testa för tätt inpå äl, snarare för tidigt då jag fick 4 negativa dagar.

    Kan ju vara att min cykel blir längre än vad appen förutspår. Men det känns ju lite jobbigt i tron att den fasta gubben kanske inte kommer. Tycker att jag börjat få de där mer äggvite-liknande flytningarna sen 2 dgr tillbaka så trodde jag skulle få fast gubbe.


    Jag hade 2 dagar tom ring och sedan blinkande smiley i 5 dagar, dagen därpå kom den fasta gubben. Det är inte kört än för dig! Det är när du fått blinkande smiley i 9 dagar som du kan sluta testa. Än har du några dagar tills dess! Kan ju vara som du säger, en längre cykel bara.
  • essemess
    Diosali skrev 2020-12-02 22:21:22 följande:

    Hej! Jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen då vi av olika anledningar inte trodde att vi skulle kunna bli gravida. Idag plussade jag... Det känns så läskigt för man är rädd att något ska hända...

    ... Och vilket fint forum detta är som är så fullt med stöd <3


    Stort grattis!!
  • essemess

    Alltså denna väntan.. Är på ÄL+9 idag och tiden segar sig fram. Känner absolut inga symptom alls, förutom att jag är trött men det kan lika gärna vara pga stress på jobbet och tiden på året.. Är inte särskilt hoppfull med andra ord. Ska försöka ställa in mig på att mensen kommer den 10e för att inte bli sådär avgrundsbesviken. Men det är svårt när man längtar.

  • essemess
    Bessan91 skrev 2020-12-05 19:48:31 följande:

    Vi har BIM samtidigt och jag känner precis som du INGENTING. Man typ känner ngt och sen kmr man på att nej jag drack ju sjukt mkt cola drf jag kissar så mycket XD . Vi får hålla tummarna och hoppas vi får en fin julklapp i år <3 KRAM !


    Ja men eller hur! Jag blev alldeles yr förut efter att ha varit ute på en långpromenad. Började genast analysera.. Kom sedan på att det gått ca 6h sedan jag ätit. Man blir ju galen av detta! Håller alla tummar och tår för dig, för mig och för alla er andra <3
  • essemess

    Lägger upp listan igen då det blev något tok när den uppdaterades senast, detta är den aktuella.

    BIM-lista december

    1/12 Eliales, 38, andra barnet

    1/12 DaraM, 36 år, andra barnet (Plussat)

    2/12 Holy93 24 år, första barnet (Plussat)

    3/12 Bacon89, 31, 3e barnet

    3/12 Fruitloop, 32, 2a barnet (Plussat)

    3/12 AnnaB90, 2a barnet

    4/12 Mickis89, 31, 2a barnet

    5/12, mopstops, 3e barnet (plussat)

    5/12 VirreP­irre06

    5/12 My19, 35 år, 3e barnet

    6/12 perssonlund, 30år, 3:dje barnet (plussat)

    6/12 mamma91a , 3e barnet ( plussat )

    6/12 Nowoli

    7/12 Nachosen, 29 år, 2:a barnet

    7/12 Melv, 31år, 3e barnet

    8/12 hadt, 25 år, 2a barnet

    8/12 Kristinis, 30, första barnet

    8/12 myownworstenemy

    9/12 EllieJo, 28år - 2:a barnet (Plussat)

    10/12 amandap95, 25 år, andra barnet (eventuellt plussat)

    10/12 Snäckan92, 28 år, första barnet

    10/12 T3, 30år, första barnet

    10/12 essemess, 34 år, 3e barnet

    10/12 Funderar, 39 år, 2a barnet.

    10/12 Värphönan, 35år, 2:a barnet.

