Inlägg från: Anonym (A.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A.)

    Var kan man donera sina ägg och få stor ersättning?

    Hejsan!

    Jag har donerat ägg, i skåne. Detta innebär att man får ersättning på 11.000 men du får också räkna bort ev inkomstbortfall (ta ledig från jobb för alla ultraljud, äggplock och inledande undersökning) dessutom får du själv bekosta ev resekostnader. Jag donerade ägg och min man skulle ha donerat säd, båda delar krävde omfattande provtagning och psykologutvärdering.

    Jag fick åka ner till Malmö sammanlagt vid 6 tillfällen. För mig är det ca 10 mil enkel resa + restid som jag då inte kunde jobba, det innebär att för mig så var det i princip ett nollsummespel i slutändan.

    Så pengamässigt lönar det sig inte om man inte bor nära en klinik som kan göra allt. Men jag hade gjort det igen om jag hade uppfyllt kraven nu.

  • Anonym (A.)

    Nej, jag åkte till den närmsta kliniken så det hade inte funnits något annat att välja på. Vi pratade mycket om hur jag skulle uppleva det om någon kommer om 18 år och säga att jag är dens mamma och liknande. Mina känslor och tankar kring att donera ägg. Många ser det som att donera ett barn och då blir den frågeställningen betydligt mer problematisk.

Svar på tråden Var kan man donera sina ägg och få stor ersättning?