• Johannus

    Snälla använd munskydd

    Jag har börjat använda munskydd sen september och även handskar då jag inte vill ta med bara händer i kundvagnen eller scannaren. Spritar ändå både kundvagn och scanner. Folk håller avstånd när man bär munskydd vilket är på alla sätt bra.

    Ni som trotsar munskydd gnäll inte sen om ni blir sjuka och måste belasta sjukvården.

  • Johannus
    sextiotalist skrev 2020-12-04 17:34:03 följande:
    Jag har hållt avstånd och är fortfarande frisk
    Det låter bra att du fortfarande är frisk, men även som frisk kan man smitta andra vilket jag ser till att undvika.
  • Johannus
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-12-04 18:00:20 följande:
    Vadå "gnäll inte..." och vadå "trotsar"?
    Det är ju för i hela världen inte en rekommenderat!

    Jag kommer aldrig ta på mig något munskydd, inte förrän den dag som man blir bötfälld om man inte har ett på sig.
    Men då stannar jag hemma så mycket jag kan.
    Jag är hemma så gott som hela tiden sen Mars i år, men helt klart måste även jag handla mat och vara på apotek.

    Jag skyddar mig på grund av att jag är assistent till barn med särskilda behov och underliggande sjukdomar. Jag vill inte riskera att dem smittas då deras immunförsvar är lågt.
  • Johannus
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-12-04 18:32:31 följande:
    Visst, det är din sak och det respekterar jag.
    Men att därifrån gå till att vräka ur sig "gnäll inte sen om ni blir sjuka och måste belasta sjukvården"?

    Är det något mer man, enligt dig, måste göra för att få rätt till sjukvård?
    Rätt till sjukvård har väl alla . Det är inte så jag menar utan att om någon som inte skyddar sig råkar få viruset/smittan så lär denne behöva sjukvård. Att ligga i respirator kostar stora summor och tär på personalen.

    Men helt klart så är det var och ens ANSVAR.
  • Johannus
    Anonym (tobbe) skrev 2020-12-04 18:41:58 följande:
    Du är väl medveten om att munskyddet inte skyddar dig så du kan lika gärna bli sjuk som dom som inte bär skydd. Så varför skulle dom som inte bär skydd inte gnälla om dom blir sjuka? Dom kan ju ha skyddat sig lika mycket fast utan munskydd som vi redan vet inte skyddar. Munskydd kan hindra att man smittar andra om alla bär munskydd och hanterar dom rätt. Och folk som bär munskydd hanterar ofta dom inte rätt och det är därför det inte har hjälpt i dom länder som haft munskydd. Dessutom brukar dom som tar på sig munskydd slarva med avstånd eftersom dom tror som du att det skyddar dom. Blir less på alla med munskydd som slarvar med avstånd. Håller man avstånd då behöver inte munskydd.
    En sak ska du veta att när jag handlar 1 gång i veckan och bär munskydd så håller jag avstånd, men helt klart finns det folk som går på och ska trängas och när man ber dem gå på avstånd så får man vara rädd att man inte får knytnäven i ansiktet.

    Vi/jag som är assistenter har från arbetsgivaren blivit bedda att använda munskydd, handskar när vi måste ut och handla och det är för att skydda våra brukare.
  • Johannus
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-12-04 21:48:40 följande:
    Knytnäve i ansiktet?
    Du överdriver för mycket, du framgår inte på ett seriöst sätt.
    Jasså så du menar att jag överdriver......Folk är faktiskt irriterade när man ber dem hålla avstånd...Man får blickar som är obehagliga.
  • Johannus
    Anonym (Munskydd) skrev 2020-12-04 18:39:23 följande:
    Johannus : fantastiskt!! Jag tar inte heller på något alls så jag får o ha baciller alls på händerna och behöver jag i nödfall tar jag oxå på mig handskar. Hålla avstånd är en absolut självklarhet.

    Sverige går emot en hel värld och titta på våra siffror i vårt lilla avlånga land. Det måste göras mer och att ha andningsskydd är en sak.

    Sluta gå i affärer är en annan sak, beställ på internet det gör vi.
    Sluta äta ute, men beställ gärna hem. Folk tar inte detta på allvar.

    Man hör folk på jobbet gå på aws och kollektivtrafiken är proppfull av folk.

    Nu är det vårt allas ansvar att hålla i så vi alla får en fin framtid snaty tillammans.
    Håller med dig trådstartaren att det är folket det är fel på för dem vill inte att pandemin tar slut någonsin, men vem skyller dem på om deras far/morföräldrar blir allvarligt sjuka eller en nära vän som kan ha underliggande sjukdomar??? Nä jag vet att det är det Svenska folket som skiter i att man kan skydda sig. 
    Jag äter aldrig ute, går inte på krogar, bio, eller gym. Går endast en gång i veckan och handlar mat och möjligen in på apoteket. Åker aldrig kollektivt annars heller då jag är doft känslig. Nej jag har varit i karantän sen Mars då jag jobbar som assistent.
  • Johannus

    Jag undrar om någon som är med på FL lyssnar på nyheterna eller är läskunniga för att läsa tidningar eftersom alla verka VETA BÄST här på tråden vad som är rätt eller fel.

    Kanske ni också kan förklara varför Sverige har så många smittade och så många smittas varje dag. Varför så många ligger på intensiven, varför så många Covid patienter dör.

    Så många experter som sitter här och skriver att man inte behöver använda munskydd, man kan springa på gym, bio, krogar, och gud vet allt utan att skydda sig.....Kan ni förklara varför Sverige har så många smittade medans andra länder som skyddar sig och ser till att deras länder har Lock Down har mindre fall än Sverige.

  • Johannus
    Anonym (realist) skrev 2020-12-11 17:36:07 följande:
    Messenger? Han är huvudarkitekten för hela strategin. Hur kan nån ha missat det? Det är lätt att avskeda honom, så gör man med sopor i andra länder där regeringen har verklig makt. Vad man håller på med i Sverige förstår ingen.
    Håller med dig.

    Vad håller Sverige på med....Jo ta död på så många som möjligt. Kanske har regeringen en tanke bakom allt detta fruktansvärda med pandemin.
  • Johannus

    Verkar på många att ekonomi, jobb är viktigare än att folk dör.....Tänk på alla anhöriga som mist sina nära på grund av denna pandemi istället på att ni ska ha era jobb med hundratals anställda öppet. Några veckor kan man stänga utan att eran ekonomi fallerar totalt.

    Lyssna och läs Sverige idag behöver ta in hjälp från utlandet för att klara krisen på sjukhusen.....TÄNK.

  • Johannus
    Anonym (.) skrev 2020-12-12 00:18:35 följande:
    Lock down hjälper inte. Det vet man sedan tidigare av andra epidemier.  Att vissa länder ändå gör det beror på att de har svaga, populistiska ledare som hellre gör det folket kräver än att göra det som är minst fel.

    Den här pandemin visar verkligen att det var som en politiker sa för många år sedan "Folk är för dumma för att veta sitt eget bästa". Det blev ett jäkla liv men inte desto mindre är det sant.

    En lock down innebär att samhället kraschar, att sjukvården under mycket lång tid inte kommer att fungera alls. Det ger otaliga dödsfall även i helt andra sjukdomar. Totalt sett dör fler människor med lock down än utan.
    Utöver det kommer det resultera i en enorm massarbetslöshet som vi aldrig sett motsvarighet till innan och det kommer att ta decennier att återhämta sig från. Decennier. Fundera en kort minut på vilka konsekvenser det kommer att ge. Till exempel att vården kraftigt begränsas till bara de som är produktiva och har ett arbete. Till kraftigt höjda skatter eftersom vi har massor med människor som helt saknar försörjning.

    Du vill inte att folk ska dö?
    Propagera då för att folk ska vaccinera sig själva och sina barn. Att hålla avstånd. Att stanna hemma om de är det minsta förkylda. Propagera för allt det där människor bör göra men inte gör i tillräckligt hög utsträckning.

    För det första BAR N får inte testas.....Jag är mormor till 3 barnbarn som jag bor i hop med som inte testas TROTS att dem är i rosksoon.......Ett av barnbarnen har hjärtfel..... Alla barnen har inget immunförsvar
Svar på tråden Snälla använd munskydd