Inlägg från: Hyllemor |Visa alla inlägg
  • Hyllemor

    Läsk och festis till 2 åring?

    Ja, vi introducerade allt det där innan 2 års ålder, mest för att lyckas få i ett ofta sjukt barn vätska. Han har druckit en himla massa söta drycker innan han var tre år gammal. Trots det så ser han saft/läsk/oboy som "godis" och insåg själv tidigt att söta drycker fungerar dåligt som törstsläckare.


    Han är 7 år nu och föredrar vatten i alla lägen, vilket är märkligt med tanke på att han ändå har druckit en hel del söta drycker i sitt liv. 

    Något jag har reflekterat över kring det här, är att folk har en tendens att tycka "synd" om honom, som föredrar vatten. Om vi är på kalas eller fest så frågar folk upprepade gånger om han VERKLIGEN inte vill ha någonting annat än vatten och verkar nästan bli stötta över att han inte vill dricka någonting annat än det.


    Ett annat exempel jag har är när vi campade i somras och tog en cykeltur in till lärliggande samhälle och efter ett tag satte vi oss på en uteservering eftersom vattenflaskan vi hade med oss var slut, vår son var törstig och vi visste inte var närmsta affär fanns.

    Vi beställde isvatten åt vår son och vi vuxna tog varsitt glas vin. Ett glas vatten kostade 20 kronor och en läsk 37 kronor. Ungen var supertörstig och sa det själv till servitrisen men fick vänta onödigt lång tid på sitt vatten eftersom servitrisen nästan tjatade ihjäl oss kring att vår son borde få någonting godare än vatten, trots att vår son flera gånger sa att han bara ville ha vatten och vi också påpekade detta. Hon erbjöd till slut oss att få ett glas läsk eller juice för samma pris som ett glas vatten, som om hon trodde att vi var snåla.

Svar på tråden Läsk och festis till 2 åring?