Inlägg från: Anonym (—) |Visa alla inlägg
  • Anonym (—)

    Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg

    Nu har jag haft en stark barnlängtan i över ett år och jag orkar inte leva med den längre. Jag har en partner men vårt förhållande är inte särskilt stabilt, men vi jobbar på det. Har varit gravid med hans barn en gång men då blev det abort, mestadels på grund av att han ville ha det så.

    Jag pluggar och min kille arbetar. Vi bor inte ihop. Vi har inte varit tillsammans så länge. Helt ärligt så orkar jag inte bry mig om det är stabilt eller inte. Jag vill bara ha barn. Har längtat så länge och vill inte längta längre. Tvivlar inte på hans känslor för mig, det är bara det att vi bråkar mycket och är väldigt envisa båda två samt har många olika åsikter.

    Min kille vill absolut inte ha barn nu och det kommer att dröja länge tills han vill ha barn. Det har han själv sagt.

    Jag tar p-piller och har börjat fundera på att sluta ta dem, i smyg. Har varit utan preventivmedel för ett tag sedan och då hade vi oskyddat sex och han kom i mig. Man kan ju undra varför han gör så om han inte vill ha barn.. men men.

    Funderar i alla fall på att sluta ta mina p-piller, utan att berätta det för honom men om jag skulle bli gravid så hade han nog fattat att jag hade slutat med pillerna utan att berätta det för honom.

    Jag vill inte behöva ta hand om ett barn själv. Jag vill att det ska vara han, jag och barnet, tillsammans. Är dock rädd för att han skulle lämna mig om jag blev gravid och valde att behålla. Han har uttryckt att om jag hade blivit gravid och valt att behålla barnet så hade han gjort slut med mig men träffat sitt barn. Så vill jag ju inte ha det.. därför tvekar jag på det här.

    Samtidigt så kan det också vara så att detta bara är något han säger. I praktiken så är jag inte helt säker på att han faktiskt hade lämnat mig. Han hade blivit jättearg om jag behöll barnet, det vet jag, men jag är inte helt hundra på att han hade lämnat mig. Jag vill inte vara själv med barnet. Jag vill ju ha en riktig familj, tillsammans med honom. Det hade blivit väldigt svårt, på alla sätt, om han hade lämnat mig.

    Men som sagt, vet inte om han är helt allvarlig med att han hade lämnat mig. Han brukar ofta säga saker han inte menar och saker som han inte fullföljer i praktiken, men man vet ju aldrig.

    Vill bara bli gravid och önskar att han ska bli glad för det. Jag ser hur alla blir gravida och skaffar familj och jag blir bara mer och mer ledsen för varje dag som går. Jag vill också ha det där. Inte senare, utan nu..

    Behövde väl bara skriva av mig. Om ni har något bra att säga så får ni gärna kommentera.

  • Svar på tråden Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg
  • Anonym (—)
    Anonym (tyvärr) skrev 2020-11-26 00:53:25 följande:

    Jag förstår dig! Själv tänkt tanken. MEN det går inte. Finns så många minus med detta. 

    1. Ert förhållande är inte stabilt

    Tror nog att du allra helst vill att ditt barn ska få växa upp i en stabil familj

    2. Ett barn kommer inte att fixa era problem, eventuellt göra de värre

    3. Han vill inte ha barn

    Oavsett hur mycket du vill ha barn så vill inte han, och du kan inte sluta ta dina

    p piller så att du blir gravid emot hans vilja, det är inte rätt, oavsett hur frestande det är. Tror inte du skulle bli jätteglad i hans situation

    4. Han kommer inte kunna lita på dig

    Du slutar ta dina p piller utan att han vet och blir gravid med hans barn utan att han är medveten om att det kan hända, tror inte det gör något bra för tilliten

    5. Bara gör det inte.

    Du kan fresta honom och visa söta bebisbilder osv men du kan verkligen inte sluta ta dina p piller så att du blir gravid, det är inte rätt. Oavsett hur mycket du vill ha ett barn så gör det inte det du vill göra mer rätt. Om du vill ha barn med denna killen så får du helt enkelt vänta, ni kanske kan kompromissa så att du inte behöver vänta i flera år. Men att bli gravid med hans barn "emot hans vilja" är inte okej. Han litar på att du tar dina p piller och han vill inte ha barn just nu, det är bara så det är. 

    Det är så frestande, jag förstår dig! Men det är inte rätt, och det kommer nog inte att sluta så bra som du tror att det gör, förlåt. Men det är den hårda sanningen


    Tack för ditt svar! Det är väldigt frestande, för jag vet att jag kommer att behöva vänta i flera år till annars, om jag ska ha barn med honom..
  • Anonym (—)

    Har läst vad ni har skrivit i tråden. Förstår att detta upprör många och ja, jag är egoistisk i detta.

    Om det blir så att jag slutar med p-pillerna i smyg och lyckas bli gravid så kommer jag att säga till honom att jag blev gravid trots att jag tog p-pillerna som jag skulle. Då får han aldrig veta att jag medvetet slutade ta dem, utan då tror han att det var en olyckshändelse. Han kanske inte skulle tro på det men då får jag försöka övertyga honom.

    För någon vecka sedan låtsades jag glömma att ta två piller men det verkar inte ha blivit något av det. Nu fortsätter jag ta dem som vanligt.

    Angående aborten så tjatade han på mig och typ tvingade mig att göra abort. När jag blev gravid den gången så hade vi haft oskyddat sex i flera månader kring ägglossning och han var helt med på det, vi planerade alltså att skaffa ett barn, men sedan tvärvände han när jag väl blev gravid på riktigt.

    Han tar också för givet att om jag skulle bli gravid av misstag, trots preventivmedel, så ska jag göra abort. Detta har han sagt till mig. Han bryr sig inte om jag skulle bli gravid för då gör jag bara abort, enligt honom.

  • Anonym (—)

    Jag är medveten om att han kan komma att lämna mig och kanske även barnet men min barnlängtan är så pass stark att jag är beredd att riskera det

Svar på tråden Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg