Inlägg från: Så allting gick |Visa alla inlägg
  • Så allting gick

    Regeringens el-fiasko

    klyban skrev 2022-11-15 05:57:30 följande:

    DU kan aldrig varit i Sverige och missat alla dessa vattenkraftverk, att du nu låtsas om att du vet blir bara komiskt.
    Så vad är nästa näckrosblad av fel du ska ge, desinformation kristnensson?, desinformation om affärsmässiga beslut osv...osv...osv...osv...


    Desinformation, desinformation och åter desinformation, vad vill du ha sagt med att återge saker inkorrekt?
    Och varför flyr du ifrån sakligheten och hoppar vidare till nästa, för du har inte än vunnit en diskussion och detta pga du inte stannar i den med fakta, forskning och saklighet med en RÖD tråd för uppnå konsensus.


    Man kan säga att jag är emot vattenkraft, men det är för att jag är uppvuxen med Sveriges 2 enda oreglerade nationalälvar utan för dörren, där både jag o sonen kan dra upp en vanlig harr som ligger mellan 1 till 2 kilo, och det finns gott om dom.
    Bor sedan länge vid Stornorrfors, där jag ser hur kraftverket påverkar fisket, kan åka och titta när laxen kommer, hur dom fastnar mot kraftverket.
    Har sluta fiska efter dessa reglerade älvar, alla fiske äventyr handlar om att åka hem o fiska, sonen vet om när vi åker till pappas hemstad, då blir det fisk, han vet om när laxen kommer, hans första lax fick han när han vägde 45 kg, laxen han fick på kroken vägde 16.7kg, först ropa han bottennapp, sedan sekunder efter håll han på flyga över bord när den rusa iväg.

    Vattenkraft har alltid varit intressant för mig, jag ser dess påverkan på miljön och fisket, kanske man kan bygga ut dessa reglerade älvar mer, men rör inte nationalälvarna som är oreglerade. Stornorrfors är en av dessa vattenkraftverk som producera mest el i Sverige, det är ingen vacker syn.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-15 17:32:12 följande:

    Ändå finns det mer vattenkraftverk i söder än norr, och du som sade det var inga.


    Så vilken näckrosblad koner du hoppa på nästa gång, denna gång var det näckrosen irrelevans och prata om annat över saklighet.


    Som sagt även om det finns många små vattenkraft i söder, ex Kristianstad, dom har 9 st och alla dom tillsammans producera 25 GWh per år, Tar man ett vattenkraftverk i Umeå producerar den 2295 GWh per år, dvs bara från en av Umeås kraftverk, vad den producera på 1 år tar det 90 år för Kristianstad med alla sina 9 st producera lika mycket.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-16 12:08:52 följande:

    Vi alla vet om detta, men initialt uppenbarligen inte du.
    Och man inser du aldrig varit i Sverige, för att ha missat det är galet duktigt.


     


    Detta var galet komiskt av dig, men blir lätt så när man aldrig återger något korrekt och ger desinformation, så kan det bli lite jobbigt för dig att håla reda på saker har jag märkt.


    Bra du fått förklarat varför södra Sverige behöver förnybar el, som ex kärnkraftverk, annars kommer dom aldrig få en bra elmarknad, det är därför vi har elområden, visa vart bristerna finns.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-16 17:47:54 följande:


    Inget du säger hjälper dig här, kunde du inte låtsas och hoppat på ett näckrosblad igen.
    För detta ser inte bra ut för dig, men förklara varför du sade det du gjorde.
    För vi alla vet redan om att vattenkraft är mer frekvent i södra delarna, och att i norra ger det mer energi.
    Kanske om man bor utomlands kanske man inte vet sådan grunda fakta.


     


    Vi vet att majoriteten nu vill ha kärnkraft, 56% vill ha kvar kärnkraft, dvs 6 av 10 vill ha den kvar nu, mest troligt kommer siffran öka ju mer elpriserna rusar upp.
    Samt vi har sett på nyheter att folk är mest oroliga söderöver, där huspriser rasat i takt med elpriser, SE4 hade tappat mest procent, följt av SE3, för att tappat minst i SE2 och 1. 
    Man ser ökade elkostnader som nu framträder efter avveckling av kärnkraftverken. dessa starta redan före kriget och nästan direkt efter Ringhals avveckling.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-17 18:27:30 följande:

    DU får tacka moderaterna för elområdena, det finns ingen annan att tacka för dom.


     


    Men du vet detta näckrosbladet sjönk sist också.


    Vi vet det är sossarnas fel, dom var tvungen o ta med MP för att kunna driva sin politik, Löfven berättar själv att det är naivt o tro att kärnkraften kan avvecklas utan konsekvenser och idag förstår vi att han prata sanning. Sossarna visste om vilka konsekvenser det skulle bli, dom vet om att vindkraften inte kan ersätta, och i dag betalar vi priset för detta. Detta är inget vi behöver dölja eller tro det handlar om Putinpriser, det handlar om nerlagda kärnkraftverk.



  • Så allting gick
    Padirac skrev 2022-11-18 15:32:33 följande:
    Stängningen av Barsebäck i EO4 och av uttjänta och för tiden olönsamma kärnkraft i EO3 - Ringhals och Oskarshamn  - hade en påverkan på priset i EO4 och till viss del i EO3.

    Men det sista årets mångdubblerade elhandelspriser beror på elkris och elpriskris kopplade till kontinentala europas situatiuon med beroenda av rysk gas, problem med fransk kärnkraftverk.
    Ni kan fortsätta vara den lilla minoritet som tror något annat, vara den lilla frikyrkan i Knutby. Dom som tror Putin o gud o allt möjligt påverkar Svenska samhället.

    Ta bara nu Vattenfalls VD Anna Borg hon har vänt kappan efter vinden, likt Löfven även gjorde, där han berättar hur Sverige behöver kärnkraft, för att sedan prioritera sitt arbete som statsminister före ex vad som är bäst för landet, där han bokstavligen kasta 500 miljarder i sjön bara för att få behålla i sitt jobb, även Anna berättar att det behövs mer elproduktion i södra Sverige. Där hon nu i Oktober bekräftar att det beror på avveckling av Ringhals 1 o 2 samt Oskarshamn 1 o 2.

    Om man följer programmet hon var med i svt, erkänner hon att det var specifikt riktad effektskatt som var avgörande för avvecklingen. 
    Exakta ord Anna berätta ang effektskatten lyder: Största bidragande faktorerna till det här beslutet var ju också den effektskatt som fanns på kärnkraften. Och som gjorde att den inte var lönsam och inte heller behandlades riktigt på samma sätt som andra kraftslag. vidare berättar hon vindkraften, förklara hur det blåste lite under 2021, som sagt detta berätta hon direkt efter att Svt klippte till denna lilla nyhets slip. Men vill du se allt hon berätta googel Skål Med andra ord Sossarna har skapat elkrisen i Sverige, Löfven, Anna bekräftar med egna ordTungan uteSkålSkålwww.svt.se/nyheter/inrikes/elen-hade-varit-billigare-om-inte-karnkraften-lagts-ned
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2022-11-19 08:13:58 följande:
    Skitsnack. Det var S som drev igenom det senaste kärnkraftsbeslutet år 2016 med följande innehåll:

    - Skatten på termisk effekt (den sk kärnkraftsskatten) avvecklas 

    - Avvecklingslagen för kärnkraft ska ej återinföras.


    - Tillstånd för att på befintligas platser bygga upp till 10 nya kärnreaktorer 
    - Tillstånd kan ges för att ersätta nuvarande reaktorer med nya


     


     


    sv.wikipedia.org/wiki/Energi%C3%B6verenskommelsen_2016
    Man måste titta varför den termiska effekten slopas. 2015 drog sossarna upp skatten ännu mer, upp till 7,7 öre/kwh.

