• Anonym (Elvira)

    Göra slut på bästa möjliga sätt

    Det är inte du som ska trösta henne i det läget, du är bokstavligen den sämsta människan på jorden till den uppgiften.

    Jag höll på att få totalspel på en kompis som trodde att hon skulle "trösta" killen hon gjorde slut med. Det resulterade i att vi vänner fick släpa honom till psykakuten till sist eftersom han fick hopp då när hon satt där och lipade med honom och kramades och sen förtvivlan igen fram och tillbaka i flera veckor tills han försökte ta livet av sig. Det tog flera år innan jag förlät min vän för den dundertabben, trodde faktiskt att hon var smartare.

    Har din tjej goda vänner i närheten eller någon släkting som hon skulle vända sig till så kanske du diskret kan kolla att de är hemma/tillgängliga, så hon kan vända sig till sina egna kontakter. Jag har själv varit i läget att ingen nära vän eller ens min mamma svarade i telefon när jag var i krisläge och det är faktiskt jobbigt när det händer. Man känner sig ensam i hela världen.

    Förklara att du tänker sova hos dina föräldrar någon natt för att ge henne utrymme och att ni kan ha ett samtal om boende osv om 1-2 dagar, när hon har haft tid att tänka. För du är nästan känslomässigt klar med detta nu, men hon kommer nog att bli chockad så var beredd på att det kan vara omöjligt att diskutera praktiska saker i det samtalet. Eller så går det ändå bra, man vet inte innan man är där helt enkelt.

    Packa dina saker i förväg och ta hand om lätt flyttbara värdesaker så du kan gå din väg smidigt om det nu skulle bli skrikmatch och porslin som flyger, men du känner henne tillräckligt väl för att veta om det är en risk, hoppas jag.

    Det är tufft att göra slut, men känns det redan fel så slösar du bara bådas tid med att dra ut på det. Detta är det bästa sättet när man inte längre är intresserad. Man måste få testa sig fram lite i er ålder och ni är nog båda nykära och i nya relationer inom ett år. Lycka till nu och berätta gärna hur det gick.

Svar på tråden Göra slut på bästa möjliga sätt