Inlägg från: Anonym (Yay) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Yay)

    BF Juli 2021 (stannar på FL)

    beccagranen skrev 2020-11-25 15:08:24 följande:

    Hej, hur mår alla nu?

    Jag går in i v 9 idag och mår väldigt kontsigt. Blir plötsligt dö-hungrig och känner mig samtidigt väldigt uppsvälld och "trög i magen", och halsbränna. Var på inskrivningssamtal förra veckan och ska på hälsosamtal nästa vecka, och få tid för tidigt UL i v 12-13 =)


    Hej! Jag hoppar gärna in här. Är 30 år och gravid med första barnet. Är i vecka 5+3 enligt natural cycles-appen. Ibland känner jag molvärk i magen, ibland känner jag absolut ingenting och har nästan lust att göra ett extra gravtest, hah. Funderat på att boka privat ultraljud till vecka 8 för jag är så nojjig för missfall.
  • Anonym (Yay)

    Herregud, är i vecka 6+2 och igår svällde min mage upp som om jag vore i vecka 15. Hoppas det lägger sig. Men det är å andra sidan typ det enda symtomet jag har på graviditeten, haha.

  • Anonym (Yay)
    smurfan8402 skrev 2020-12-03 21:00:25 följande:

    Hej jag hoppar in här ????

    Är gravid med mitt fjärde barn o har bf den 19/7 är 36år

    Denna graviditet är helt olik dom andra mår sjukt illa hela dygnet och är så trött att jag bara vill lägga mig och sova hela tiden. Som tur är har man en liten kille på 11månader så en sovstund tar jag med honom då som andra är lite större (dotter på 9år och en till son på 5år)

    Har ni vart på erat första bm-besök?


    Vad kul med en fjärde! Jag fick hem tre tider idag i brevlådan. Ett hälsosamtal om 10 dagar och sedan en fysisk träff i januari och ultraljud 19 januari. Är i vecka 6+3 nu. Har du varit på BM-besök på? Stod att pappan är välkommen på tre träffar trots corona, blev såå glad (första barnet).
  • Anonym (Yay)
    smurfan8402 skrev 2020-12-05 20:15:30 följande:

    Jag har bokat besök på tisdag så får se efter det vad som sägs.

    Är sjukt nervös inför att få ett fjärde barn. Hade en förlossning som var hemsk med trean plus en jobbig graviditet med jobbig foglossning som gjorde att jag blev sjukskriven i vecka 21. Så hoppas att allt blir bättre denna gång


    Oj, låter jättejobbigt. Hoppas det blir bättre den här gången !!
  • Anonym (Yay)

    Hur går det för alla? Hur mår ni?

    Jag går in i vecka 7 imorgon. Idag har jag känt mig lite "bakis" på morgonen och lite yr en gång när jag reste mig upp snabbt. Annars är allt asbra. Är bara orolig för jobbet då vi lyfter tungt och gör snabba rörelser men förhoppningsvis går det bra.

  • Anonym (Yay)
    Ciccilee skrev 2020-12-06 15:55:45 följande:

    Jag har precis gått in i vecka 9 och har mått illa konstant dygnet runt sen jag plussade. Har legat inne på sjukhuset förra veckan några dagar för att jag blev uttorkad efter att kräkas dygnet runt. Men äter två olika mediciner nu som håller det något under kontroll, bara morgnarna som är värst innan medicinen börjar verka.

    I övrigt är jag trött, och det känns som att byxorna börjar bli trång redan.. Säkert för mina svullna tarmar :P


    Men ojj, stackare som mått så illa! För mig är jag nästan bara svullen om magen annars känner jag inget. Kanske är för mycket mat där inne och inte en bebis, haha. Är i vecka 7+0. Lite orolig när man är utan symptom
  • Anonym (Yay)
    Anonym (93) skrev 2020-12-07 14:35:07 följande:

    Det var ett litet pyre där inne! Blev så himla glad, hade gett upp lite på förhand, men är tydligen normalt att man kan ha bruna flytningar i början. Blev flyttat till 6+5 så får vänta lite längre men fortfarande ett julibarn! Så glad!!!


    Grattis!! Vad härligt .
  • Anonym (Yay)
    Ciccilee skrev 2020-12-07 16:21:00 följande:

    Ja jag hoppas att det är som de flesta säger, att det värsta är nu och det blir bättre efter v. 12 förhoppningsvis. Ligger mest i sängen eller soffan nu och kan inte anstränga mig pga illamåendet.

    Tror många blir svullen i tidig graviditet, jag kan inte jämföra med tidigare graviditeter eftersom jag bär mitt första barn nu. Men tarmarna flyttar väl sig i och med livmodern och barnet som växer? Plus att tarmarna blir väl svullen av att jobba saktare än normalt :)


    Ja precis, verkar som att tarmarna flyttar sig och är svullna enligt vad jag läst. Är också första barnet för mig
  • Anonym (Yay)

    Är det någon här som nästan inte har några graviditetssymptom? Jag är i vecka 8+1 och det enda jag har är svullen mage och ibland lite ont i magen. Är orolig att det är typ en ofostrig graviditet eller liknande

  • Anonym (Yay)
    smurfan8402 skrev 2020-12-23 11:17:23 följande:

    Ni får räkna bort mig har fått ett bekräftat missfall. Graviditeten avstannade redan i vecka 5 men kroppen har inte förstått det sen har man haft upprepade små blödningar så ville kolla upp det men fanns inget liv kvar. Mår fortfarande jätte illa och har massa hormoner kvar som fortfarande gör starka utslag på graviditetstesten. Så nu fick man ta cytotec för att stöta ut resterna. Mitt hjärta blöder av sorg för den lilla även om man bara var i vecka 10. Bara gråter just nu men allt blir bättre snart. Fick veta allt igår

    Men ni andra lycka till med era graviditet och lycka till i framtiden


    Beklagar vad sorgligt! Ta hand om dig!
  • Anonym (Yay)

    Jag som nästan inte haft några graviditetstecken kan säga att det inte var någon fara, fick se den lilla och hjärtat slå i vecka 8+3! Var så orolig innan eftersom alla andra verkar ha så mycket symptom.

  • Anonym (Yay)
    Anonym (LS) skrev 2021-02-02 12:58:07 följande:

    Vad skönt att ni fick höra hjärtat, förstår att det lugnade en hel del!

    Jag fick bara ett telefonsamtal med min barnmorska istället för att komma på besök nu pga smittspridningen...

    Det verkar vara väldigt olika hur dom gör på olika mottagningar eller regioner. Läste tidigare om en tjej vars sambo tillochmed fick vara med under ultraljuden, medans min man är totalt bannlyst från alla typer av besök här.. Så tråkigt

    Det lutar verkligen åt att vi tar reda på kön, är för nyfiken för att inte göra det  


    Tråkigt att pappan inte får vara med, det är ju en så stor upplevelse för honom också! Ett tips är att göra privat ultraljud, vi åkte till Västerås till "Lyckans ultraljud", där får pappan vara med, kostade dock 1000 kr ungefär. I Sörmland får dock papporna vara med på alla ultraljud också .
  • Anonym (Yay)

    Har det gått bra för er som gjort RUL? :D. Innan jag blev gravid så kollade jag upp att pappan fick vara med på alla ultraljud här, annars hade jag inte vågat skaffa barn just nu. Jag hade två vänner som (innan pandemin) gick på tidigt ultraljud och då levde inte bebben, så att ta ett sånt besked ensam är inget jag hade velat göra.

    Hur mår ni alla? Jag är i vecka 15+2 idag men har börjat få foglossning misstänker jag. Vi går och lyfter tungt på mitt jobb (upp emot ett ton om dagen) och nu har det ibland börjat stråla i "skelettet" på mig när jag ex vänder mig i sängen eller reser mig upp från sängen/bilen efter jobbet. Ska avvakta och se om det fortsätter/eskalerar, isåfall får jag väl ringa barnmorskemottagningen..

  • Anonym (Yay)
    Anonym (Anonym (glader)) skrev 2021-02-15 12:49:31 följande:

    Åh vad roligt med alla RUL, jag har ännu inte haft mitt. Vet någon om det finns någon ultraljudsmottagning i Stockholm där partner får följa med? På vårt ställe tillåter de inte det... 


    På Crocus i Stockholm får pappan följa med har jag hört (kostar lite och kan ta lite tid för att få en tid, för att alla vill gå dit dock). Bara att googla på "Crocus" som sagt
  • Anonym (Yay)
    Anonym (Anonym (glader)) skrev 2021-02-16 16:06:00 följande:

    Tack! De verkar inte vara anslutna till regionen så då får man väl vackert hosta upp pengarna. Jag tycker att det är konstigt att inte partnern får följa med till andra ultraljudsmottagningar. De skulle kunna sitta i ett hörn med munskydd. När jag var på KUB behövde inte jag ha munskydd på mig, vilket ju borde ha inneburit en större smittorisk för personalen än om min partner hängt med med munskydd och visir...


    Tycker också det är löjligt att pappan inte får följa med och att det är olika i olika regioner. Som här i Sörmland har min partner fått följa med och han har fått glädjetårar varje gång han sett bebisen. Tror inte det hade varit samma djupa upplevelse för honom om han bara hade fått se bebisen på en ultraljudsbild (vi fick väldigt dåliga bilder från RUL).

    Roligt att läsa att det gått bra för er andra! Vi var på RUL igår och ska få en liten pojke!

    En fråga: Om ni är gravida i till exempel vecka 18+2 säger ni då till folk att ni är i vecka 19 då? Jag brukar svara att jag är i vecka 18 och några dagar haha.
  • Anonym (Yay)
    Marialinnea91 skrev 2021-02-23 14:24:26 följande:

    Hoppar in här också. Äntligen får jag va en del av detta. Gravid i v19 idag med mitt första efter ofrivillig barnlöshet i över två år. BF beräknad 26/7 och om en vecka får vi veta kön. Så spännande! Fick veta att jag och bebis har olika blodgrupper +/- så jag ska få någon spruta i v 28/30. Någon som varit med om det tidigare/går igenom samma? Lite orolig att min kropp ska sabba detta nu.


    Det kommer nog att gå bra! De har nog koll i sjukvården. Tyvärr vet jag inte exakt hur det går till med olika blodgrupper men min mamma fick en spruta efter sin första förlossning i förebyggande syfte så att hennes kropp inte skulle "motverka" barn nr 2 sedan (var också något med att det fanns risker för olika blodgrupper).
Svar på tråden BF Juli 2021 (stannar på FL)