• Anonym (hmm)

    Så less på dessa ”katthjälpare”

    Anonym (Lag) skrev 2020-11-23 21:15:51 följande:

    Det är lag på att katter som är ute ska vara kastrerade. Är inte bra för någon att det tillkommer oplanerade bondkatter . Kastrering, chipmärkning och vaccin i ett paket på hankatt kostar 1100 på ex distriktsveterinärerna. Vill du inte lägga denna slant för att öka säkerheten för din katt och för att minska risken för produktion av oönskade kattungar så kanske du bör överväga att inte ha katt.


    Jag tror att poängen med tråden är att det finns människor som fångar in andras katter och att det inte är okej
  • Anonym (hmm)
    Jemp skrev 2020-11-23 22:07:24 följande:
    Vad är inte okej menar du? Att det finns ideella som försöker ta hand om djur som far illa? Som städar upp efter ts?

    De har dessutom varnat, efterlyst och försökt utbilda trots att ts inte tar ansvar utan aktivt väljer att utsätta sina djur för detta.
    Förlåt, my bad, hoppade in i diskussion utan att ha läst igenom vad ts skrev ordentligt. Klart att man inte släpper ut katter som inte är kastrerade. Och det jag reagerade på var att folk fångade andras katter, förstod inte att de fångade de av bra anledningar, trodde bara det var tanter som inte ville ha katter i området. Skulle läst igenom två gånger innan jag yttrade mig
  • Anonym (hmm)
    mari123 skrev 2020-11-26 02:59:32 följande:

    Jag är så känslig så jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha min katt ute. Jag älskar henne så mycket. Blotta tanken att hon skulle vara ute och kanske hamna i klorna på snorungar som plågar henne finns inte på kartan. Jag läste om en katt som hittats halshuggen och om andra katter som plågats ihjäl på olika sätt......! Trafiken är också en fara men bättre om den blir överkörd för då finns chansen att den dör direkt...............................!


    sålänge du bor i ett lugnt område borde det vara lugnt. Det värsta som hänt är att min katt drunknade i en pool, men ingen av våra katter vi haft nu har gjort det. De går inte heller nära "stora vägen" man kan bli förvånad över hur små ytor ens katt faktiskt rör sig på när de är ute. Men vet också att ungar försökt dränka min farbrors katt i någon damm/sjö. Vet inte ens varför jag skrev detta, det kanske är skönt att veta att du inte behöver vara allt för orolig men du har ändå anledning att vara orolig och du gör det du känner är bäst :)
Svar på tråden Så less på dessa ”katthjälpare”