Inlägg från: Anonym (Sluta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sluta)

    Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg

    Anonym (Hm) skrev 2020-11-26 06:04:27 följande:

    Han kanske aldrig vill ha barn. Det är typiskt manligt, en härskarteknik som gränsar till psykisk misshandel att säga att saker ska hända ?sen? men egentligen aldrig planera att det ska ske.

    Tycker du ska ställa ultimatum. Börja försöka inom ett halvår (t ex) annars får ni gå vidare på varsitt håll och du får hitta någon som är redo att starta familj.

    Däremot ska du inte lura dig till en graviditet. Du vill inte ha barn med en som inte är beredd att ta ansvar. Du vill inte behöva ljuga resten av livet om att du lurade honom.


    Men snäll ge dig.

    Hade dom vart tillsammans i flera år och han gång på gång hade lovat men dragit tillbaka sitt löfte, men när förhållandet är ostabilt och man inte ens bor med bara dra eller har vart tillsammans länge så är det absolut inte som du påstår.

    Hon ska inte ställa ett ultimatum alls. Hon ska respektera hans önskan att inte vilja bli pappa än, speciellt när omständigheterna är som de är. Pinsamt av dig att uttrycka dig så!

    TS.

    Du ska inte lura din pojkvän. Han kan mycket väl lämna dig. Du nämner att ni tjafsar mycket pga olika åsikter och dylikt. Ett barn kommer inte underlätta situationen, snarare göra den värre. Ett barn är fantastiskt men oerhört krävande, vilket du säkert vet men inte tänker på då du förskönar bilden av framtiden du har i ditt huvud.

    Har du tänkt på ett helt annat scenario där han faktist lämnar dig och sedan skaffar en annan tjej och vill ha barnet varannan vecka där ditt barn ska h en (förhoppningsvis) bra bonusmamma och för eventuella syskon kommer?

    Att du inte kommer få fira vissa högtider med ditt barn och gå miste om barnets halva liv ?

    Oerhört egocentriskt av dig att ens skriva en tråd där du medvetet talar om att du tänker lura en människa som inte vill bli pappa än.

    Din familjedröm kommer inte bli av om du lurar honom. Vem vill ha ett barn via svek och lögn? Att skaffa barn ska vara fint och planerat, sen kan barn bli till av att p.medel osv inte fungerade till 100% men då har iallafall inte ena partnern lurat den andre och man har gjort vad man kan för att skydda sig.

    Tänk ett steg till TS.
  • Anonym (Sluta)
    Anonym (Hm) skrev 2020-11-26 07:58:58 följande:

    Om barnlängtan är så stark att hon inte klarar att leva med den och funderar på att lura till sig en graviditet, så tycker jag ett ultimatum innebär att respektera bådas önskan. Han får en chans att bestämma sig om han vill vara kvar i förhållandet, hon får, om det blir så, en möjlighet att gå vidare med någon som delar samma önskan som henne, nämligen att bilda familj.

    Han har redan tvingar fram en abort och förhållandet är inte stabilt så enligt mig har det inte direkt framtiden för sig...


    Tvingat fram en abort har han inte gjort. TS hade ett val, hon kunde ha behållt det. Han har absolut inte tvingat henne även om ha s önskan blev till lags.

    Men oavsett så är det aldrig rätt till att ställa ultimatum eller tvinga någon till något den inte vill, speciellt inte ett barn, en liten människa.

    Jag tror TS pojkvän kommer lämna henne om hon skulle ställa det ultimatumet.

    Och ja, en barnlängtan kan bara stor men det betyder inte att man ska lura någon eller ställa krav.

    Jag tycker personligen att ett barn ska vara önskat från båda (om inte p-medel har vart verklöst)

    TS och hennes pojkvän ska nog ta och jobba på sin relation innan dom blandar in en tredje part i det hela.
  • Anonym (Sluta)
    smulpaj01 skrev 2020-11-26 09:06:27 följande:

    Blir så förbannad när jag läser sånt här. Blev själv lurad med mixtrande av p-piller och fick barn. I vårt fall var det mannen som så gärna ville ha barn, jag ville vänta och detta pratade vi ofta om. Han tjatade och jag sa nej.

    Nu har jag en helt underbar son som jag älskar mest av allt här i världen. Men till ett högt pris, förlorade mitt drömjobb och kunde aldrig gå tillbaka till det.

    Mannen, den s.k "pappan" har aldrig funnits i mitt barns liv.

    I ert fall, pluggar du (hur ser ekonomin ut), ni har ett uselt förhållande med mycket bråk, ni bor inte ihop, du vet att han skulle bli förbannad och även lämna dig, ni har inte varit tillsammans länge och har inte grundstabiliteten, ni skulle aldrig få den mysiga kärnfamiljen som du drömmer om utan du skulle få din unge på halvtid från 2-3 år eller tidigare. Det finns liksom inte EN ENDA sak som gör att detta vore en bra ide. Mannen kommer hata dig, det kan jag nästan garantera!

