Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Regeringens el-fiasko

    Det har fortfarande försvunnit 4000 MW planerar elproduktion från södra Sverige. Den som inbillar sig att detta saknar betydelse för elpriserna är antagligen korkad eller vänsterextremist (eller både och).

    Vidare:

    Vattenfall planerade bygge av nya reaktorer vid Ringhals. Dessa planer stoppades när regeringen från helvetet tillträdde.

    2015 kom nedläggningsbeslut av 4 reaktorer. I fallet oskarshamn var det huvudägaren Eon som ville stänga. Minoritetsägaren Fortum (45%)ville driva dem vidare sin fulla livslängd. Eon var vid tillfället storägare i Nordstream. U do the math...

    Gällande Ringhals, efter det slutgiltiga beslutet framkom ett dokument där det framgår att båda anläggningarna skulle kunna drivas vidare med relativt små investeringar, särskilt R1 som redan uppfyllde kraven på OBH.

    Men då är det väl bara att starta dem igen?

    Om det vore så väl. För det första sätter lagstiftningen stopp för det. Vidare så här dwmonteringen redan börjat. Så lägligt... Samma sak hände vid O2, där Eon var snabba med att skrota ny utrustning som ej monterats.

    Men det.ör ju fritt fram att bygga nytt?

    Fundera på det här, Vattenfall (som.ägs av Staten) äger Ringhals och Forsmark, finns det någon som på allvar tror att de tillåter någon annan att bygga där? Återstår då Oskarshamn, där man har fullt upp med rivningen av 2 reaktorer.

    Allt går att lösa men det kräver ändrad lagstiftning och avlägsnande av myndighetsaktivister.

    Det är idag billigare att köra en egen dieselgenerator än att vara uppkopplad på elnätet... Good work, regeringen från helvetet.


    "Demokratisk socialism" är som nyttig rökning eller fin cancer
  • Rataxes
    Friger skrev 2021-10-11 12:09:29 följande:

    För att jag tror det. Ledtiderna blir ofta längre än man kan tro när det gäller ny teknik och stora projekt. Du ska bygga och prova reaktorerna i flera steg och varje steg tar massor av tid och pengar.

    Enligt vattenfall, uppsala universitet och någon kille som forskar på reaktorteknik har du fel i ditt påstående om ryssland.

    energiforsk.se/info/vara-trycksaker-och-annat-informationsmaterial/fjarde-generationens-karnkraft/

    Den här killen tror samma som mig!

    www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/energiforskare-den-fjarde-generationens-karnkraft-kan-inte-hjalpa-oss-i-klimatkrisen

    Berätta gärna vilken reaktor i ryssland som är gen iv.

    Men det är inga fel på dagens reaktorteknik. Klimatkrisen/energikrisen löses bäst med teknik som finns, för den kan vi bygga på en gång. Så får nya tekniker komma allt eftersom.


    Som sagt inget fel på dagens teknik (gen3+)

    UAE bygger 4 st för ca 200 miljarder, inom tidplan. Det kan man göra här också istället för att lägga mer pengar på slumpkraft. Stabilare nät, planerbar produktion, utsläppsfri kraft som inte har ihjäl rödlistade fåglar och driver bort människor. Kan förstå att det inte är något som tilltalar vänstern
    "Demokratisk socialism" är som nyttig rökning eller fin cancer
  • Rataxes
    Flash Gordon skrev 2021-10-11 14:36:17 följande:

    200 miljarder är väl ungefär ett par decenniers subventioner till vindkraft. Om man nu ska jämföra med någonting.


    Eller kostnaden för att ansluta den havsbaserade slumpkraften...
    "Demokratisk socialism" är som nyttig rökning eller fin cancer
  • Rataxes
    Tom Araya skrev 2021-10-12 12:18:26 följande:

    S-riksdagsledamöter kritiska mot partiets energipolitik (aftonbladet.se)


    Det finns visst några inom Partiet som inte är helt världsfrånvända.
    "Demokratisk socialism" är som nyttig rökning eller fin cancer
  • Rataxes

    "Vi har ingen elkris "



    Mvh

    Regimen med dess stövelslickare


    "Demokratisk socialism" är som nyttig rökning eller fin cancer
  • Rataxes


    Och svenskar åker över till Norge och Finland för att tanka...

    Det går bra nu, åtminstone för alla gretards.
    "Demokratisk socialism" är som nyttig rökning eller fin cancer
  • Rataxes

    Det kan bli en otrevlig vinter på flera sätt, talade med en person från räddningstjänsten. Det befaras att människor som inte har råd med uppvärmning kommer att försöka hålla sig varma på mindre lyckade sätt, elda i eldstäder och kaminer som är utdömda, använda fotogenkaminer på fel sätt osv. Förutom bränder befaras kolmonoxidförgiftningar. Något man sett.hända i andra.länder med liknande.prisutveckling på energi.

    Det här är ju något som vår regim inte kommer att.låtsas om, man är.ju fullt upptagna med att.ösa ut miljarder för att dygdsignalera.


    "Demokratisk socialism" är som nyttig rökning eller fin cancer
Svar på tråden Regeringens el-fiasko