Inlägg från: Anonym (Einway) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Einway)

    Är det så svårt att hitta en tjej?!

    Anonym (s) skrev 2020-11-24 23:33:04 följande:

    Jag tror alla behöver tänka efter. Kvinnor måste fatta att det är svårare för män att träffa någon eftersom vi fortfarande lever efter dom gamla könsnormerna även om vi ser oss som väldigt jämställda. Tex visar forskning att dom flesta kvinnor väljer en partner med lön eller status som endera lika eller högre. För män spelar det inte lika stor roll. Forskningsstudier har också visat att kvinnor ser en man som tjänar mer som mer manligt. Det är även svårt för män eftersom förväntan är att mannen ska ta initiativ och vara den som visar intresse.

    Med det sagt betyder inte det att alla kvinnor är onda och alla män är goda. Dels påverkas deras val av uppväxt och samhälle på samma sätt som en del mindre jämlika sidor av manligt beteende gör det. Men sen påverkas det av andra variabler. Tex dejtingsidor. Visst en stor del att inte kvinnor tar kontakt och att dom inte lägger tid på att presentera sig beror på att dom tycker att mannen ska höra av sig. Men det beror också på att många män inte sköter sig och skickar sexförslag och dickpicks och annat. Vad jag har förstått får kvinnor hundratals av kontaktförfrågningar. Då behöver man inte ta kontakt. Det förstår inte män samtidigt som kvinnor inte förstår att det är trist för män att inte få några kontaktförfrågningar alls och inga svar när dom skickar. Problemet där är att dom män som inte kan ta för sig får en bild som dom sedan förstärker i olika forum. Dom tror tex att alla snygga män får massor av kvinnor som kontaktar dom bara dom fixar en dejtingsida. Och det kan kanske stämma med ett fåtal men dom flesta måste jobba för det. Samma på krogen där ser dom män som verkar bara kunna gå fram till en tjej och sen är det klart. Medans när dom kommer med tafatta försök då blir dom bryskt avspisade. Och där missar dom återigen att tjejer får massa män som kan vara rätt rakt på. Men samtidigt missar tjejer att många tafatta killar kan vara jättefina.

    Jag tror att båda könen måste träna på empatin och försöka sätta sig in i den andres situation. Kvinnor tex måste sluta vara nedlåtande mot män som är offriviliga oskulder. Och istället för att påpeka att dom förstår varför dom inte gillas av tjejer för att dom är bittra bör kvinnor tänka på att många av incelsen började inte så. Men folk blir bittra efter ett tag om dom känner sig utanför och konstig. Ska man svara emot incels kvinnosyn då ska man inte hävda att dom har fel i allt och är förlorare. Man ska istället försöka sätta sig in i deras situation och förstå att det är inte lätt för män som är osäkra. Incels däremot ska börja inse att deras syn på kvinnor inte heller stämmer. Alla kvinnor letar inte efter Chads eller vad dom brukar kallas. Allt har flera sidor.

    Jag har själv inte någon flickvän men jag vet varför. Jag skämdes för mycket när jag var tonåring för att jag inte haft någon och det var det värsta man kunde vara. Sen har jag inte vågat försöka få en tjej eftersom det är en stor risk att det slutar pinsamt. Men jag kan inte skylla det på kvinnor. Jag måste bara lära mig att leva med det. Blir man bitter då gräver man ner sig. Dock skulle jag önska att det inte vore så stigmatiserat med män som inte lyckas för det skulle göra det lättare.


    Enda problemet med ditt tänkvärda inlägg är att det här forumet består till största delen av manshatande, bittra kvinnor som vill ha sin syn på alla dumma män ifred. 
Svar på tråden Är det så svårt att hitta en tjej?!