    Hur gammal är du?


    Fattar inte hur man kan lura sin partner till en graviditet. Fullständigt vidrigt!
  • Anonym (Sluta)
    Anonym (AB) skrev 2020-11-26 10:55:15 följande:

    Han har ett val, han är inte tvungen att skaffa barn med TS bara för att hon ställer ett ultimatum.

    Så även om de skaffar barn, så har han inte blivit tvingad till det. Lika lite som TS blev tvingad att göra abort.


    Jag säger inte att TS tvingar fram det, jag säger att man aldrig ska tvinga någon. Skillnad.

    Och jag skrev väl även att jag tror att pojkvännen kommer lämna TS om hon ställer ett ultimatum, eller hur ?
  • Anonym (Sluta)
    Anonym (Hm) skrev 2020-11-26 12:54:23 följande:

    Vi är eniga om att man inte ska vare sig tvinga eller lura någon.

    Jag menar dock att det att ställs ett ultimatum inte är att tvinga någon, utan ett sätt för TS att klargöra sin vilja och tala om hur länge hon är villig att vänta. Att ställa krav är inget konstigt tycker jag, men det är ju inte samma sak som att pojkvännen måste gå med på dem. Vissa saker är dealbreakers i förhållanden och går man inte med på dem är det fritt fram att avsluta förhållandet.


    Men pojkvännen har ju redan klargjort att han inte vill på ett tag och dom har inte ens vart tillsammans länge samt att deras förhållande inte är stabilt. Att då komma med ett ultimatum när relationen ser ut som den gör är ju bara dumt när dom istället borde försöka jobba på relationen.

    Jag som person hade blivit rätt skrämd av ifall min partner (om det hade vart samma lika situation) gav det ultimatumet till mig när jag har klargjort att jag inte vill ha barn än.

    Lägg också då till att TS nyss har gjort abort vilket var vad pojkvännen önskade och för mig låter det inte som att en människa är redo eller ens vill tänka på att förädlas bli gravid igen.

    Jag tror mer att det är TS som har problem med sig själv och ser bara vad hon vill, istället för att bara avsluta relationen och gå visste med någon som vill ha barn.

    Att ställa krav så tidigt i ett förvånande gällande en sådan stor saknar för mig konstigt
  • Anonym (Sluta)
    VickanD skrev 2020-11-26 15:10:39 följande:

    Nej, det är inte dumt att komma med ultimatum. Om ts har en stark barnlängtan och vill ha barn snart, medan pojkvännen inte vill ha barn fören om flera år, då kan ett ultimatum vara på sin plats. Ts kanske inte orkar vänta längre och då får han välja mellan att fortsätta vara tillsammans med henne och skaffa barn eller att de gör slut. Det låter fullt rimligt. Vill han inte ha barn så har han ju valet att bryta upp förhållandet. Det kanske är viktigare för ts att få barn inom än snar framtid, än att få barn med just den här killen.

    Varför bli skrämd? Vill man inte så är det helt okej men då tar förhållandet slut. Man får en chans att välja och bestämma sig.

    Ts gjorde abort mestadels på grund av att pojkvännen ville det. Förmodligen har han tjatat och försökte tvinga henne till det, och då är det inte alltid lätt att stå emot det, när ens partner försöker övertala en.


    Han har inte tvingat för precis som han har ett val där ett ultimatum ställs så har TS ett val att behålla oavsett vad hans åsikt är.

    Man ställer inte ett ultimatum när en person klart och tydligt gjort klart vad denne redan vill. Han har ju uttryckligen sagt att han inte vill ha barn nu. Det är respektlöst.

    Det TS kan göra i så fall är att göra slut för det är nog vad som kommer hända om hon ändå ställer ett ultimatum.

    Jag hade blivit skrämd av att relationen med min partner som dessutom inte är bra, kommer med ett ultimatum när denne vet vart jag redan står i frågan. Jag hade känt mig trängd och tvungen att välja mellan det ens eller det andra.

    Visst kan TS ställa ett ultimatum men anser du själv utifrån vad TS skriver att en graviditet är lämplig i deras situation när hon dessutom skriver att hon är redo att lura en människa gällande ett litet liv?

    TS kan lika gärna göra slut
  • Anonym (Sluta)
    Pastis skrev 2020-11-27 03:17:52 följande:

    Hur vet du att han inte tvingat fram en abort? Du inser att sånt sker, va? Du skriver sen att det aldrig är rätt att "tvinga nån till nåt de inte vill". Nej, just det. Inte rätt att tvinga fram en abort. Vilket antyds av ts kan vara fallet i detta fall.


