Inlägg från: hammarhajen |Visa alla inlägg
  • hammarhajen

    Hur fan får man tiden till att städa med barn hemma?

    Naturligtvis måste barnen "ha tråkigt" ibland. Barn behöver ha tid då de inte underhålls av vuxna för att lära sig att roa sig själva, samt lära sig att världen inte kretsar runt bara dem.

    Om två år börjar din fyraåring i skolan och ska vara i en grupp med 20-30 andra barn och följa ett schema som hen inte styr över själv. Hur tror du det ska fungera om hen inte nu får "ha tråkigt" (dvs leka själv) ens en halvtimme när mamma städar?

    Ja, det är tråkigt att städa en ledig lördag. Livet är så, tråkigt då och då. Ta en tråkig timme du och sambon, det dör ni inte av. Tvärt om, det är ju så det är att vara vuxen. De som har hyfsat städat gör just så, de städar ibland (utan att skylla på barnen eller ork)

  • hammarhajen
    Physalis skrev 2020-11-21 02:30:35 följande:
    Förr bodde man också med sina släktingar och hade pigor och drängar som hjälpte till att ta hand om barnen, åkrarna och djuren . Barnen jobbade också från tidig ålder.

    Det var inte mamman som slet ensam med allt jobb medan barnen klarade sig själva.
    Nej, precis. För ALLA vuxna slet, från morgon till kväll.

    Släktingarna man bodde med var ofta gamla och sjukliga och fick tas om hand, de också. Drängen var på åkern, i skogen eller hos djuren. Pigan fullt sysselsatt me mjölkning, matlagning, bara vatten och skura golv. Alla vuxna jobbade i princip dagens ljusa timmar, alla dagar i veckan utom söndagar och även då skulle djuren tas om hand och maten lagas.

    En mormor på 60 år var GAMMAL. Synen kunde inte bli skarpare med glasögon, hörseln fick ingen hjälp av hörapparat. Den som slitit i i jordbruket, fisket eller skogen och fått ont i ryggen fick ingen sjukpenning och värkmedicin. Jämför dåtidens jordbruk med "tunga jobb" som t.ex. undersköterskor idag och inse att dåtidens jobb var väldigt mycket mer fysiskt slitsamt än dagens. 

    Inte för ett ögonblick är det slitsammare idag. Den nutidsmamma som hävdar att hon har det jobbigare nu än vad hennes mormors mormor hade det, behöver läsa på lite grundskolehistoria och se över sin egen inställning till livet.

    Med det sagt behöver inte hemmen vara kliniskt rena idag. 
Svar på tråden Hur fan får man tiden till att städa med barn hemma?