Inlägg från: Asteria |Visa alla inlägg
  • Asteria

    Gravid efter ivf

    Hej! Hoppar gärna in här.

    Är gravid med andra barnet i v 16. Vi har haft otrolig tur och jag är väldigt tacksam. Vi gjorde ett äggplock 2018 där första återföringen (FET pga överstimulering) ledde till graviditet, fick tre blastocyster till frysen. Använde en i augusti som ledde till nuvarande graviditet. Har gjort VUL i v 8 och KUB med fina resultat. Ändå ganska nervös inför RUL i mitten av december pga negativa erfarenheter hos personer som står oss nära.

    Tyvärr har jag till skillnad från min första graviditet mått otroligt dåligt och varit sängliggande i princip hela graviditeten hittills. Det har gjort det svårt att ta in det här till 100 % och känna glädje. Men hoppas det ska vända snart.

    Stort grattis till er alla, det är helt underbart att det där + på stickan!

  • Asteria
    Hunny B skrev 2020-11-17 20:10:41 följande:

    Usch, jobbigt det där med sängliggande! Särskilt när man har en liten som man inte gärna vill försumma också. Jag har också mått fruktansvärt denna graviditet och hoppas hela tiden på att det släpper men börjar frukta att det här kommer fortsätta hela graviditeten... Är du illamående eller varför är du sängliggande?


    Ja det känns som att våra situationer är väldigt lika! Jag har mått fruktansvärt illa. Den första månaden kunde jag inte ens titta på tv, vågade knappt röra mig i sängen pga illamåendet. Nu är illamåendet bättre men jag är helt utmattad. Vet inte om det beror på brist på näring under så många veckor, att jag varit så passiv eller lite låga järnvärden... Ja visst är det hemskt att inte kunna vara den mamma man vill vara. Har så dåligt samvete, men försöker intala mig att det bara är en kort period i hennes liv.
  • Asteria
    Clemmentina skrev 2020-11-18 12:31:14 följande:

    Ni som kommit längre i processen. Hade ni några symptom precis efter ni hade plussat? Jag har mest haft molvärk (förutom i måndags då jag mådde illa hela dagen) och mest på kvällen. Sen blir jag varmare och kallare än vanligt. Skulle gärna ha mer symptom just nu (lättare att ta in det hela) men förstår att många nog inte känner mycket i vecka 5. Så länge man slipper illamående är det nog bara att tacka och vara glad!


    Jag plussade svagt på RD5 med sexdagars blastocyst. I v 4 till 7 mådde jag OTROLIGT bra, tänkte att jag nog inte kommer att ha några jobbiga symtom den här graviditeten. Sedan kom det smygande...berättade för min chef på måndagen i v 7 för att jag hade en föraning om att det skulle bli dåligt. Dagen därpå slog illamåendet till med full kraft och sedan tog jag mig inte ur sängen på mååånga veckor. Du behöver inte vara orolig, för de flesta kommer det senare.
Svar på tråden Gravid efter ivf