    Pastis skrev 2020-11-27 03:17:52 följande:

    Hur vet du att han inte tvingat fram en abort? Du inser att sånt sker, va? Du skriver sen att det aldrig är rätt att "tvinga nån till nåt de inte vill". Nej, just det. Inte rätt att tvinga fram en abort. Vilket antyds av ts kan vara fallet i detta fall.


    För hon skriver att han tjata och typ tvinga ge om tjat. Hon kunde jubla sagt nej eller hur? Men pojkvännen kan ju inte säga nej till att hon i hemlighet har fifflat med sina piller för att faktist tvinga honom till att bli pappa.

    Och ja det sker men inte i TS fall för även om det kan vara påfrestande med att ständigt bli sagd till att göra något så behöver man inte göra det.

    TS hade ett val gällande aborten och hon med sin starka barnlängtan kunde ha valt att behålla det då för samma sak kommer ju hända nästa gång också.
  • Anonym (Sluta)
    Kwerina skrev 2020-11-27 17:45:28 följande:

    Du verkar vara helt oerfaren vad gäller relationer. Förstår du inte att man, i ett utsatt läge, faktiskt KAN bli psykiskt pressad av en envis och kanske hotfull partner och därmed göra något man inte alls vill, men är för pressad för att kunna argumentera emot.

    För att sedan efteråt, för att kanske försöka rationalisera för sig själv, lurar sig själv att man nog ändå trots allt ville göra abort...... Det är just sådana här situationer som kan få kvinnor att må riktigt psykiskt dåligt och sedan fixerade vid att bli gravida.

    Att pressas till abort och sedan, av hänsyn till killen, inte lägga skulden på honom- där den hör hemma- kan knäcka en människa.

    Det händer- förmodligen oftare än du tror, att kvinnor blir pressade och tvingade till abort. Och att de först inte riktigt erkänner det för sig själva eller andra, för att de inte vill sätta killen i dålig dager.


    Kom inte här och påstå något sådant dumt.

    Har jag skrivit att det INTE händer?! Nej just det. Jag har sagt att det händer MEN i detta fall tror jag inte TS blev tvingad.

    Tjatad på - absolut, men om hennes önskan om ett barn är så starkt så hade hon nog inte gjort det och absolut inte stannat hos honom och/eller tvingat honom till något när hon själv då i sådana fall skulle ha blivit så illa tvingad.

    Så var inte en idioti och påstå sådana saker om mig när du inte vet vad jag har vart med om.

    Jag jag själv blivit utsatt och jobbar ideellt med kvinnor som har och blir utsatta för misshandel av alla dess slag.

    Däremot så tror jag inte TS hör till den gruppen utan här är någon dom istället försöker lura till sig ett barn genom att lura en individ till något den inte vill. Om TS hade blivit tvingad så hade hon aldrig gjort samma sak mot någon då hon vet hur det känns att vara det själv.

    Istället så kan hon tala om för din pojkvän att hon slutar med piller och blir hon gravid så existerar inte abort.
  • Anonym (Sluta)
    Kwerina skrev 2020-11-27 18:44:29 följande:

    Alla kan sitta o påstå det ena o andra på Internet, att man jobbar ideellt mm, det säger inte så mycket. Det man kan veta är att du INTE vet om TS blivit pressad till abort eller inte enbart på det hon skriver. Som jag skrev, man tycker ofta det är så jobbigt att man knappt vill erkänna det helt för sig själv, utan börjar försvara killen. Vad tycker du är värst, att sluta m p-piller i smyg o därmed lura till sig en graviditet eller att pressa/tvinga någon till abort?


    Om det är så att alla kan påstå sig sig vara något eller vart med om något mm så kan ju TS lika gärna ha hittat på aborten för att få medhåll från människor som dig.

    Så om du tror att jag kan påstå något om mig själv som faktist stämmer, men man blir betvivlad ändå så menar ju du på att TS kan påstå något också. Det är ju vad du menar.

    Så genom ditt påstående så tror jag då att TS ljuger. Tack för att du gjorde det enkelt.

    Jag tycker det är värst att ljuga sig till en graviditet för varken du eller jag vet att TS har blivit tvingad. Däremot så vet vi att hon eventuellt tänker lura sig till en graviditet med någon som inte vill ha barn.
  • Anonym (Sluta)
    Anonym (Juno) skrev 2020-11-27 19:07:01 följande:

    Men hallå. När TS blev gravid första gången hade de ju medvetet haft oskyddat sex i flera månader för att hon skulle bli gravid. Det hade inte varit synd om honom om TS faktiskt behållit barnet, även om han plötsligt inte längre ville ha barn.


    Nu tror jag du är vad du tänker menar på att hon ska försöka lura honom eventuellt. Men i övrigt håller jag med, kör man oskyddat så vet man vad som kan hända
Svar på tråden Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg