Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Snälla använd munskydd

    Måste väl vara bättre att använda handsprit före och efter man trycker på knappar än att försöka använda armbågarna.

    Om man ska använda munskyddpå ett korrekt sätt lär man göra av med rätt många.

    Jag har använt munskydd när jag rest med kollektivtrafiken (vilket jag inte behlver löngre). Då har jag spritat händerna, satt på mig munskyddet, gått på tåget, rest med munskyddet på, gått av tåget, spritat händena tagit av och slängt skyddet direkt. Med de engångsskydd jag köpt och en resa åt vardera håll blev det 70 kr/dag.

    Om man tänker att man ska ha munskydd i alla situationer är nog risken stor att man felanvänder det (om inte annat av ekonomiska skäl). Är nog bättre att undvika de situationer man kan, hålla avstånd och använda munskydd på ett korrekt sätt i de få situationer där inga andra alternativ finns. Och då vara väldigt noggrann.

  • Anonym (Sara)
    mari123 skrev 2020-12-05 06:15:01 följande:

    Jo men det verkar väl två-vägt? Den som, av ngn anledning, är extra rädd att bli smittad kan ju skydda sig SJÄLV också genom att ha munskydd? Då får personen ju mer rörelsefrihet dessutom och behöver inte vara låst till hemmet! 


    Det finns. Såna använde jag när jag reste med lokaltrafiken. De kostar ungefär 35 kr styck i flerpack och man behöver ju byta ofta, så dwt blir ju lätt dyrt om de ska användas på rätt sätt. Man kan ju inte använda samma skydd på bussen till jobbet som hem sen tex.
Svar på tråden Snälla använd munskydd