Inlägg från: Anonym (kiera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kiera)

    Fler som hört av sig och erbjudit sin hjälp i corona? Besviken

    Det är väldigt fint av dig att erbjuda dig att ställa upp, tips är också att det finns stort behov av personal inom olika LSS-verksamheter. Jag jobbar inom socialtjänsten och alla på min arbetsplats har fått fylla i en lista utifrån om man har komptens av av att jobba inom vård- och omsorg vid behov. Men kanske läget inte är lika akut i din kommun just nu?

    Sen tänker jag att det absolut kunde ha varit ett trevligare bemötande på ditt mail, men du får kanske tänka på att många har extra tung arbetsbelastning just nu. Dvs, även folk som svarar på ditt mail.

    Jag tycker inte det är konstigt att du uppmanades anmäla dig till en vikariepool. Även om vi har en samhällspandemi finns det ju procedurer man inte kan bortse från gällande arbete inom äldrevården. Det finns säkert en rutin för hur det går till att tillsätta vikarier, tex att du måste skicka in CV, gå på intervju osv. Bara för att du säger att du har den kompetens som krävs, kan man ju inte göra avsteg från anställningsprocesser. Eller menade du att du ville volontärjobba? I så fall rekomenderar jag tex. volontärbyrån.org, det finns superbra ideella organisationer.

Svar på tråden Fler som hört av sig och erbjudit sin hjälp i corona? Besviken