• Lilant

    Läsk och festis till 2 åring?

    Anonym (Sjukdom) skrev 2021-02-27 23:46:45 följande:

    Vi lärde oss den hårda vägen att ge vårt första barn saft/oboy efter en öroninflammation som höll på att bli inläggning vid ca ett års ålder. 

    Barnläkaren sa det väl inlindat att det värsta som finns är sockerhysteriska föräldrar som inte lärt sina barn att ta en isglass ibland eller ett glas saft. 

    Det handlar inte om att dagligdags ge sitt barn socker. Det handlar om att få in energi och få upp energi när det behövs för att få i lite vanlig mat och må lite bättre. 

    Med andra barnet var det aldrig några problem, storasyskonet erbjöd i ett obevakat ögonblick festis någon gång mellan 6-9 månder (minns inte när, det är 10 år sedan nu ) sedan var det löst, vilket var skönt vid sjukdom att kunna ge en liten glass eller lite saft.

    Efter vår egna upplevelse så har jag rekommenderat alla vänner och bekanta i närheten att lära sina barn dricka enstaka glas saft/isglass baserat på vår lärdom. Det finns de som tackat för den räddningen. 


    Jo det är livsviktigt att kunna äta sånna saker faktiskt va extremt gravidillamånde till vecka 15( åt isbergssallad och snabbnudlar i 3 månader om äns det, visa dagar blev det ju inget alls) å sen magsjuk isglass och saft va de som gjorde att jag slapp bli inlagd när jag blev magsjuk
Svar på tråden Läsk och festis till 2 åring?