Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Hur har pandemin påverkat din vardag?

    Min vardag och privatlivet har egentligen påverkats ganska lite. Jag är inte jättesocial, gillar inte att shoppa och hänger helst hemma med hundarna. Enda jag kan sakna är att gå på bio. Jobbet däremot, vi har haft hårda restriktuoner från början, tidigt fick vi uppgifter från våra kontor i Kina om att vi behövde sätta in åtgärder. I mars infördes masktvång i alla allmänna utrymmen, sen april har vi tillämpat familjekarantän, först i 14 dagar men sen lättat till en vecka, i maj stängde vår matsal och alla butiker inne på området. Företaget köpa in lunchlådor och dela ut så att vi skulle välja bort att gå ut på lunch. Alla som kan ska jobba hemifrån, vi har tempkontroller innan vi får komma in på området och företaget ombesörjer gratis tester.

    Den stora skillnaden är dock arbetsbördan. Kollegor som vabbar eller sitter i karantän varje vecka, hög arbetsbelastning och också utlån av kollegor till vården (vi är många läkare, sjuksköterskor och biomedicinare inom företaget) i perioder har vi också stöttat regionerna med att genomföra analyser av test. Kort sagt är arbetsbelastningen absurd för oss som inte har barn/familj eller vårdkompetens.

    Mina bästa tips är nog att se möjligheterna snarare än begränsningarna, attityd är viktigt för välmående. Tänk också på att man faktiskt kan vistas ute i naturen så länge som man håller avstånd,. man måste inte sitta inne och uggla.

  • Anonym (E)
    Anonym (Jobba hemma) skrev 2020-11-17 23:41:12 följande:

    Ska börja med att säga att jag först och främst är tacksam över att jag och mina nära hållt oss friska och inte heller drabbats hårt på annat sätt.

    Men! Det absolut jobbigaste är att min sambo jobbar hemifrån hela tiden nu. Jag jobbar alltid hemifrån så nu ska vi båda samsas hemma hela dagarna. Det här håller på att ta kål på mig.

    Jag behöver lugn och ro för att kunna koncentrera mig på mitt jobb som innebär en hel del kreativt skrivande dr jag behöver sitta i min egen bubbla och hålla många tankar i huvudet samtidigt.

    Min sambos arbete består av ändlöst många högljudda samtal och videomöten. Det finns inget rum där jag kan stänga in mig utan att störas. Min sambo skulle kunna det men gör det inte. Han fattar heller inte att jag behöver arbetsro utan stör mig hela tiden. Ja, jag har sagt åt honom men han verkar ha nån störning som gör att han inte har förmåga att fatta när det inte är läge.

    Känner mig just nu helt dränerad på energi och vill inte ens tänka på att detta ska fortgå i flera månader till. Ibland får jag bara lust att packa en väska och gå ut genom dörren.

    Men det är väl bara att bita ihop och hålla ut. Detta ska väl passera det också en dag. Får vara glad så länge alla jag bryr mig om lever och har hälsan.


    Jag förstår inte riktigt hur det kan finnas ett enskilt rum för din sambo att sitta i men inte för dig? Hur ssom helat så låter det skitjobbigt att han inte respekterat och försöker anpassa sig lite.
  • Anonym (E)
    mari123 skrev 2020-11-19 11:41:08 följande:

    Var just nere på biblioteket. Det stänger på måndag! Jag är ofta på bibban så det blir ju trist..................MEN jag får väl läsa om mina egna böcker! Inte så tokigt det heller. Var länge sedan.......................


    Starta "bokcirkel". Vi är ett gäng som en gång per månad sätter upp en lista med folk som vill genomföra ett bokbyte, jag skickar en av mina böcker till nästa person på listan och få en bok av någon annan. Kostar ju enbart porto för alla inblandade. Återvinning och en möjlighet att få böcker man kanske inte själv hade valt ut i butik.
Svar på tråden Hur har pandemin påverkat din vardag?