Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    han vill köpa bil, hur mycket ska jag betala?

    Kommer du att kunna övningsköra med bilen så att du kan jobba mot eget körkort? Kommer bilen att användas för att göra saker som kommer hela familjen till godo, som att veckohandla, skjutsa barn och göra utflykter? I sådana fall har ju bilen ett värde även för dig och du skulle kunna bidra för att du tycker att dessa saker är värdefulla för dig. Bidrar du med en del så behöver ni heller inte dividera om du ska betala när du har nytta av bilen vid varje tillfälle.

    Frågan är väl också om ni har en gemensam transportbudget. Om du tar barnet till förskolan med buss eller åker och handlar med kommunala färdmedel, skulle han bidra till det?
     
    Om bilen mest ska användas av din sambo, så tycker inte jag att du bidrar mer än för bensin och något lite per mil när du drar nytta av den.

  • Anonym (Jenny)

    Vill man att båda i ett par ska bidra lika mycket ekonomiskt så måste utgifterna anpassas efter den som har lägst inkomst. Det är inte rimligt att göra en budget som en i paret inte har råd med eller är bekväm med. Anser den som har minst pengar att hon inte har råd med eller behöver en bil så ska hon inte tvingas betala för en. Särskilt inte om den andra vill köpa en lite finare och dyrare bil än absolut nödvändigt.

    Det verkar också som att paret i fråga inte behöver en bil och kan klara sig utan en bil, så det är en valbar utgift och inte ett behov.

    Sedan är det förstås en annan sak om ts ser att en bil skulle vara bra och praktisk även för henne och bidra en summa för den bekvämligheten. Jag tycker också att situationen påverkas av hur stor inkomst hon har. Lever hon på studielån och inte har några besparingar, eller om hon drar in 40 000 i månaden och har en mille på banken liksom - hur stort utrymme finns i budgeten liksom.

  • Anonym (Jenny)
    Steven01 skrev 2020-11-26 16:10:33 följande:
    Bra, men då ska hon inte åka med i bilen heller. Hela den här tråden bottnar i att många kvinnor inte vet vad det kostar att åka bil pga att dom aldrig har betalat det själva.
    Och det var därför jag skrev att hon kunde bidra med en summa om bilen är praktisk och bra för henne ...

    Jag tror att hon tvärt om är högst medveten om vad en bil kostar och därför har valt bort bil och skapat sig en vardag som funkar utan bil. Att i det läge lägga pengar på en bil är att direkt sponsra sambons hobby. Något hon självklart kan välja att göra om hon vill och har råd.
Svar på tråden han vill köpa bil, hur mycket ska jag betala?