• Guapa

    Hur mycket ger ni barnen till första kontantinsatsen?

    Vi bor också i stockholmsområdet och kommer absolut hjälpa våra barn ekonomiskt med det första boendet. Vi har goda ekonomiska förutsättningar för det. Däremot är det inte säkert att det blir som ett rent bidrag, det kan lika gärna bli så att vi blir delägare i lägenheten. Liknande upplägg hade jag som ung, jag och mitt syskon fick ta över en äldre släktings lägenhet. Vi fick köpa in oss med ett antal % var och blev därmed delägare med både släktingen och våra föräldrar. Första "egna" lägenheten finansierades genom vinsten från försäljning av släktingens lägenhet, ett förskott på arv på 100 000 kr + egna sparpengar (ca 100 000 kr).

  • Guapa
    Anonym (Jag) skrev 2020-11-21 10:26:54 följande:

    Våra två barn kommer behöva välja tillsammans vilken stad de vill plugga. vi har gett dom möljighet att välja mellan alternativen Göteborg, Uppsala eller Stockholm.

    När de valt studieort så kommer vi köpa en 3:a med låg avgift innför äldsta ska börja plugga som de ska få dela på. Efter deras studier så kommer lägenheten bli vår svenska persionäsbostad.

    När man bor utanför Stockholm så har man lite mer möjligheter att forma sina barnsframtid.


    Det känns som en kraftig begränsning av valmöjligheter om de vara får välja mellan göteborg, uppsala och stockholm. Det finns väldigt bra utbildningar på fler studieorter i sverige. Är det inte bara att sälja lägenheten när de är klara med sin utbildning och köpa ny lägenhet i staden ni sen vill bo? Mycket hinner hända på 5 studieår. Ni kanske vill ha en lägenhet i soliga palma istället, vem vet.
Svar på tråden Hur mycket ger ni barnen till första kontantinsatsen?