Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Jag kan inte fatta varför folk väljer att söka vanliga anställningar

    Sogol skrev 2020-11-15 17:13:28 följande:

    Alla generationer har beklagat sig över "dagens ungdom." När rock'n rollen kom på 50 talet förfasade sig de äldre över vilken skränmusik ungdomarna lyssnade på.


    Varför tror du fast anställd personal inte har koll på automatisering?

    Fast anställd är en anställningsform, inte ett yrke. Du tar fram några få influencers som tjänar mycket pengar men du har ingen koll på alla som försöker och aldrig får det att lyfta?

    Varför svarar du inte på vad du sysslar med och hur du betalar hyran?
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:18:52 följande:

    Men arbetslösheten har statistiskt sett varit högre i Sverige sen 1990. På 70 och 80-talet låg den på 3-4%. Men sen 1990 har den aldrig sjunkit till under 7%.


    Och det kopplar du till automatisering?
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:18:52 följande:

    Men arbetslösheten har statistiskt sett varit högre i Sverige sen 1990. På 70 och 80-talet låg den på 3-4%. Men sen 1990 har den aldrig sjunkit till under 7%.


    Och det kopplar du till automatisering?
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:27:33 följande:

    Det gäller att ge sig fan på det och vilja det tillräckligt mycket.


    Nja...snarare skulle fler lära sig att lägga ner sina olönsamma företag innan det går för långt och låta oberoende personer syns usla affärsidéer som ödelägger folks privatekonomi.

    Men vem är det du försöker övertyga? Dig själv?
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:42:45 följande:

    Hur många som håller med mig eller inte spelar ingen roll för mig. Folk är alltid skeptiska till nya trender. Någon sa ju att internet bara är en fluga som snart kommer att försvinna. De som började gå med gångstavar fick hånfulla kommentarer som "vart har du skidorna då?" Men nu går ju var och varannan äldre person med gångstavar när de motionerar.


    Men att vara influencer/youtuber är ingen nyhet för någon längre. Fenomenet har funnits i flera år. Mängder av influencers trängs på samma marknad/område. Andra områden är så smala att följarna blir för få och sponsorerna ointresserade.

    Varför ska just du få många följare? Vem ska betala dig?
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 17:55:12 följande:

    Det krävs att man är kreativ och hittar sätt att sticka ut. Om man driver en vlogg där man bakar till exempel så räcker det kanske inte att bara baka. Utan man kanske även har ett intresse för hundar, då kan man lära sina hundar olika tricks och dansmoves. Så då lockar man både bakningsintresserade och hundälskare till kanalen.


    Det finns redan tusentals som är kreativa och försöker sticka ut. Marknaden ÄR mogen (vilket inte är samma sak som mättad). Det krävs ofantligt mycket mer än så här.

    En annan fråga, du som inte kan förstå varför folk tar en vanlig anställning... om du vill ha 35.000kr i bruttolön och sedvanliga försäkringar och tjänstepension, hur mycket pengar måste du då dra in? Lägg på 40% för kostnader för administration och IT, licenser etc. Vad blir det?

    Alltså reda pengar. Produktgåvor som bakpulver eller torrfoder betalar inte dina bostadslån (även om detta bara var ett exempel)
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 18:07:21 följande:

    Det gäller att rikta in sitt sikte mot framtiden, och inte hålla fast för mycket vid det gamla invanda mönstret.


    Framtiden är redan här och det är redan väldigt många som naivt tror de är i framkant men egentligen är de efter redan nu.
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 18:22:26 följande:

    Nej framtiden är alltid framåt i tiden. Så det gäller att hålla koll på trender och vad som kommer vara viktigt framöver.


    Influencers har funnits i flera år men du låter som om det vore något nytt och vi andra är stofiler som inte fattar.

    Du har fortfarande inte förklarat hur du ska vara ?kreativ? så degen rullar in. Utan en riktigt bra affärsidé är du rykt, oavsett vad du sysslar med.
  • Anonym (F)
    Anonym (slags influencer) skrev 2020-11-15 18:37:01 följande:

    Influncers har alltid funnits egentligen. När du säger till dina kollegor "de här kakorna jag köpte var ju skitgoda" så är du en influencer. När Marie Antoinette avporträtterades i en chemise blev hon en influencer.


    Precis. Det finns mängder med exempel.
  • Anonym (F)
    Sogol skrev 2020-11-15 18:42:03 följande:

    Det gäller att låta kreativiteten flöda och våga komma ur sin comfort zone.


    Det gäller ännu mer att fatta var pengarna finns, annars sitter du med ett (skoj) hobbyprojekt. Men nu har du drivit mer floskler än jag orkar läsa. Lycka till med din influencerkarriär.
Svar på tråden Jag kan inte fatta varför folk väljer att söka vanliga anställningar