• mari123

    Hur fan får man tiden till att städa med barn hemma?

    Hur mkt drar en 9-månaders fram? Jag tänker att kanske kan barnen leka med sina saker i ETT rum och där kan du städa när de somnat.

  • mari123
    Utvandraren2 skrev 2020-11-21 08:28:20 följande:

    ( Lite deppigt inlägg, men det är för att jag har så hemsk foglossning att jag är liggandes 75% av min vakna tid.)

    Gud vad ni andra hinner med saker! Jag hade sån hemsk foglossning efter första barnet och den gick över lagom till jag skulle börja jobba. Dottern sov nästan inte heller på dagtid innan hon började fsk, bara en halvtimme två gånger om dagen så att jag hann slänga i mig mat. Sen skulle hon underhållas hela tiden, att städa var helt omöjligt, hon rev ut/ner mer medans jag plockade med ngt annat så jag fick mer jobb än innan. Kunde inte ha henne i sjal/sele, hade så sjukt ont i ryggen. Dammsugaren var hon livrädd för, så det kunde man bara göra när hon var på den andra våningen med en av oss. Kunde aldrig leka ensam. Nu när hon är 2 år och 4 månader märker jag att det börjar bli lättare. Kan parkera henne vid teven en stund iallafall. Men nu är jag höggravid med kraftig foglossning, så blir inget gjort. Nu kommer snart lillebror och då börjar cirkusen om, förutom att den här gången har vi en 2,5 åring att underhålla dessutom. Jag tänker inte pressa mig för hårt den här gången, det var troligtvis därför foglossning varade så länge sist.

    Min man håller dessutom på att renovera huset och har hunnit bygga ett garage under de här två åren. Han drar ett jättelass med husarbetet. Jag var ju bättre i början av graviditeten, så då orkade jag städa.

    Nu försöker vi plocka lite när vi kan, men badrum och dammsugning har nått en ny nivå av acceptabel skit-nivå om man säger så.


    Har du ingen pigg mamma eller mormor eller snäll  moster som kan hjälpa dig? Jag hjälper då och då mina vuxna döttrar att städa och de har inte ens fått barn än. Jag brukar säga att man ska slita ut en generation i taget
Svar på tråden Hur fan får man tiden till att städa med barn hemma?