Inlägg från: Anonym (Kneget) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kneget)

    Jag kan inte fatta varför folk väljer att söka vanliga anställningar

    För att det generellt är lugnare och tryggare. Pratade faktiskt med fd egenföretagare häromdagen som var så nöjd att nu vara anställd (för första gången i livet!). Han har småbarn och kan nu äntligen lägga så mycket ork och energi som han vill på barnen. Innan var företaget tvunget att prioriteras, för att familjen skulle ha tak över huvdet helt enkelt.

    Att vara anställd är tryggare vid fall av sjukdom, rättigheter till anpassning av uppgifter vid graviditet osv. Du har också rätt att ta ut föräldraledighet och behöver inte vara rädd att förlora din inkomst för att du är borta från marknaden ett tag.

    Som anställd tickar lönen in varje månad och man kan utifrån det göra lång- och kortsiktiga ekonomiska planer.

    Som anställd har man ofta kollegor och en arbetsplats att gå till - ett sammanhang där man är saknad om man inte dyker upp. Min ensamstående kollega sa att vi på jobbet är hennes trygghet om något händer. Det är vi som börjar leta om hon inte kommer på morgonen. Ett par av mina kollegor har också kommit att bli förtrogna vänner.

    Kort sagt: ekonomisk och social stabilitet och trygghet.

  • Anonym (Kneget)
    Sogol skrev 2020-11-15 16:36:30 följande:

    Hitta din passion, tänk inte så mycket. Utan börja bara göra saker. Gå direkt till handling. "The sky is the limit."


    Jag gjorde just det! Jobbar med mitt stora intresse. Ibland på jobbet tänker jag: herregud, jag får betalt för att göra det här!

    Minns att barnens ena förskolelärare sa ungefär samma sak en gång när hon berättat om dagens utflykt med 3-åringarna - att det var en förmån snarare än ett jobb.
  • Anonym (Kneget)

    Glömde: som anställd på ett företag kan du ägna dig åt det du är bra på och tycker om. Andra sköter momsredovisning, städning, IT mm. (Ja, om du inte själv är städare, ekonom eller it-tekniker så klart! )

  • Anonym (Kneget)
    Sogol skrev 2020-11-15 16:59:57 följande:

    Bianca Ingrosso har inte ens gått gymnasiet har jag för mig. Pewdiepie sitter och spelar tv spel via youtube, och drar in miljoner.


    Fast båda har ju också gått in i väggen. Inte direkt ett arbetsliv att ha som förebild.
  • Anonym (Kneget)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:15:00 följande:

    Man kan anlita någon som gör bokföringen åt en. Städningen sköter man hemma när man inte jobbar, eftersom man jobbar ju hemifrån.


    Ja, visst kan du anlita folk. Men det innebär att du måste jobba in deras arvode också, vilket kostar MKT mer än om du gör det själv.
  • Anonym (Kneget)
    AndreaBD skrev 2020-11-15 17:12:17 följande:

    Bianca Ingrosso hade knappt fått ett vanligt jobb om hon inte hade kändis-föräldrar. Och ett samhälle kan inte fungera om alla ska tjäna pengar genom att bitcha lite på TV. 


    Eller så ärvde hon föräldrarnas karisma och jävlar anamma. BI gick in i väggen för några år sedan. Att vara influencer på den nivån är inte ett lungt och lyxigt kneg. Hörde intervju med en som resbloggade som berättade hur bloggen till stora delar förstörde hennes resor och liv. Hon skulle sluta.

    Hon kunde inte äta vad hon ville - bara snygg mat och den mat hotellet ville att hon skulle visa upp. Hon kunde inte göra vad hon ville för hon har avtal som reglerar vad hon ska visa upp, hur och hur ofta. Och hon blev aldrig helt ledig för allt skulle dokumenteras snyggt i bild. Och var hon sjuk fick hon resa och dra på sminket och blogga ändå, för ett avtal är ett avtal oavsett om du går igenom ett missfall, har 39 graders feber eller mamma just har dött.

    Föreställ dig att ha tre barn att ta hand om också under såna omständigheter.

    Jag är mycket hellre anställd än egenföretagande influencer!

    (Blev visst mer ett inlägg riktat till TS än till dig, AndreaBD.)
  • Anonym (Kneget)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:27:33 följande:

    Det gäller att ge sig fan på det och vilja det tillräckligt mycket.


    Är det ok att låta barnen gå utan mat tills man lyckas?
  • Anonym (Kneget)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:43:55 följande:

    Nej man bör göra en smidig övergång.


    Du är så godhjärtad!
  • Anonym (Kneget)
    mari123 skrev 2020-11-16 04:38:55 följande:

    Fattar inte riktigt vad tjusningen med att jobba hemifrån skulle vara! Visst kan det vara skönt en morgon då det är riktigt skitväder att slippa gå ut, men annars!? Jag trivs jättebra i min bostad men det skulle jag inte göra om jag inte gick ut på dagarna och fick komma HEM sedan och mysa.


    Exakt. Och något av det bästa på jobbet är ju jobbarkompisarna. Jag har funderat ibland på att starta eget, men det skulle bli så trist utan mina jobbarkompisar.

    Många på mitt jobb jobbar hemifrån nu, men inte alla dagar i veckan, för flertalet av dem står inte ut med ensamheten.

    En del trivs så klart i ensamhet, men långt ifrån alla!
Svar på tråden Jag kan inte fatta varför folk väljer att söka vanliga anställningar