Inlägg från: Hunny B |Visa alla inlägg
  • Hunny B

    Gravid efter ivf

    Jag är gärna med i den här tråden! Är gravid i v. 13 (12+4 idag) med syskon efter en FET i september. Även första barnet kom till via IVF, embryot jag nu är gravid med är från samma "kull" som dottern. Har mått väldigt illa denna graviditet och är sjukskriven, hoppas att det blir bättre snart. Längtar till KUB om en vecka, även fast jag mår som jag gör så har jag hela tiden en gnagande oro om att något hänt fostret.

  • Hunny B
    Asteria skrev 2020-11-17 20:02:36 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här.

    Är gravid med andra barnet i v 16. Vi har haft otrolig tur och jag är väldigt tacksam. Vi gjorde ett äggplock 2018 där första återföringen (FET pga överstimulering) ledde till graviditet, fick tre blastocyster till frysen. Använde en i augusti som ledde till nuvarande graviditet. Har gjort VUL i v 8 och KUB med fina resultat. Ändå ganska nervös inför RUL i mitten av december pga negativa erfarenheter hos personer som står oss nära.

    Tyvärr har jag till skillnad från min första graviditet mått otroligt dåligt och varit sängliggande i princip hela graviditeten hittills. Det har gjort det svårt att ta in det här till 100 % och känna glädje. Men hoppas det ska vända snart.

    Stort grattis till er alla, det är helt underbart att det där + på stickan!


    Usch, jobbigt det där med sängliggande! Särskilt när man har en liten som man inte gärna vill försumma också. Jag har också mått fruktansvärt denna graviditet och hoppas hela tiden på att det släpper men börjar frukta att det här kommer fortsätta hela graviditeten... Är du illamående eller varför är du sängliggande?
  • Hunny B
    Asteria skrev 2020-11-17 21:03:01 följande:

    Ja det känns som att våra situationer är väldigt lika! Jag har mått fruktansvärt illa. Den första månaden kunde jag inte ens titta på tv, vågade knappt röra mig i sängen pga illamåendet. Nu är illamåendet bättre men jag är helt utmattad. Vet inte om det beror på brist på näring under så många veckor, att jag varit så passiv eller lite låga järnvärden... Ja visst är det hemskt att inte kunna vara den mamma man vill vara. Har så dåligt samvete, men försöker intala mig att det bara är en kort period i hennes liv.


    Det konstigt det där med TV! Har inte heller kunnat titta på TV, eller skärmar alls. Har legat platt på sängen och lyssnat på ljudböcker i flera veckor. Sen blev det lite bättre och jag kan titta på skärm ett par timmar i alla fall. Så nu har jag börjat jobba ett par timmar om dagen. Hemifrån, för jag kan inte ta mig någonstans, då blir jag SÅ åksjuk. Men känner mig lite mindre avtrubbad från resten av världen när jag i alla fall jobbar lite. Jag kräks inte så mycket, om jag inte tittar för mycket på skärm eller åker något färdmedel, och har fått i mig mat, kan tänka mig att det blir värre om man inte får det. Inte konstigt att du är utmattad!
  • Hunny B
    Ölandstoka skrev 2020-11-17 21:29:06 följande:

    Så häftigt med syskon som från dag 1 är lika gamla men den enda har legat nedfryst. Jag kan knappt komma över hur häftigt jag tycker hela tekniken ivf är :)

    Hoppas att ditt illamående går över snart. Och att den lilla är på spralligt humör på kub :)


    Ja det är verkligen häftigt att jag kommer ha två barn som båda blev till samtidigt trots att det kommer skilja tre år mellan dom :) Är så tacksam för den här tekniken!
    Clemmentina skrev 2020-11-18 12:31:14 följande:

    Ni som kommit längre i processen. Hade ni några symptom precis efter ni hade plussat? Jag har mest haft molvärk (förutom i måndags då jag mådde illa hela dagen) och mest på kvällen. Sen blir jag varmare och kallare än vanligt. Skulle gärna ha mer symptom just nu (lättare att ta in det hela) men förstår att många nog inte känner mycket i vecka 5. Så länge man slipper illamående är det nog bara att tacka och vara glad!


    Jag hade inte heller mycket symptom första veckorna men sen kom det med full kraft och då ångrade jag att jag längtat efter mer symptom ;) Så var glad att du slipper för tillfället så ska du nog se att det kommer komma! V. 6 började brösten ömma något fruktansvärt och v. 7 började illamående och lätt yrsel komma, sedan v. 8 slog det till rejält för min del.
  • Hunny B
    Gillekakan83 skrev 2020-11-20 16:39:00 följande:

    Får man hoppa in i tråden?

    Är förstföderska och väntar barn i mitten av februari. 


