Inlägg från: Anonym (Ania) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ania)

    Var kan man donera sina ägg och få stor ersättning?

    Anonym (Funderar) skrev 2020-11-30 12:18:33 följande:
    Vilket landsting är det som betalar 4000 och vilket landsting betalar mest?

    Måste man genomgå massa psykologsamtal när man ska donera eller är det bara att börja donera om man vill?
    Du som vill bli givare behöver ha ett psykosocialt samtal ja. Och i Sverige är donationer öppna, dvs barnet har rätt att senare få ta del av sitt ursprung. Och kan ta kontakt med dig.  Se tex. här hos Livio;

    Livio Fertilitetscentrum
  • Anonym (Ania)
    Anonym (Funderar) skrev 2020-11-30 12:41:24 följande:
    Men varför ska man ha psykologsamtal just vid äggdonation, för det behövs väl inte vid spermadonation? Perfekt att de är öppna för jag hade nog inte kunnat leva med att jag hade ett barn någonstans som jag aldrig mer fick veta av. Men vill helst slippa det där samtalet, för ärligt talat så vill jag göra det mest för pengarnas skull och det ser de allvarligt på i Sverige.
    Jag tycker du säger emot dig själv där. Du vill ge bort en massa ägg. Men du kan inte leva med att du har ett barn någonstans som du aldrig mer får veta av?
    Du måste förstå att det du lämnar ifrån dig är celler.
    Det är inte barn.
    De barn som eventuellt kommer till av dina ägg är inte DINA barn.
    De har andra föräldrar som de förhoppningsvis ska få en fin och kärleksfull uppväxt hos.
  • Anonym (Ania)
    Anonym (Funderar) skrev 2020-11-30 12:54:42 följande:
    Absolut men barnen har ju i sådant fall möjlighet att söka upp mig, vilket de inte har annars.
    "inte har annars".. hur menar du?
    Donerar du i Sverige så har dom rätt.
    I vissa andra länder är det valbart, dvs du kan vara öppen om du vill.
    Och i en del länder är donationerna stängda.

    Sen håller jag med om att det är stor skillnad på män och kvinnor. Män har också ett samtal, i alla fall dom som jag känner till. Men det är möjligt att det inte är lika omfattande.
    Kvinnor har en begränsad äggreserv, männen producerar nya celler löpande.
    Det ÄR fysisk skillnad på kvinnor och män både generellt och sett till det reproduktiva. Är man en sund och frisk kvinna som gör detta av rätt inställning så är det inget straff att genomgå en undersökning, det är bara ett steg på vägen.
  • Anonym (Ania)
    Anonym (Funderar) skrev 2020-11-30 13:54:52 följande:
    Jag menar att om donationen inte är öppen så har barnet inte samma möjligheter att söka upp mig som han/hon hade haft annars.

    De länder som har öppna donationer ger väl mindre ersättning än de som har anonyma? Jag har fått för mig det.

    Absolut, men jag tycker ändå att det är fel när de kräver mer av kvinnor. Dessutom skulle jag väl aldrig få donera i Sverige om jag säger att jag vill göra det mest för pengarnas skull?
    Nej om du kommer till det samtalet på kliniken och uttrycker dig så lär du mest troligt inte att få donera, nej.
    I Sverige ska tanken vara altruistisk och inte ekonomiskt motiverad. Jag har svårt att tro att man är villig att ta sprutor och gå igenom ägguttagsprocessen för en summa på som mest 11000kr?
    Så då återstår väl för dig att göra detta utomlands, men då kanske med stängda donationer där du aldrig någonsin får någon återkoppling.

    Jag önskar att jag hade varit yngre, då hade jag donerat, eftersom jag vet hur stor gåvan är av att få ett barn. Nu väntade vi för länge med syskon så jag hann bli 39. Jag tror i och för sig att mina ägg hade hållt bra kvalitet ändå, blir man spontant gravid närmare 40 och har flera friska barn som alla blivit till på första försöket ser jag det som ett sundhetstecken. Men jag förstår också statistiken och att man valt att sätta en lägre gräns.
  • Anonym (Ania)
    Anonym (Funderar) skrev 2020-12-01 11:54:23 följande:
    Men surrogat och äggdonation är ju inte samma sak. Man bör väl kunna få stor summa även för äggdonation?
    Jag tror inte att någon här har svar på dina frågor. Du får väl helt enkelt börja leta runt bland fertilitetsklinikerna utomlands och läsa på?
    Och stor summa, allt är väl relativt. Har landet en egen fungerande äggbank så är det kanske inte så attraktivt att du som svensk ska komma dit med dina ägg? Nu tänker jag bara högt men kanske överskattar du bristen?
    Surrogat är en helt annan sak, där bär du någon annans barn vilket är förenat med mycket större påfrestning på kroppen och risk för komplikationer. Således är ersättningen högre.
  • Anonym (Ania)
    Colourfulrainbow skrev 2020-12-01 19:10:52 följande:

    När det kommer till ägg- eller spermadonation så bör man aldrig göra det enbart för pengarnas skull. 

    Jag har vänner som gått igenom IVF. Alla hormonbehandlingar, äggplock, vårdbesök osv. är ju väldigt psykiskt påfrestande. 

    Jag förstår att det är viktigt att vara anonym för dig. Men för de eventuella barnen som blir till av äggdonationen så kan det komma att bli viktigt för dem att få reda på sitt genetiska ursprung. Personligen anser jag att alla donatorer (könsceller) ska vara öppna.

    För att svara på din trådstart så kan du inte donera anonymt i Sverige, och du kommer inte tjäna särskilt mycket på det heller. 

    OM du är ute efter att tjäna pengar samt donera anonymt så måste det ske utomlands. Det finns hemsidor i USA där folk kan leta embryos, ägg och säd. Du kanske har ett utseende som faller någon i smaken och då kanske de betalar stora summor för att just du ska donera. 

    Det kanske finns en kvinna som letar ägg, och du kanske ser på pricken ut som henne och då kanske hon tycker det är värt att bekosta din tripp till USA.


    Jag är inte så säker på att ts vill vara anonym, läs bland inläggen på sida 1;
    "Perfekt att de är öppna för jag hade nog inte kunnat leva med att jag hade ett barn någonstans som jag aldrig mer fick veta av."
    Tyvärr existerar nog inte kombinationen öppen donation + mycket pengar. Om det ä inte är som du skriver att ts hittar en rik familj i USA som är ute efter ägg från precis just en person med hennes utseende, personlighet och gener...

Svar på tråden Var kan man donera sina ägg och få stor ersättning?