    Januari 2016 gick vattenfall ut med en varning att effektskatten kommer stänga ner all kärnkraft i Sverige innan 2020, Regeringen Löfven hade inget annat val än att slopa skatten. 

    Avvecklingslagen införde 2009, det berättar Löfven om i klippet jag la ut ovantill där man vann med siffror ja 174 mot nej 172.
  • Så allting gick
    Tar man denna artikel handlar den om oenighet bland riksdagsledamot , där vi har en samlad regering som är oenig i frågan ang kärnkraft.

    Genom att Sverige har en oenig regering vågar ingen satsa på bygga kärnkraft, blocken står mycket jämt, det är knappt någon övervikt och kan svänga snabbt, nästa mandat kan ge andra beslut. Och det medför en stor osäkerhet.

    Kanske det bästa som kan ske är att elpriset rusar upp nu kommande vintrar ordentligt, man sänker högkostnadsskydd för södra Sverige och berättar sanningen, vi står inför val om avveckling av kärnkraft, det kommer resultera i höga el kostnader en lång tid framöver, där folket får rösta, väljer man avveckling o höga elpriser är det ett gemensamt beslut, vill man ha låga elkostnader bygger man nya kärnkraftverk.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2022-11-19 09:54:29 följande:
    Den moderatledda regeringen höjde effektskatten två gånger varav den hjöjningen var kraftig. När Vattenfall beslutade att stänga Ringhals regerades Sverige på Alliansens  budget stödd av SD. Vattenfalls beslut fattades altså baserat på den effetskatt som Alliansen lämnade efter sig. . 
    Kanske lättast o bara ta datum.

    2015-08-01 beslutades högre effekt skatt på kärnkraft av sossarna.
    2015-10-14 beslut nedläggning av Oskarshamn 1 å 2
    2015-10-15 beslut avveckling Ringhals 1 å 2
    2016-01-07 Vattenfall går ut med att samtliga kärnkraftverk kommer avvecklas i förtid om inte ekonomiska villkoren ändras o blir bättre.
    2016-01-07 Hos miljöpartiet uppstod en feststämning, man hade gått till val att minst 2 reaktorer skulle stängas under mandatperiod. MP höll på dra en jackpott.

    Sammanfattar datum inser man ganska snabbt hur nära besluten om höjd effektskatt o nedläggning ligger varandra, dvs bara några veckor imellan beslut och höjd skatt lämnar vattenfall besked om nedläggning samt går ut med att all kärnkraft kommer avvecklas innan 2020, dvs man vill inte ens serva kraftverken, lika o lägga ner allt i samband med underhåll, där man skiter i att dom kan drivas flera år framåt. Man meddelar kort till regeringen, vi lägger ner allt, lös det sedan som ni vill, valet är ert.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-20 12:03:36 följande:

     


    En sak som fascinerar mig EXTREMT svårt och gör mig också extremt frågande, och det är varför så många rycker ut till putins försvar.
    Och om putin är så bra, så ställer man sig frågande till varför de ens bor i Sverige för och inte i ryssland, så kan ju de bli draftade också.


    Vi alla förstår det är du som försvarar Putin, du nämner det är han som styr Sveriges elkris samt hela Europas.
    Så länge Putin lever kommer ingen ha en chans att förändra elmarknaden.

    I Sverige ska be till Etanol-Jesus, (han som försvann efter en massa skandaler), vi ska måste få tillbaka etanol-Jesus, vi behöver blanda i mer etanol i diesel o bensin, samtidigt som regeringen har upphandlat Karlshamsverkets oljeförbränning till nästan max dom kommande åren 560MWh har upphandlats av Svenska kraftnät av totala 660MWh Karlshamn kan producera.

    Du vill vi ska öka vårt oljeberoende, allt för att stödja Putin och hans allians med oljeproducerande länderna, där priser skenar på olja. Gas ledningar är sprängda, oljefraktfartygens körningar till Europa blomstrar till Putins stora glädje.

    Sitter du i Kreml o spammar?
Svar på tråden Regeringens el-fiasko