    Hej, vad kul med bf såpass snart! Är du runt v. 28 då eller? Hur har din graviditet varit hittills?
  • Hunny B
    Gillekakan83 skrev 2020-11-20 16:49:30 följande:

    Ja det stämmer att jag är i v.28, idag 27+2. 

    Min graviditet har varit lite upp och ner. Har en väldig foglossning och för cirka en månad sedan hade jag begynnande havandeskapsförgiftning på gång så lugn och ro med en sjukskrivning på först 50% till idag vara nere på 75%. Jobbar just nu 9h vecka. Men det känns rätt bra. 


    Jobbigt! Men skönt att det känns okej ändå och att du fått sjukskrivas och ta det lugnt. Jag bävar faktiskt också för både foglossning och havandeskapsförgiftning, fick båda förra graviditeten, dock fick jag tack och lov hf sent i graviditeten. Känner av foglossning redan rejält så tror det kan bli värre den här gången :/
  • Hunny B

    Clemmentina, jag förstår att du är orolig! Det hemskt när det kommer blod men som du säger är det väldigt vanligt i tidiga graviditeter. Jag blödde klarrött blod med klumpar både i v. 6 och 7 i min förra graviditet och allt gick bra, blödde även i denna i v. 6 men mindre än förra gången.

  • Hunny B

    Nu har jag varit på KUB och sett det lilla pyret! Den rörde mycket på sig och visade upp sig fint och allt såg bra ut. Har börjat må bättre nu också och är inte heller lika trött så just nu känns det toppen och jag kan glädja mig mer åt det här.

  • Hunny B
    Clemmentina skrev 2020-11-24 09:22:55 följande:

    Vilka härliga nyheter! :) Hoppas det ger dig möjlighet att slappna av lite mer! Har ni berättat för familj och så redan eller väntat in kub?


    Vi berättade i v. 11 eftersom vi hade födelsedagskalas för dottern då och de flesta familjemedlemmar var samlade :)
  • Hunny B

    Grattis till er som haft era vul och fått se levande små foster! Risken för missfall ska vara väldigt liten om man sett hjärta ticka och foster i rätt storlek i v. 9, kan vara skönt att tänka på om man oroar sig :)

  • Hunny B
    Satira skrev 2020-12-03 11:35:42 följande:

    Tack! Det är jätteskönt att höra att riskerna är små nu, för oron finns kvar trots att allt såg bra ut i måndags. 

    Hur långt gången är du nu? Hur mår du? :)


    Går in i v. 16 imorgon! Illamåendet har nästan försvunnit helt och jag är betydligt piggare också. Har gått upp till 75% jobb nu och sjukskrivningen tar slut nästa vecka. Däremot har jag börjat få rejäl foglossning så har bokat in tid till sjukgymnast. Lite sent kanske men har verkligen inte orkat tidigare.
  • Hunny B
    Clemmentina skrev 2020-12-03 17:31:00 följande:

    Här går det sådär. Tog ett nytt graviditetstest som bara visade gravid 2-3 (3+ förra helgen). Det enda är att urinen var blodblandad (märkte inte att jag blödde förrän det var för sent), vilket kan ha påverkat. Men jag ställer in mig på missfall tyvärr. :( Så ledsen nu! Vul är nästa torsdag.


    Håller tummarna för att det bara är blodet som ställer till det! Vad jobbigt att behöva vänta en hel vecka för vul, går det inte att göra tidigare?
  • Hunny B
    Clemmentina skrev 2020-12-07 12:54:00 följande:

    Tog ett i helgen och fick samma resultat. Det bådar inte gott men har läst om personer som fått svagare (även CB-digitalt) tester redan i vecka 7-8. Kallas tydligen hook-effekten. Annars är det nog ett MA eller ofostrig graviditet. Har mått lite mer illa de senaste dagarna. Hur mår du?


    Lycka till imorgon på vul! Jag hoppas verkligen att allt ser bra ut och att du kan få andas ut lite.
  • Hunny B
    Clemmentina skrev 2020-12-10 11:37:54 följande:

    Tack för era tankar. Tyvärr fanns det inget foster! :( Fick ta graviditetstest som var positivt (och blodprov) för att utesluta utomkveds men mest troligt verkar det ha varit ett tidigt missfall. Nu vet jag att missfall inte måste göra ont eller bestå av större blödningar. Känner mig helt tom nu. Blir nya tag någon gång nästa år och då hoppas jag återkomma till tråden. Önskar er alla lycka till!


    Nej, vad tråkigt! Så hemskt att man ska behöva drabbas av missfall när man redan har svårt att bli gravid på egen hand. När ska det räcka liksom?! Lycka till med nästa behandling!
Svar på tråden Gravid efter ivf