• Kwerina

    Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg

    Anonym (Sluta) skrev 2020-11-27 05:28:11 följande:

    För hon skriver att han tjata och typ tvinga ge om tjat. Hon kunde jubla sagt nej eller hur? Men pojkvännen kan ju inte säga nej till att hon i hemlighet har fifflat med sina piller för att faktist tvinga honom till att bli pappa.

    Och ja det sker men inte i TS fall för även om det kan vara påfrestande med att ständigt bli sagd till att göra något så behöver man inte göra det.

    TS hade ett val gällande aborten och hon med sin starka barnlängtan kunde ha valt att behålla det då för samma sak kommer ju hända nästa gång också.


    Du verkar vara helt oerfaren vad gäller relationer. Förstår du inte att man, i ett utsatt läge, faktiskt KAN bli psykiskt pressad av en envis och kanske hotfull partner och därmed göra något man inte alls vill, men är för pressad för att kunna argumentera emot.

    För att sedan efteråt, för att kanske försöka rationalisera för sig själv, lurar sig själv att man nog ändå trots allt ville göra abort...... Det är just sådana här situationer som kan få kvinnor att må riktigt psykiskt dåligt och sedan fixerade vid att bli gravida.

    Att pressas till abort och sedan, av hänsyn till killen, inte lägga skulden på honom- där den hör hemma- kan knäcka en människa.

    Det händer- förmodligen oftare än du tror, att kvinnor blir pressade och tvingade till abort. Och att de först inte riktigt erkänner det för sig själva eller andra, för att de inte vill sätta killen i dålig dager.
  • Kwerina
    Anonym (Sluta) skrev 2020-11-27 18:37:14 följande:

    Kom inte här och påstå något sådant dumt.

    Har jag skrivit att det INTE händer?! Nej just det. Jag har sagt att det händer MEN i detta fall tror jag inte TS blev tvingad.

    Tjatad på - absolut, men om hennes önskan om ett barn är så starkt så hade hon nog inte gjort det och absolut inte stannat hos honom och/eller tvingat honom till något när hon själv då i sådana fall skulle ha blivit så illa tvingad.

    Så var inte en idioti och påstå sådana saker om mig när du inte vet vad jag har vart med om.

    Jag jag själv blivit utsatt och jobbar ideellt med kvinnor som har och blir utsatta för misshandel av alla dess slag.

    Däremot så tror jag inte TS hör till den gruppen utan här är någon dom istället försöker lura till sig ett barn genom att lura en individ till något den inte vill. Om TS hade blivit tvingad så hade hon aldrig gjort samma sak mot någon då hon vet hur det känns att vara det själv.

    Istället så kan hon tala om för din pojkvän att hon slutar med piller och blir hon gravid så existerar inte abort.


    Alla kan sitta o påstå det ena o andra på Internet, att man jobbar ideellt mm, det säger inte så mycket. Det man kan veta är att du INTE vet om TS blivit pressad till abort eller inte enbart på det hon skriver. Som jag skrev, man tycker ofta det är så jobbigt att man knappt vill erkänna det helt för sig själv, utan börjar försvara killen. Vad tycker du är värst, att sluta m p-piller i smyg o därmed lura till sig en graviditet eller att pressa/tvinga någon till abort?
  • Kwerina
    Anonym (du är vad du tänker) skrev 2020-11-27 18:50:22 följande:

    Kan man bli pressad till en abort i Sverige där det finns så mycket stöd och hjälp för kvinnor var man ändå inte mogen att bli förälder, skulle jag säga.


    Så om man blir utsatt för en galen partner som tvingar en till abort, kanske via psykisk terror eller känslomässig utpressning, så är man inte "mogen att bli förälder". Snygg victim-blaming på kvinnan......
Svar på tråden Funderar på att sluta ta mina p-piller i smyg