    10/12 Precis, 28 år

    12/12 FruH2

    12/12 Bessan­91

    12/12 SML89

    13/12 skaviblifyra,38 år, 3e barnet

    14/12 summerstriker 25år, andra barnet

    16/12 isabelle81, 39 år, 5:e barnet

    17/12 Stickling, 32 år, första barnet

    18/12 Vicki89, 31 år, andra barnet

    19/12 Maximi­n

    19/12 Tokan123, 29 år, första barnet

    19/12 Ritzy, 32 år, andra barnet

    21/12 banjas, 28 år, första barnet

    21/12 Elin1991, 29 år, andra barnet

    22/12 MomK

    22/12 Snöflingaan, 28 år, 3e barnet

    31/12 sockerikaffet, 32 år, första barnet

  • essemess

    BIM-2 idag. Känner fortfarande ingenting, går bara och väntar på att mensen ska komma/hoppas att den inte ska komma. Vet inte hur många gånger jag gått på toa idag i tron om att det var mensen som kom.. Haft lätt huvudvärk i några dagar, det brukar vara ett tecken på att det snart är dags för mens för mig så det är nog bara en tidsfråga :(

  • essemess

    Idag kom mensen. Så besviken. Plockar bort mig från listan och loggar ut ett tag. Grattis till alla som har plussat! För mig blev det jobbigt att se listan uppdateras med (plussat) och det gav mig mer och mer stress. Förstå mig rätt, det är jättekul att se andra lägga upp positiva test och skriva att de plussat, men för mig blev det för mycket när det även fylldes på i listan.. Är väl alla känslor just nu som spelar in antar jag, och jag kommer väl säkert dyka upp i januari-listan efter några veckor, svårt att hålla sig härifrån ;)

    God Jul på er allihopa och hoppas att ni som inte ännu plussat kommer få er fina julklapp!

    BIM-lista december

    1/12 Eliales, 38, andra barnet

    1/12 DaraM, 36 år, andra barnet (Plussat)

    1/12 Milie 33 år, tredje barnet (Plussat)

    2/12 Holy93 24 år, första barnet (Plussat)

    3/12 Bacon89, 31, 3e barnet

    3/12 Fruitloop, 32, 2a barnet (Plussat)

    3/12 AnnaB90, 2a barnet

    4/12 Mickis89, 31, 2a barnet (Plussat)

    5/12, mopstops, 3e barnet (plussat)

    5/12 VirreP­irre06

    5/12 My19, 35 år, 3e barnet

    6/12 perssonlund, 30år, 3:dje barnet (plussat)

    6/12 mamma91a , 3e barnet ( plussat )

    6/12 Nowoli

    7/12 Nachosen, 29 år, 2:a barnet

    7/12 Melv, 31år, 3e barnet

    8/12 hadt, 25 år, 2a barnet

    8/12 Kristinis, 30, första barnet

    8/12 myownworstenemy

    9/12 EllieJo, 28år - 2:a barnet (Plussat)

    10/12 amandap95, 25 år, andra barnet (eventuellt plussat)

    10/12 Snäckan92, 28 år, första barnet

    10/12 T3, 30år, första barnet

    10/12 Funderar, 39 år, 2a barnet.

    10/12 Värphönan, 35år, 2:a barnet.

    10/12 Precis, 28 år

    12/12 FruH2

    12/12 Bessan­91

    12/12 SML89

    12/12 PetuniaSunflower 23, första barnet.

    13/12 skaviblifyra,38 år, 3e barnet

    14/12 summerstriker 25år, andra barnet

    16/12 isabelle81, 39 år, 5:e barnet

    17/12 Stickling, 32 år, första barnet

    17/12 ElinSofia87, 33 år, 3:e barnet

    18/12 Vicki89, 31 år, andra barnet

    19/12 Maximi­n

    19/12 Ritzy, 32 år, andra barnet

    19/12 Tokan123, 29 år, första barnet

    21/12 banjas, 28 år, första barnet

    21/12 Elin1991, 29 år, andra barnet

    22/12 MomK

    22/12 Snöflingaan, 28 år, 3e barnet

    24/12 Snickesnack, 31 år, andra barnet

    31/12 sockerikaffet, 32 år, första barn

Svar på tråden BIM dec 2020