• Anonym (Hm)

    Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg

    Han kanske aldrig vill ha barn. Det är typiskt manligt, en härskarteknik som gränsar till psykisk misshandel att säga att saker ska hända ?sen? men egentligen aldrig planera att det ska ske.

    Tycker du ska ställa ultimatum. Börja försöka inom ett halvår (t ex) annars får ni gå vidare på varsitt håll och du får hitta någon som är redo att starta familj.

    Däremot ska du inte lura dig till en graviditet. Du vill inte ha barn med en som inte är beredd att ta ansvar. Du vill inte behöva ljuga resten av livet om att du lurade honom.

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Sluta) skrev 2020-11-26 07:14:50 följande:

    Men snäll ge dig.

    Hade dom vart tillsammans i flera år och han gång på gång hade lovat men dragit tillbaka sitt löfte, men när förhållandet är ostabilt och man inte ens bor med bara dra eller har vart tillsammans länge så är det absolut inte som du påstår.

    Hon ska inte ställa ett ultimatum alls. Hon ska respektera hans önskan att inte vilja bli pappa än, speciellt när omständigheterna är som de är. Pinsamt av dig att uttrycka dig så!

    TS.

    Du ska inte lura din pojkvän. Han kan mycket väl lämna dig. Du nämner att ni tjafsar mycket pga olika åsikter och dylikt. Ett barn kommer inte underlätta situationen, snarare göra den värre. Ett barn är fantastiskt men oerhört krävande, vilket du säkert vet men inte tänker på då du förskönar bilden av framtiden du har i ditt huvud.

    Har du tänkt på ett helt annat scenario där han faktist lämnar dig och sedan skaffar en annan tjej och vill ha barnet varannan vecka där ditt barn ska h en (förhoppningsvis) bra bonusmamma och för eventuella syskon kommer?

    Att du inte kommer få fira vissa högtider med ditt barn och gå miste om barnets halva liv ?

    Oerhört egocentriskt av dig att ens skriva en tråd där du medvetet talar om att du tänker lura en människa som inte vill bli pappa än.

    Din familjedröm kommer inte bli av om du lurar honom. Vem vill ha ett barn via svek och lögn? Att skaffa barn ska vara fint och planerat, sen kan barn bli till av att p.medel osv inte fungerade till 100% men då har iallafall inte ena partnern lurat den andre och man har gjort vad man kan för att skydda sig.

    Tänk ett steg till TS.


    Om barnlängtan är så stark att hon inte klarar att leva med den och funderar på att lura till sig en graviditet, så tycker jag ett ultimatum innebär att respektera bådas önskan. Han får en chans att bestämma sig om han vill vara kvar i förhållandet, hon får, om det blir så, en möjlighet att gå vidare med någon som delar samma önskan som henne, nämligen att bilda familj.

    Han har redan tvingar fram en abort och förhållandet är inte stabilt så enligt mig har det inte direkt framtiden för sig...
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Sluta) skrev 2020-11-26 08:53:36 följande:

    Tvingat fram en abort har han inte gjort. TS hade ett val, hon kunde ha behållt det. Han har absolut inte tvingat henne även om ha s önskan blev till lags.

    Men oavsett så är det aldrig rätt till att ställa ultimatum eller tvinga någon till något den inte vill, speciellt inte ett barn, en liten människa.

    Jag tror TS pojkvän kommer lämna henne om hon skulle ställa det ultimatumet.

    Och ja, en barnlängtan kan bara stor men det betyder inte att man ska lura någon eller ställa krav.

    Jag tycker personligen att ett barn ska vara önskat från båda (om inte p-medel har vart verklöst)

    TS och hennes pojkvän ska nog ta och jobba på sin relation innan dom blandar in en tredje part i det hela.


    Vi är eniga om att man inte ska vare sig tvinga eller lura någon.

    Jag menar dock att det att ställs ett ultimatum inte är att tvinga någon, utan ett sätt för TS att klargöra sin vilja och tala om hur länge hon är villig att vänta. Att ställa krav är inget konstigt tycker jag, men det är ju inte samma sak som att pojkvännen måste gå med på dem. Vissa saker är dealbreakers i förhållanden och går man inte med på dem är det fritt fram att avsluta förhållandet.

Svar på tråden Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg