Inlägg från: Ölandstoka |Visa alla inlägg
  • Ölandstoka

    Gravid efter ivf

    Efter många turer med ivf och allt vad det innebär är jag äntligen gravid :) Det är så många fina människor här på familjeliv som har gett så mycket stöd och pepp under resan och det vore så kul att fortsätta följas åt som gravida.

    Jag har kanske blivit lite inskränkt under processen men jag känner att andra ivf:are förstår så mycket bättre hur fantastiskt det känns att äntligen lyckas. Och hur läskigt det kan vara.

    Hoppas att det finns fler gravida som vill prata av sig :)

  • Svar på tråden Gravid efter ivf
  • Ölandstoka
    Satira skrev 2020-11-17 10:34:45 följande:

    Jag är i samma situation, dvs gravid efter IVF. 

    Första gången jag är gravid och resan hit har varit lång, allt känns så overkligt. 

    Hur långt gången är du? 

    Jag är i 7+0 och ska på första VUL på torsdag, vilket jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning...


    Vad härligt att det blev plus till slut :) Det tar ett tag innan man tror att det verkligen är sant, ultraljudet hjälper nog till att få det att kännas på riktigt. Får pappan vara med på ultraljudet?

    Idag är jag i 5+5. Har ultraljud 2 december och min man får inte vara med, det känns riktigt tråkigt. Och läskigt. Men han kommer att vänta utanför :)
  • Ölandstoka
    AnneP skrev 2020-11-17 11:59:38 följande:

    Är så glad över att se att ni äntligen har plussat! Följde dig lite smått i gruppen ivf till hösten.

    Jag går in i vecka 17 imorgon :)

    Jag fick filma skärmen när jag var på första ultraljudet för att kunna visa sambon efteråt!


    Tack :) Och grattis! Längtar så efter att magen kommer, är det så mysigt som jag inbillar mig?

    Ja hon sa att vi kanske kan få ringa videosamtal, det hade varit jätteskönt :) Så konstigt att göra allt ensam.

    Hur har det gått för dig med graviditeten och corona?
  • Ölandstoka
    Satira skrev 2020-11-17 13:59:56 följande:

    Ja, jag har siktet inställt på efter UL. Då har jag bestämt att det är på riktigt :) 

    Min partner får vara med på första ultraljudet då det är i privat regi (privat IVF) men tyvärr är min region väldigt restriktiva med alla andra besök, där får ingen följa med på något utav besöken :( 

    Tydligen får vi inte heller fota eller filma under besöken. Men vi får köpa bilder från ultraljuden iallafall. Så detta första ultraljud är väldigt viktigt för oss båda. 

    Har du gjort flera IVF? 


    Vad skönt att han får vara med. Men kanske ska gå och ta ett privat ultraljud senaste bara för att han också ska få vara med.

    Det här var tredje ivf:en och sjätte återföringen, så det är en liten från frysen jag har i magen. Har två till i frysen också.

    Jag är lite orolig över kub, i våras ställde de in det helt och det börjar bli fler och fler sjuka, hoppas att de fortsätter ha öppet. Ska ni göra kub?
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-17 13:04:38 följande:

    Jag hoppar gärna in här och följer er andra. Plussade igår efter vår 3:e ivf (4:e återföringen) och är i v 4+3. Tidigt ännu med andra ord! Första vul blir i mitten av december.


    Den här veckan har varit jättelång för mig (och då är det bara tisdag!) Känns som att det var en vecka sedan du plussade haha.
  • Ölandstoka
    Satira skrev 2020-11-17 15:31:54 följande:

    Ja, har det lite i bakhuvudet att boka in ett till privat mellan KUB och RUL (om vi kommer så långt..) 

    Då var det med andra ord verkligen på tiden att det tog sig för er! :) 

    Jag vill absolut göra KUB, jag vill ha så mycket information som möjligt. Överväger även att göra privat NIPT beroende på utfall av KUB. 

    I min region (Östergötland) tror jag att de haft erbjudande om KUB hela tiden, men är inte säker. Det skulle vara väldigt jobbigt om de ställer in det... 

    Planerar ni att göra det? 

    Denna väntan på VUL är så sjukt lång, konstigt nog tycker jag att den är värre än väntan på testdagen var.


    Snart ska du få se det där finns lilla pigga hjärtat :)

    Ja jag känner som du, jag vill veta så mycket som möjligt. Skulle absolut göra nipt om det inte var så dyrt, så det kommer jag nog inte att göra det. Men skulle de stänga ner kub igen däremot så får det nog bli det ändå men jag hoppas att all verksamhet rullar på.

    Har ni berättat för familj eller väntar ni till efter vul?
  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2020-11-17 16:46:30 följande:

    Jag håller verkligen med! Helt galet vad segt. Vill ju bara snabbspola fram till vul. ;)


    Eller hur! Jag längtar framförallt efter att få berätta för våra föräldrar, skulle vara så otroligt kul att kunna visa en video :)
  • Ölandstoka
    Hunny B skrev 2020-11-17 20:00:48 följande:

    Jag är gärna med i den här tråden! Är gravid i v. 13 (12+4 idag) med syskon efter en FET i september. Även första barnet kom till via IVF, embryot jag nu är gravid med är från samma "kull" som dottern. Har mått väldigt illa denna graviditet och är sjukskriven, hoppas att det blir bättre snart. Längtar till KUB om en vecka, även fast jag mår som jag gör så har jag hela tiden en gnagande oro om att något hänt fostret.


    Så häftigt med syskon som från dag 1 är lika gamla men den enda har legat nedfryst. Jag kan knappt komma över hur häftigt jag tycker hela tekniken ivf är :)

    Hoppas att ditt illamående går över snart. Och att den lilla är på spralligt humör på kub :)
  • Ölandstoka
    Asteria skrev 2020-11-17 20:02:36 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här.

    Är gravid med andra barnet i v 16. Vi har haft otrolig tur och jag är väldigt tacksam. Vi gjorde ett äggplock 2018 där första återföringen (FET pga överstimulering) ledde till graviditet, fick tre blastocyster till frysen. Använde en i augusti som ledde till nuvarande graviditet. Har gjort VUL i v 8 och KUB med fina resultat. Ändå ganska nervös inför RUL i mitten av december pga negativa erfarenheter hos personer som står oss nära.

    Tyvärr har jag till skillnad från min första graviditet mått otroligt dåligt och varit sängliggande i princip hela graviditeten hittills. Det har gjort det svårt att ta in det här till 100 % och känna glädje. Men hoppas det ska vända snart.

    Stort grattis till er alla, det är helt underbart att det där + på stickan!


    Vad härligt att du inte behöver göra nya behandlingar :)

    Men jobbigt att må så pass dåligt. Förstår om det är svårt att se något positivt med det men det är ju ett väldigt bra tecken på graviditet så rul kommer att gå fint :)

    Men oron är en elak följeslagare som är svår att bli av med.

    Kommer ni att be att få veta könet på RUL? :)
  • Ölandstoka
    Satira skrev 2020-11-18 07:19:51 följande:

    Åh gud jag vågar inte ens tänka på det, en dag kvar nu!

    Ja, det är dyrt... Misstänker dock att det kommer vara mitt nästa orosmoment, fostrets hälsa, om det visar sig att det tar sig på riktigt. Börjar bli duktig på oro här alltså >.< 

    Vi har berättat för makens föräldrar, då han så gärna ville det. Jag har inte berättat då jag inte riktigt tror på det förrens efter UL. Men om det går bra i morgon så då vill jag börja berätta. Kommer ändå ha svårt att dölja det då jag mår mer och mer illa... 

    Har ni berättat? 

    Har du några symtom ännu? 


    Det kommer att gå fint :)

    Vi väntar till efter vul med att berätta. Jag behöver berätta öga mot öga och vi kommer ändå inte att träffa dem innan. Är lite svårt att träffas nu med corona så vi får se när det blir.

    Jag är svagt illamående ganska ofta, väldigt osugen på det mesta. Kaffe har jag inte druckit sedan förra helgen, det liksom smakar illa nu :P Är väldigt sugen på salt däremot, typ oliver, korv, chips mmmm :D Är väldigt trött också men jag har svårt att säga om det är graviditet eller årstiden. Ömma bröst också.

    Har du några symtom annat än illamående? Lyckas du få i dig någon mat eller är det svårt?
Svar på tråden Gravid efter ivf