Inlägg från: Lainie Kennedy |Visa alla inlägg
  • Lainie Kennedy

    Jag är kristen i ett sekulariserat land

    Tycker du att det är ett problem?

  • Lainie Kennedy
    Anonym (Kristen) skrev 2020-11-23 11:11:19 följande:

    Både ja och nej. Vi har ju som tur är fortfarande religionsfrihet i det här landet. Men kan helt klart se en hel del nackdelar med att vi har gjort oss av med religionens betydelse. Om du kollar på naturfolk som lever tillsammans i stammar så kan du se att religionen de har är hjärtat i deras kultur. Vi har det bra ställt rent materialistiskt här i Sverige jämfört med många länder. Men rent själsligt verkar många inte må så bra. Vi hör ju ständigt om hur den psykiska ohälsan ökar, och vi ligger högt upp i statistiken i antal självmord.


    Finns det verkligen stora mängder människor som lever som naturfolk i stammar? Oavsett det, är deras existens ett tecken på att det är rätt sätt att leva? Har dessa människor valt detta som livsstil eller råkar de bara födas in i det?

    Tror du att du hade varit kristen om du hade fötts i Pakistan?
  • Lainie Kennedy
    Anonym (Kristen) skrev 2020-11-23 11:34:11 följande:

    Ja det är oundvikligt att inte påverkas av arv och miljö. När du blir myndig så ska du vara kapabel att fatta dina egna beslut. Men du kommer fortfarande göra val utifrån hur du blivit "programmerad." En del hävdar att den fria viljan är en illusion.


    Varför tror du på kristendomen?
Svar på tråden Jag är kristen i ett sekulariserat land