Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Var kan man donera sina ägg och få stor ersättning?

    Anonym (Funderar) skrev 2020-11-30 12:41:24 följande:

    Men varför ska man ha psykologsamtal just vid äggdonation, för det behövs väl inte vid spermadonation? Perfekt att de är öppna för jag hade nog inte kunnat leva med att jag hade ett barn någonstans som jag aldrig mer fick veta av. Men vill helst slippa det där samtalet, för ärligt talat så vill jag göra det mest för pengarnas skull och det ser de allvarligt på i Sverige.


    Det är en mycket större sak att donera ägg. En man behöver bara runka i en kopp medan en kvinna måste behandlas med hormoner och genomgå flera läkarundersökningar (för att kolla hormonnivåerna bla) Att ta ut ägget är också svårare än att runka.
  • Glinda från Oz
    Anonym (Funderar) skrev 2020-11-30 13:23:15 följande:
    Vad spelar det för roll, för i båda fallen handlar det om att donera något som senare ska bli ett barn. Rent av sexistiskt och diskriminerande att det ska krävas psykologsamtal för kvinnor som vill donera men inte för män som vill donera.

    Ska den som vill donera sperma också behandlas med hormoner så det blir lika för män och kvinnor?


    En som vill donera sperma måste prata med en läkare eller kurator också. 

  • Glinda från Oz
    Anonym (Hedvig) skrev 2020-11-30 14:48:57 följande:

    Ts, du vet att äggdonation inte är ett litet smidigt besök på en halvtimma va? Det kräver även behandling i förväg för dig som donator med olika läkemedel och sprutor. Har också för mig att själva äggplocket inte är helt smärtfritt. Du får, som någon beskrev ovan, räkna med flera besök och även sköta viss behandling hemma i förväg. Du måste också vara beredd på att du inte själv får planera när du skall göra vad och kan behöva åka iväg med hyfsat kort varsel.

    Ersättningen som man får skall täcka just sådant som inkomstbortfall pg att man måste åka iväg och ta ledigt från sitt arbete, sjukskrivning efteråt vid behov osv.
    Det är inte något som ger snabba enkla pengar.

    Största ersättningen får man utomlands, men då måste man även bära barnet sk surrogat.


    Surrogatmödraskap och donera ägg är aldrig samma oavsett land. Vid ett surrogatmödraskap sätter man in ett befruktat ägg som inte är ens eget och man bär barnet som vid vilken annan graviditet som helst. 


    Vid äggdonation donerar man sitt eget ägg och låter någon annan bära barnet. 

Svar på tråden Var kan man donera sina ägg och få stor ersättning?