Inlägg från: Anonym (vänsterbliven) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vänsterbliven)

    Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?

    Nej, då hade jag jobbat 50-60 % med något som hjälpte världen ännu mer än det jag redan gör. Bygga brunnar och toaletter i fattiga länder t.ex.

  • Anonym (vänsterbliven)
    Silverjenny skrev 2020-11-19 14:09:51 följande:
    Nej absolut inte men det finns mycket annat som är viktigare i livet. Att ha tid med barnen, maken, att ta hand om sig själv. Mycket man skulle vilja göra som det helt enkelt inte finns tid för.

    Vi jobbar för mycket i Sverige, det är dyrt att leva här och små möjligheter att minska kostnaderna och gå ner i tid. Hyrorna och andra fasta kostnader är höga. Många får knappt något över fast man jobbar heltid så du kan inte ens unna dig en givande fritid. Hela livet går ut på att slava ihop till överlevnad och kanske en resa, ett par skor och en semesterresa ibland.

    Sedan dör vi ensamma för inte kommer din f.d chef och hälsar på dig på ålderdomshemmet även fast du offrat familj och relationer för att jobba mer i hela ditt liv.
    Jobbar för mycket? Lever du i landet fantasi eller under en sten?

    Testa att säga att vi jobbar för mycket i Sverige till

    a) Schweizarna som fick sin arbetstid förlängd av sin regering med 4 h/v till 44 h utan någon extra betalning i ett halvår pga för stark valuta, för två år sen.

    b) Mexikobor som har fast arbetstid 48 h/v.

    c) Kinesiska fabriksarbetare som jobbar 16 h om dagen ibland 6 dagar i veckan.
  • Anonym (vänsterbliven)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-25 00:23:02 följande:
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-22 00:04:01 följande:
    Efter att ha blivit rövknullad av systemet i decennier har jag lärt  mig att inte bli upprörd över det extrema sosseri vi begåvats med.

    Drar man in tillräckligt för att leva gott så kan staten inte göra mer för att jävlas sen. De kan ta mina pengar men de kan inte ta mina smarta placeringar, mina vänner, min familj och min lycka ifrån mig.
    Shit vad man blir less på moderater som er. Ni är så jävla bortskämda. I dom flesta fall betalar ni procentuellt mindre än låginkomsttagare eftersom ni gör en massa avdrag och bor i lågskatteområden. Sen visst ni kan hävda att rent pengamässigt är det mer pengar. Ja det kanske det är men skatten känns mer för låginkomsttagare eftersom det finns lite spelrum då. Sen är det lustigt att ni påstår att det är själva kreativa arbetet och att skapa något som är det viktiga. När det är rätt tydligt att det är cashen som är det. Sen blir jag less när sådana som ni klagar på det sk sosseriet. Ni tänker inte på att dom som serverar er hela tiden också bör ha rätt till vård skola och annat. Det är inte bara rika som ska ha det. Ni blir less på sosseriet. Jag blir less på skatteflyktingar. På människor som sitter på en pengahög och gnäller. Ni behöver inte pengar så att ni kan torka er i arslet med dom. Känns som ni skulle behöva en reality check. Ni tjänar mer än mig och skattar troligen mindre. Men ändå gnäller inte jag och jag betalar gladeligen skatt. Visst det finns dom som bara går och drar på sossbidrag. Men det är inte skitkul att leva på minimum så jag blir inte upprörd för det för jag vet samtidigt att det finns en massa sjuka människor och andra som får bidrag som behöver det. Och det är skillnaden mellan er och mig. Jag skiter i om några får lite pengar till mat och hyra fast dom skulle kunna jobba. Om det samtidigt innebär att människor som inte kan jobba får stöd. Vi vet ju hur det går när era politiker styr. Var rätt många som försökte eller lyckades ta livet av sig förra gången högern styrde och det östes pengar över er på bekostnad av sjuka människor.

    Du har aldrig tänkt tanken att det skulle finnas mer pengar till de som faktiskt behöver det om inte vissa snyltade? 
Svar på tråden Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?